tiistai 1. joulukuuta 2015

Bye bye NOVEMBER, hello DECEMBER!

En ole aikasemmin kuukausipostauksia tehnyt, mutta nyt voisi muistella, minkälainen marraskuu meillä olikaan ja kertoa vähän joulukuun suunnitelmista!

Marraskuun alussahan me oltiin vielä Espanjassa, Fuengirolassa. Käytiin Malagassa ja Marbellan satamassa. Shoppailin minkä kerkesin ja tuhlasin loputkin rahat matkabudjetista. Marbellasta ostin Michael Korsin balleriinat, jotka hetken mielijohteesta laitoin myös täällä blogin puolella myyntiin, mutta tuollahan ne laatikossaan edelleen ovat.


Perjantaina 13.11 lennettiin takaisin Suomeen ja valmistelin itseäni hyvissä ajoin koettelemusta varten. Tästä pääset lukemaan toimintasuunnitelmaani ja tästä, miten lennot sitten loppujen lopuksi menikään! 10 viikon matka Espanjan lämpöön oli aivan ihanaa ja luksusta. Kyllä se elämä vaan kahden pienen lapsen kanssa on siellä helpompaa kuin täällä! Marraskuussa tein myös elämäni ensimmäisen videopostauksen ja sain siitä ihan hurjasti positiivista palautetta. Innostus videokuvaamiseen kasvoi ja olenkin aina välillä ottanut videopätkiä meidän arjesta. Valitettavasti vaan koneelle asti ne eivät ole päässeet, koska kädet ovat muutenkin koko ajan täynnä kaikkea lapsi - ja kotihommia. Mutta lupaan, että lisää videoita tulee vielä varmasti! Ja olen kokeillut myös Periscopea! Carina_coco on mun Twitter nimi, joten Periscopesta löytyy sillä nimellä!

Blogin kannalta suurin juttu marraskuussa oli Blogirinkiin pääseminen ja siitä olen edelleen hyvin innoissani ja onnellinen :)

Viime viikolla kirjoittelin arjesta kahden pienen lapsen kanssa ja kerroin siitäkin, että olin 7 päivää putkeen yksin hoitamassa kaikkea, kun mies oli työmatkalla. No eipä se "yksinhuoltajuus" ihan siihen  7 päivään jäänyt, sillä mies pääsi syksyllä kouluun jatko-opiskelemaan ja koko meidän talvi, kevät ja seuraava syksy ovat sellaista pätkissä elämistä. Suurimmaksi osaksi tulen olemaan ma-pe väliset ajat lasten kanssa yksin kotona, viikonloput ovat perheaikaa. Koulu siis sijaitsee toisella paikkakunnalla. Miehellä tulee olemaan välissä myös harjoittelu - ja työssäkäymisjaksoja, jolloin hän on enemmän kotona, mutta muuten  päävastuu perheestä on minulla yksin. Tästä johtuen Olivia käy myös päiväkodissa, 2-3 kertaa viikossa 6 tuntia kerrallaan. Se helpottaa arkea ihan hirveästi ja ennen kaikkea minun jaksamista. Esimerkiksi viime yönä tuli nukuttua todella huonosti ja kun aamulla vietiin Alexin kanssa Olivia päiväkotiin, oli pelastus, kun sain tulla takaisin kotiin Alexin kanssa päiväunille. Herättiin kunnolla vasta 10.30 aikaan. Jos Olivia ei olisi ollut päiväkodissa, tälläinen ei olisi mitenkään onnistunut ja olisin vain väsynyt ja kiukkuinen äiti. Nyt taas tiedän, että kun haen Olivian klo 15 kotiin, on meillä ihana iltapäivä edessä, täynnä leikkiä ja touhuamista.

Viime viikolla tuli käytyä myös kampaajalla ja kulmien laitossa! Nyt ei tarvitse kulmiakaan aamuisin piirrellä, kun on kestovärjäys päällä. Hiuksista leikkautin vain huonot pois eli mitään radikaalia ei tapahtunut.

Kuun lopussa tuli tehtyä myös useampi yhteistyöpostaus, ne kun tuppaa tulemaan aina samanaikaisesti. Mitään sellaista en kuitenkaan edelleenkään kirjoita, mistä en itse rehellisesti pidä, tai mitä palvelua itse en käytä. Joten myös yhteistyöpostaukset ovat yleensä myös niitä peruskuulumis/vinkki postauksia. 

Joulukuu näyttää jo nyt aika kiireiseltä. Tällä viikolla on Alexin neuvola, lääkärineuvola, siivouspäivä, Olivialla muutama päiväkotipäivä ja minä olen menossa lauantaina Joensuun bloggajien pikkujouluihin sekä siitä ystäväni luokse viettämään iltaa. Sovittuna on myöskin jo leikkitreffejä, kahvitteluita ystävien kanssa, Nosh vaatekutsut (joista tulossa oma postaus pian, sillä tervetulleita olette myös te lukijat, jotka paikalle vaan pääsette!) ja onpa vielä toisetkin pikkujoulut edessä! Nimittäin meidän ihana mammaporukka kerääntyy lähempänä joulua yhteen viettämään lapsettomia pikkujouluja, heh, saa nähdä ketkä kaatuu ensimmäisinä!

Joulu me vietetään mieheni sisarusten perheiden kanssa minun vanhempieni kotona, koska siellä on tilaa reilusti. Joulupukin kanssa on jo aikataulut lyöty lukkoon ja enää puuttuu tosiaankin vain muutama joululahja! Vanhemmiltani Oliviaa saa muuten aika huikean lahjan, satuin näkemään sen viikonloppuna, mutta vielä en voi paljastaa, mikä se on :)

Mitä teidän joulukuu tuo mukanaan?

Karina
8 kommenttia:

 1. Voin vaan kuvitella, miten ihanaa ja helppoa oli olla lasten kanssa siellä lämpimässä - kun vertaa tähän maailman ärsyttävimpään pukemisrumbaan, joka nyt tähän aikaan vuodesta Suomessa koettelee :D kovasti tsemppiä tulevaan, että jaksat pyörittää arkea miehen opiskellessa! Varmasti helpottaa, kun isompi käy välilä hoidossa. Oma jaksaminen on niin tärkeää. :)

  Kivoja tällaiset kuukausikatsaukset! Voisi itsekin joskus muistaa tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Oon tehnyt aina vuoden lopussa vuosikatsauksen, sekin on kivaa luettavaa! :)

   Poista
 2. Se on kyllä hurjan huojentavaa kun sai lapsen päivähoitoon edes kolmenksi päiväksi viikossa. Ei tarvitse yksin olla vastuussa kaikesta ja pystyy lepäämään niin jaksaa olla kärsivällisempi lapsen kanssa. Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Oi kyllä kelpaa sun muistella marraskuuta <3 :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi menevält meiningilt sielt. Miten helppoo tosiaan ulos meneminen kesällä onkaan lapsen kanssa. Täällä raskaus sujuu hyvin. :) rakenneultrassa käyty ja sain kuulla odottavanani toista poikaa. :) <3 nyt en mitään muuta odottakkaan että vauva syntyy. Ihana joulukin tulos. Ja mun synttäreitäkin vietetään sunnuntaina. Tää kuu takuulla menee nopsaa. Maha vieläkin kovin pieni. Odotan vielä sitä pallo mahaa. Rv 21+2 nyt menos. Hyvää joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on menoa ja vipinää, välillä liikaakin niin pitää hiljentää vauhtia kun ei näillä pattereilla enää jaksa. Lepo on kaiken a ja O kyllä..
   Puoliväli saavutettu! Jeee<3 ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)