tiistai 18. lokakuuta 2016

Päiväni Helsingissä.

Pyörähdin viime viikolla päiväreissulla Helsingissä ja vaikka päivä itsessään oli kiva niin matkustaminen oli ihan karmeata. Valitsin edullisimman vaihtoehdon eli Onnibussin, aamulla oli Joensuusta lähtö klo 7.30, perillä vailla 14 ja takaisin 21.00-03.05. Siitä vielä autolle ja puolen tunnin matka kotiin! Never again.


Stockalla oli menossa Hullut Päivät, joissa peräti kahteen otteeseen kävin, mutta en vaan osanut ostaa mitään, kun kaikkea on. Helsinkiin matkustin ihan tulevien työasioiden takia. Se osuus meni oikein mukavasti ja tapaamisen jälkeen mieli oli kevyt ja iloinen. Koska shoppailu ei oikein houkuttanut muutenkaan, kävin Taidemuseo Ateneumissa. Siellä oli esillä suomalaisten taitelijoiden teoksia kautta historian ja muutama tuttu taulu tuli vastaan. Modernilta puolelta jäin tosin kaipaamaan lisää. Se oli jotenkin liian vaisu.Museokäynnin jälkeen tapasin ystäväni, jonka kanssa suunnattiin Memphikseen syömään. Heidän "Salmon&Crayfish" annos on aivan jumalaisen hyvää. Oikea makujen sinfonia, vilpittömästi suosittelen tilamaamaan! 

Siinä ruokailessa ja jutellessa aika menikin kuin siivillä ja pian oli aika palata Kamppiin ja Onnibussiin. Olin kuvitellut olevani lahjakas nukkumaan missä vaan, mutta väärin meni. Tein aamulla kotoa lähtiessäni ihan järkyttävän ison virheen: jätin rintapumpun kotiin. Klo 21 minulla oli edellisestä imetyskerrasta 18 tuntia ja mä olin ihan "kuolemaisillani". Tisseihin sattui, en voinut kääntyä, liikkua. Turvavyö kiristi ilkeästi, pelkäsin koko ajan vuotavani bussin täyteen maitoa. Kipu oli ihan valtava. Muutaman kyyneleenkin siinä takapenkillä tirautin. Never again.

Viikonloppu menikin sit nopeasti ohi. Olin launataina ystäväni kanssa ulkona ja sen seurauksia tunnun vieläkin potevan. Väsymys, alkoholi ja melkein 30v ei ole kovin hyvä yhtälö! Jos nuorena sitä saattoi kohtauttaa vain olkapäitä tyyliin "ai mikä krapula?" niin ei voi enää. Nyt se kärsitään kolme päivää ja siinä sivussa pidetään myös perheestä huolta. Ei Frendit maratoneja, litrottain limppareita ja roskaruokaa. 

Mutta Helsinkiin 3 viikon päästä taas uudestaan! Blog awardeseihin, wippii :) Sen reissun onneksi lennän. Onnibussista sinänsä ei ole mitään pahaa sanottavaa! Jokaisen penkin alla on pistokepaikka, on Wifi, mukavat istuimet, kaikki vimpan päälle. Mutta kyllä se tunnin lentomatka voittaa 6 tunnin bussimatkan 6-0 ;)


4 kommenttia:

 1. Hei! Muistelen,kun teidän pienimmäinen syntyi niin ostitte tuplarattaat.. minkä merkkiset ne oli? Oletteko olleet tyytyväisiä vaunuihin? Meillä on ensi vuoden alussa syntymässä toinen lapsi,lapsille tulee ikäeroa 2v9kk. Ollaan mietitty,että ainakin talviajaksi tuplat olisi tarpeen :D kaipaisin käyttökokemuksia vaunuista:) onko teidän vaunut vielä aktiivisessa käytössä?
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kaisa!
   Joo, me tilattiin Lekmerilta Carena Gotland sisarusrattaat vaunukopalla ja silloin alussa, kun Alex oli vauva, niistä oli paljon hyötyä. Oliva oli Alexin syntyessä 2v4kk ja Alexin ollessa 6 viikon ikäinen, matkustimme pariksi kuukaudeksi Espanjaan. Siellä tuplat olivat käytössä ihan jokaikinen päivä enkä todellakaa olisi pärjännyt ilman niitä! Vaunukorit ovat todella tilavat, selkänojat toisistaan erillään ja rattaat kevyet työntää. Kun tulimme takaisin Suomeen, käyttö loppui ja vaunut olivat pitkään varastossa. Pihassa oli auto, jolla pääsi helpommalla paikasta toiseen ja peräkontissa alexille rattaat, koska Olivia jaksoi esim kaupungilla (jossa käydään tosi harvoin) kävellä. no, sitten maaliskuussa lensimme uudestaan pidemmäksi aikaa Espanjaan ja vaunut lähtivät taas mukaan ja taas kerran - ilman niitä en olisi pärjännyt. Olen näihin vaunuihin todella tyytyväinen, hinta-laatusuhde on erinomainen. Renkaat isot, kuomut vedettävissä lähes jalkoihin asti, tavarakorit suuret, työntäaisa säädettävissä. En kyllä keksi pahaa sanottavaa! Kasaaminenkin onnistuu, kun harjoittelee tarpeeksi monta kertaa!
   Olen kirjoittanut näistä muutaman postauksen:
   http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2016/01/carena-gotland-sisarusrattaat.html
   http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2015/05/carena-gotland-sisarusrattaat.html

   Toivottavasti tästä oli hyötyä :)

   Poista
 2. Oli hyötyä,kiitos paljon! :) Täytyykin katsella löytyykö kyseisiä vaunuja käytettyinä. Tai olisitteko te luopumassa vaunuista? ;) ..asutaan myöskin pohjois-karjalassa :D
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli hyötyä! Tiedätkö, voidaan me luopuakin! en ollut ajatellut asiaa, mutta nyt kun kysyit, niin meillä on vaunut nykyään niin vähällä käytöllä, että eteenpäin myyminen ei kuulosta ollenkaan hassummalta idealta! Laita minulle sähköpostia karinakamarainen@msn.com niin voin laittaa sulle kuvia ja tietoja! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)