maanantai 14. joulukuuta 2015

Helppo ja nopea mustikka-rahkapitko.

Ollaan alettu Olivian kanssa leipomaan kerran, pari viikossa ja viime viikolla tehtiin ensimmäistä kertaa täytetty pullapitko, jonka ohjeen haluan jakaa kanssanne! Täyte on mun "omakeksimä", pullanohje muokattu sellaiseksi, että siitä saan vain yhden pitkon! Eli 1/4 osa peruspullataikinan ohjeesta.


1 pitkon taikina:

1,2 dl maitoa (tai vettä)
n. 12,5 g tuorehiivaa
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
ripaus kardemummaa
40g voita
3-4 dl jauhoja
puolet yhdestä rikotusta kananmunasta (säästä loput voiteluun)

Sekoita sokeri ja hiiva keskenään, kunnes se muuttuu nesteeksi, lisää kädenlämpöinen maito, suola, kardemumma, puolet rikotusta kananmunasta, osa jauhoista, voi ja loput jauhoista.
Anna taikinan kohota vähintään 30 min.

Täyte:

250g rahkaa
sokeria maun mukaan, itse laitoin noin 3 tl
1 muna
250g mustikoita (jäiset sekoitin ripauksen perunajauhojen kanssa)

Sekoita täytteen keskenään.

Raesokeria

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa sivuihin saksilla tai veitsellä "hapsuja", hyvät kuvin varustetut ohjeet löydät Suklaapossun blogista, josta itsekin oppia otin. Yhtä kaunis ei minun tekele ollut, mutta sinne päin, mulla oli malttamaton kaveri apuna :)


Laito rahkaseos keskelle ja letitä hapsut. 


Voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle.
Paista 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, alimmalla tasolla.
Anna jäähtyä ennen tarjoilemista kunnolla. Vielä parempi, jos laitat pitkon yöksi jääkaappiin ja tarjoilet vasta seuraavana päivänä!


Hyvä vaihtoehto esimerkiksi Joulupäivänä kahvin kaveriksi!

Karina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)