tiistai 14. helmikuuta 2023

Vuoden 2022 kooste!

 Vuosi 2022 pähkinänkuoressa:


T A M M I K U U 2 0 2 2 

Uuden vuoden aattona sovin erään läheiseni kanssa "-10 kg juhannukseen mennessä" haasteesta, panoksena 500 euroa. Alkupainoni oli aivan järkyttävä ja kuvittelin, että 10 kg pudotus puolessa vuodessa tulee olemaan ihan piece of cake. Vähänpä tiesin silloin.

Päätös oli kuitenkin taas kerran tehty ja 500 euron panos oli asetettu sellaiseksi, että epäonnistuessa sen menettäminen tulisi tuntumaan.  Palailin pikkuhiljaa saliharjoittelun pariin ja katsoin enemmän, mitä laitoin suuhuni.

H E L M I K U U 2 0 2 2

Helmikuussa minulla oli töistä lomaa ja lähdin hyvän ystäväni kanssa Kap Verdelle, Afrikkaan lomalle. Matka oli ihana. Vastoinkäymisiä oli toki terveyden kanssa, mutta kokonaisuudessaan reissu oli oikein onnistunut.

Palauttuani Kap Verdeltä, kävi ilmi, että Alex oli koronassa ja eihän siinä mennytkään kuin 6 päivää, kun tein itsekin positiivisen koronatestin. Korona iski minuun aika lujaa ja olin lopulta 2 viikkoa sairauslomalla. Eli ensin 2 viikkoa lomalla ja siihen perään 2 viikkoa sairauslomaa, siinäpä se helmikuu sitten menikin.M A A L I S K U U 2 0 2 2

Koronasta en varsinaisesti koskaan toipunut, koska edelleen, näin vuosi sairastumisen jälkeen, yskin edelleen. Olen yskinyt nyt yhtäjaksoisesti vuoden verran. Maaliskuussa oli kuitenkin iloakin, kun Olivia täytti 9 - vuotta. Maaliskuussa -22 näin myös ensimmäistä kertaa elämässäni revontulia - ja vieläpä ihan omasta kotipihasta! 

Kuun lopussa hankimme toisen sijoitusasuntomme, ihanan valoisan ja remontoidun yksiön Joensuun ruutukaavalta, teimme siihen pienen pintaremontin ja etsimme sopivan vuokralaisen. Voi olla, että kuukauden päästä kiroan tämän ihanan pakkomielteeni (halusin asunnon) , kun viitekorko päivittyy tämän päivän hintaan, mutta ehkä me selvitään.

Maaliskuussa oli myös ihanan ystäväni polttarit Helsingissä.H U H T I K U U 2 0 2 2

Huhtikuu meni -10kg projektia edistäessä, kävin avannolla usein uimassa ja odotin kesää.

T O U K O K U U 2 0 2 2 

Toukokuussa alkoi jo olla kiire saada 10 kiloa pois ja olin jumahtanut samaan painoon viikkokausiksi. Asiaa ei auttanut yhtään se, että en osannut pitää kiinni ruokailurytmeistä ja viinikin maistui useampana viikonloppuna. Pidin myös isot 35- vuotis juhlat itselleni. Ja olin taas viikonlopun Helsingissä juhlimassa työpaikan 120 - vuotis juhlia. Yhtä juhlaa siis koko kuukausi...K E S Ä K U U 2 0 2 2 

Kesäkuun alussa todellisuus iski vasten kasvojani, kun -10 kg kisaan oli enää 3 viikkoa ja painoa piti saada alas vielä reilut 3 kiloa. Aloitin hyvin tiukan dieetin ja lisäsin liikuntaa. Pääsimme myös koko perheenä ystäväni häihin Haminaan, jossa en käyttänyt alkoholia ollenkaan ja pysyin siinä dieetissäni aika hyvin. Lopulta tulikin Juhannus ja punnitus ja lopputulos oli muistaakseni -10,2 kg, joten en joutunut maksumieheksi. Myös vastapuoli pääsi tavoitteeseensa ja kaikki olimme hyvin iloisia. Siinä samassa sovimme sitten uuden kisan Juhannukselle 2023 - painoa ei saa olla yhtään enempää, kuin se oli punnituksessa, panoksena taas 500 euroa. Siitä kuitenkin alkoi taas alamäki ja painon kanssa jojoilu. Kesäkuussa kitudieetillä lähteneet viimeiset reilut 3 kiloa tulivat odotetusti hyvinkin nopeasti takaisin ja muutama kilo vielä siihen päälle. Jäin kesäkuussa "parin viikon liikuntatauolle" joka on kestänyt tähän päivään eli sellaiset kevyet 8kk. Olen jojoilun mestari.
H E I N Ä K U U 2 0 2 2

Heinäkuussa oli huippu viikonloppu, kun olimme perheen kanssa Helsingissä. Kävimme lasten kanssa Linnanmäellä ja mieheni kanssa Apulannan A30 Olympiastadion keikalla. Heinäkuussa vietin myös kesälomaani, jolloin matkustimme perheen kanssa Puolaan Krakovaan viikoksi. Kävimme Auschwitz-Birkenau keskitysleirillä, suolakaivoksella ja nautimme kesäisestä Krakovasta vanhassa kaupungissa.

Kuun loppuun mahtui vielä hauska viikonloppu Kuopiorockissa.
E L O K U U 2 0 2 2

Elokuussa hauskat tapahtumat jatkuivat, kun meillä oli työyhteisön Kesäpäivät Turussa. Ensimmäisen illan teemana olivat elokuvasankarit ja olin pukeutunut Minioniksi. Seuraavana päivänä pelasimme beach volleyta ja iltaa varten pukeuduimme leffagaalaan eli kaksipäiväiset pippalot. 

Elokuussa mieheni oli myös järjestänyt meille yllätyksen ja pääsimme veneilemään astetta hienomalla veneellä. Kävimme lähistöllä saaressa saunomassa, uimassa ja grillaamassa. Aurinko paistoi koko illan ja vaikka reissu kestikin vain iltapäivän, jäi se kesältä erityisen ihanan muistona mieleen.

Elokuussa oli vielä Alexin 7-vuotis synttärit ja pääsin leipomaan hänelle TNT kakun.
S Y Y S K U U 2 0 2 2

Syyskuussa juhlittiin taas, olin Helsingissä ystäväni synttäreillä ja viettämässä viikonloppua. Kesä alkoi olla ohi, ja ilmassa oli syksyn tuntua.L O K A K U U 2 0 2 2

Lokakuussa lähdimme Olivian kanssa kahdestaan yön yli reissulle patikoimaan Patvinsuolle. Käännyimme väärästä kohdasta ja lopulta päädyimme ihan eri laavulle, mihin oli alun perin tarkoitus mennä, mutta tärkeintä oli se, että meillä oli tosi kivaa yhdessä. Emmekä törmänneet karhuihin.

Lokakuun lopussa vietimme myös Halloween juhlia ja äitini oli meillä, pukeuduimme koko porukka!
M A R R A S K U U 2 0 2 2

Marraskuun alussa kokoonnuimme yliopistokaveriporukalla viikonlopuksi Savonlinnaan, jossa opiskelut aikoinaan aloitimme. Kävimme mm museossa ja muistelimme opiskeluaikaisia kömmähdyksiä sekä paikkoja. Silloin tuli myös ensimmäiset lumet ja olin liikenteessä kesärenkailla, joten en sunnuntaina päässyt lähtemään ajoissa kotiin, vaan jouduin odottaman kolmeen, että lumet sulaa ja uskallan ajaa. J O U L U K U U 2 0 2 2

Joulukuussa oli aika taas matkustaa hieman ja lähdimme ystävän kanssa Tallinnan joulutorille. Vuokrasimme asunnon vanhasta kaupungista, kävimme shoppailemassa, konsertissa, syömässä, kävelemässä. Näin ala - ja yläkouluaikaisia ystäviäni ja serkkuani. Myös muutama joululahja löytyi, joten kaiken puolin onnistunut matka! 

Joulun vietin tällä kertaa yksin kotona, koska olin kuumeessa, muut lähtivät sukuloimaan Kuopioon. Uuden vuoden aatto oli niinkin hurja, että menimme klo 22 jo nukkumaan.


Tälläinen oli nopea katsaus vuoteen 2022! Paljon menoja ja juhlia  sekä perinteistä perhe-elämää. Kaiken kaikkiaan mukava vuosi! Ja olihan se ihan jees painaa hetkellisesti sen 10 kg vähemmän. Nyt mulla on 4 kuukautta aikaa saada vajaat 5 kg pois, eiköhän se tule onnistumaan! :)

- KarinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)