keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kaksi lentoa, kaksi kättä, kaksi lasta. Lentäminen vauvan ja taaperon kanssa, apuna SkyBaby.

Minä ja kaksi pientä lasta. Kaksi lentoa, kaksi kättä. Ylihuomenna se päivä koittaa, kun pakkaamme kimpsut ja kampsut yhteen ja vilkutamme vanhemmilleni Adiosta. Ennen sitä on kuitenkin tehtävä toimintasuunnitelma:

Tavarat ja laukut:


3 x max 23 kg matkalaukut ruumaan.
Tuplavaunut ruumaan. Muista paketoida hyvin.
Turvakaukalo ruumaan. Muista paketoida sekin hyvin.

Pieni matkalaukku koneeseen käsimatkatavaraksi, siihen:
Manduca
vaihtovaatteet varulta molemmille lapsille
vaipat ja pyllypyyhkeet
passit ja lentoliput
tilaa Olivian repulle ja nallelle
iso huivi
Alexin peitto
kamera (ehkä sen voi hylätä isoon laukkuun tässä vaiheessa..)
puhelimen laturi
lompakko
lasten fleecehaalarit Suomeen laskeutumista varten

Kentällä:
Alex Manducaan
Olivia kävelee
Olivialle InfoBand *ranteeseen (siinä lukee nimi, mun puhelinnumero ja Olivian syntymäaika)
Minä vedän käsimatkatavaralaukkua perässäni Koneessa:
Olivia istuu omalla paikallaan
Alexille tutti ja ehdottomasti tuttinauha, muuten tuttia saa kerätä sata kertaa jostain lattialta
Alex on SkyBabyssa mun sylissä 
Tällä kertaa oikein päin, tänne lentäessä oon näköjään laittanut Alexin tuohon "väärinpäin". Tuskin on merkitystä, sillä näin se tuntui hyvältä meille molemmille.SkyBaby* on pieni matkapatja, joka on suunniteltu helpottamaan alle 2-vuotiaan kanssa matkaavia vanhempia. Skybaby matkapatja on pehmeä ja siinä on käytännölliset siivet, jotka voi kiinnittää lapsen ympärille. Patja on turvallinen ja miellyttävä ja siinä on hyvä nukkua matkan aikana.

Oma kokemukseni SkyBabysta: 

Todella kätevä pienen vauvan kanssa, joka ei vielä istu. Sylivauvahan kiinnitetään omalla pienellä vyöllä matkustajan vyöhön ja se kiinnityskohta voi ikävästi painaa vauvan selkää, kun se jää siihen selän alle. SkyBabyssa vyö tulee alustan läpi ja vauvalla on mukava asento koko matkan ajan. Pään tuki taas mahdollistaa sen, että kädet saa jopa tarvittaessa hetkellisesti vapaaksi, kun asettaa alustan polvilleen. SkyBabyllä on mukana oma pussukka, johon sen saa helposti rullattua ja kiinnityssolki, jolla sen saa roikkumaan vaikka reppuun tai käsimatkatavaralaukkuun.

Video SkyBabysta Babylandin sivuilta löytyy tästä.

Muuta huomioitavaa:

Jos Olivialle tulee koneessa vessahätä, kuten varmasti tuleekin, aion pyytää matkustamohenkilökunnalta apua, toisin sanoen pyydän heitä pitämään Alexia sen aikaa sylissä, että käyn Olivian kanssa vessassa. Jos mulle tulee vessahätä - kärsin ja pidättelen.
Alexille laitan puhtaan vaipan juuri ennen kuin noustaan koneeseen ja toivon kädet ristissä ettei hän päätä tehdä niskapaskoja juuri lennon aikana. Jos vaippaa tarvii kuitenkin vaihtaa, se onnistuu kyllä lentokoneen vessassa, niissähän on pöntön ylle laskettava hoitotaso. Olivia voi tulla mukaan seisoskelemaan. 
Nyt tulikin mieleen, että jos kaikki tavarat on lentolaukussa ylälokerossa, miten saan vaipan ja puhdistuspyyhkeet helposti? Pitäisikö minulla sittenkin olla vielä reppu selässä? Vai pakkaanko tarvikkeet Olivian reppuun ja otan sen penkin alle? Siinä menis passit ja lompakko sekä puhelin kätevästi.. 

Helsingissä meillä on muistaakseni neljän tunnin odotusaika, silloin käydään syömässä ja huolletaan lapset ja minut. Päiväunet jää Olivialla varmaan välistä sinä päivänä, ellei hän nukahda sitten johonkin penkille.

Ja JOS tulee hätätilanne, voin aina lykätä molemmat lapset kantovälineisiin :D

BabyBjörn One saatu BabyBjörnilta. Manduca ostettu ;)

Miltäs mun toimintasuunnitelma kuulostaa, unohdinko ottaa jotain huomioon?

* InfoBand ja SkyBaby saatu Babyland.fi verkkokaupasta
** mainoslinkkejä


Karina

9 kommenttia:

 1. Olen myös matkustanut alle 1-vuotiaan ja 3-vuotiaan kanssa kuuden tunnin lennon yksin pariin otteeseen. Ei mitään herkkua, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai miten se menee?!? Ihmiset auttavat yllättävän ystävällisesti, kun näkevät äidin kahden pienen kanssa. Se on ihanaa! :) Tsemppiä, ei kyllä käy kateeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmastikaan tuu olemaan herkkua :D mut joo, eiköhän se noin mene, hyvin suunnteltu, puoliksi tehty ;) Kiitos tsempeistä, tuun kyllä raportoimaan miten meni!

   Poista
 2. Paljon tsemppiä kotimatkaan! Kattava lista, itse ottaisin vielä varatutin ja itselle vaihtopaidan, just in case...Kannattaa tosiaan pyytää apua henkilökunnalta, kerro vaikka heti lennon aluksi että matkustat yksin ja saatat kaivata apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtava vinkki tämä varapaita ITSELLENI!!! Varsinkin kun toinen tissi meinaa aina valuuttaa maitoa kun imetän enkä ihan aina muista sitä suojalappua siihen laittaa. Täytyypä heti hertoa hemkilökunnalle, että yksin olen :)

   Poista
 3. Paljonko turvakaukalon kuljetus maksaa ruumassa? Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Itestä ainakin tuntuu, että ne vaippahommat kannattas olla helposti saatavilla. Ei oo kiva alkaa kaivaan ylhäältä. Entä leluja koneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maksa mitään! Vauvalle saa ruumaan ottaa kaukalon ja rattaat veloituksetta! Näin ainakin Finnairilla. Mä taidan laittaa pari vaippaa ja pyllypyyhkeet ja muutaman lelun Olivian reppuun ja ottaa repun ennen koneeseen nousemista vetolaukusta ulos, näin ne on lähellä :) Ja joo, kiitos muistutuksesta, jotain leluja pitää ottaa!

   Poista
 4. Ohhoh :D oot varmaan kyllä ajatellut aikalailla kaikkea, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yrittänyt ajatella kaikkea mahdollista! Kiitos :*

   Poista
 5. Tsemppiä lentoon,hyvin oot suunnitellut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)