maanantai 27. marraskuuta 2017

Lenovo Yoga 720 kriisi.

Kylläpä kriisin nyt itselleni tekaisin! Tilasin perjantaina Gigantista Lenovo Yoga 720 kannettavan tietokoneen ja jo tänään noudin koneen postista. Kauniista mustasta laatikosta löytyi ihanan ohut, kevyt ja tyylikäs kone, aivan täydellinen.

Tai no. Melkein täydellinen. Nimittäin tästä puuttuu kameran muistikortin lukija ihan täysin! Mulla ei ole ollut kymmeneen vuoteen sellaista läppäriä, jossa ei kortinlukijaa olisi enkä tämän vuoksi osannut edes tarkistaa tiedoista tätä ominaisuutta, mulle kun se on ollut ihan itsestäänselvyys.

Ja siinäpä se kriisi nyt sitten on. Palautanko koneen ja hankin sellaisen koneen, jossa on tämä kaipaamani ominaisuus vai ostanko usb liitännällä varustetun muistikortinlukijan? Teenkö nyt kärpäsestä härkäsen vai olenko tottunut "liian hyvälle"? Kone muuten vaikuttaa hyvältä. Menee pieneen tilaan, näytön kääntyvyys on plussaa, näytön koko ihan sopiva, vaikka mietin sitäkin, että onko 13,3 liian pieni. Näppäimistö on hyvä ja tällä on tosi helppo naputella. JBL kaiuttimet toistaa musiikkia oikein hyvin ja jopa läppärin kamera on yllättävä hyvä..

Mutta minä vaan kuvittelen sen säätämisen adapterin kanssa ja pelkään, että se hidastaa kaikkea niin paljon, etten kohta kirjoita blogia ollenkaan. Typerää, i know. Näen silmissäni, miten oon täynnä kirjoitusintoa, kamera on täynnä ihania kuvia. Istun mukavasti jonnekin ja annan ajatusten tulla ulos, kunnes tulee aika lisätä kuvat tekstiin.. ja pam, oon unohtanut usb kortinlukijan jonnekin, mihin en edes muista. Alan etsimään sitä pitkin taloa, käyn kaikki käsilaukut läpi, tarkistan auton lattiat, syyllistän lapsia ja lopulta löydän sen Legoen seasta. Ja niinhän siinä käy! MIKSI, oi miksi tässä ei ole sisäänrakennettua kortinlukijaa? OI MIKSI teen tästä niin ison ongelman?

Onko teillä kaikilla sisäänrakennettu muistikortinlukija? Jos ei, miten siirrätte nopeiten kuvat koneelle? Nyt tuli muuten vähän typerä olo.. mullahan on wifi-muistikortti eli periaatteessahan saan kuvat koneelle ilman mitään välikäsiä! En vaan yhtään muista mikä siinä oli salasanana, täytyy varmaankin ottaa selvää. Huh, joskus on nähtävästi hyvä purkaa ahdistus sanoiksi!

Kahden tunnin kokemuksella tämä kone on aika ihana <3

Karina


2 kommenttia:

 1. Tilasin saman koneen ja olen kyllä toistaiseksi ollut hyvin tyytyväinen ostokseen :) Täytyy nostaa Gigantille hattua siitä, että vaikka itse tilaus/jonotusprosessi Black Friday-ruuhkassa sai jo koomisia piirteitä (ja meinasi jäädä koko osto väliin sen takia) niin itse laite saapui lopulta erittäin nopeasti. Vähän itseänikin harmitti aluksi tuo muistikorttipaikan puute, mutta erillinen muistikortinlukija ei onneksi montaa euroa maksa ja ajaa asiansa oikein hyvin kunhan tottuu. Jos käytössä on wifi-muistikortti niin se on toki vielä helpompaa ja silloin ei koko lukijaa edes tarvitse :) Kynä on erittäin hyvä lisä tässä, piirtely/maalailu nopean testailun perusteella toimii hyvin ja tuota ominaisuutta tulee varmasti käytettyä paljon kaikenlaiseen taiteiluun ja muistiinpanojen tekoon.

  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa joulunodotusta myös sinulle!
   Joo, Gigantin toimitusaika oli ihan mieletön! Pe tilaus ja ma nouto lähipostista, huikeeta! Mä en oo kynää vielä kokeillut, mut muuten oon tykästynyt kyllä, sormenjälkitunnistin on hirmu kätevä, kun pääsee kirjautumaan niin nopeasti sisälle :) Wifi muisikorttia yritin eilen yhdistää koneeseen, mutta silloin kaksi vuotta siten, kun kortin sain, yhdistin sen innoissani silloiseen puhelimeen ja asetin ilmeisesti astetta vaikeamman salasanán, sillä kymmenien eri virityksienkään jälkeen, en saa millään korttia yhdistämään, kun salasana menee koko ajan väärin :/ täytyy ilmeisesti googletella, miten sen saa nollatua. Mut hyvä kone kaiken kaikkiaan, hiljainen, nopeasti käyttövalmis, tykkään myös! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)