maanantai 24. lokakuuta 2016

the Secret - Salaisuus.

Olen miettinyt viime aikoina paljon omia haaveitani sekä tulevaisuuttani. Ostin ystävältäni "Salaisuus" kirjan, jonka lukemisen aloitin pari viikkoa  sitten ja huomasin, miten paljon siinä on sellaista ajatusmaailmaa, mitä olen tietämättäni itse noudattanut. 

Toki kirjassa on paljon sellaista huuhaa termistöä, mutta toisaalta nekin herättävät ajatuksia. Ehkä se ei olekaan huuhaata? Vai miltä teistä kuulostaa seuraava lause:

"Ajatukset ovat magneettisia, ja niillä on taajuuteensa. Kun ajattelet, ajatuksesi lähtevät universumiin ja vetävät magneettisesti puoleensa kaikkea, mikä on niiden kanssa samanlaista ja samalla taajudeella. Kaikki sinusta lähtenyt palaa lähtöpisteeseensä - sinun luoksesi." (Rhonda Byrne, Secret, Salaisuus, s.41)

Tämä oli mielestäni sellaista, jolle hymähdin, mutta tarkemmin ajateltuna, tämä pitää myös paikkansa. Samankaltaiset ajatukset vetävät puoleensa samanlaisia ajatuksia, mieti vaikka lastesi välikausivaatteita.  Kohta alat miettimään kenkiä, omia vaatteitasi, sateenvarjoja, missä vaunujen sadesuoja on? Entäs omat kumpparit jne. Samankaltaiset ajatukset kerääntyvät magneetin lailla yhteen hyvinkin nopeasti. Sehän on ihan loogista.

Mä oon kova haaveilemaan ja tekemään erilaisia haavekarttoja ja -listoja. Kirjoitan paperille ihan konreettisia asioita, joista haaveilen. Minulla on itse asiassa jopa kokonainen vihko haaveita varten. Olen kirjoittanut sen ekalle sivulle: Dream big, work hard. Unelmien ja haaveiden eteen kun pitää tehdä ihan oikeasti töitä. Niin töitä, joista saa rahaa, kuin myös ajatustyötä.

Miten omia haaveita voi toteuttaa? Joistakin asioista on luovuttava, joitakin asioita lisätä. En usko, että mikään haave toteutuu "ilmaiseksi". Jos haluan tienata tietyn verran kuukaudessa, minun täytyy tehdä töitä. Ehkä enemmän, ehkä intesiivisemmin ehkä kovemmin. Jos haluan matkustaa, minun täytyy säästää rahaa. Leikata muista menoista, laittaa sivuun sen, minkä voin. Aloittaa ajoissa. Vaikka olenkin mulle kaikki heti nyt luonteeltani, olen oppinut myös pitkäjänteisyyttä. Esimerksiki ensi kesänä toteutan todella pitkäaikaisen haaveeni - matkustan pariksi viikoksi Jenkkeihin. Olen säästänyt matkaa varten nyt tasan vuoden ja edessä on vielä 8kk, jolloin voi laittaa sivuun. Jos aikaisemmin laitoin satunnaiset blogista tulevat tulot lastenvaatteisiin, olen nyt visusti laittanut ne matkakassaaan. Pienistä puroista kasvaa joki.

Kirjan lukeminen on minulla vielä kesken, palaan asiaan, kunhan saan siitä kaiken irti! Onko teistä kukaan lukenut tätä "Salaisuus" kirjaa? Koitko hyötyväsi siitä tai mitä ajatuksia se herätti?


Karina

7 kommenttia:

 1. Salaisuudessakaan ei tarkoiteta että asiat automaattisesti annetaan sinulle. Esimerkiksi että sinulle ei tule mitään ylimääräisiä rahareikiä kun säästät jenkkeihin, kohdallesi osuu enemmän mahdollisuuksia säästää, löydätkin todella halvat lennot tai majoituksen... tapahtuu asioita jotka tukevat unelmiasi...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kirjasuosituksesta! Odotan innolla haaveideni täyttmistä! Moni asia on jo loksahtanut paikoilleen :)

   Poista
 2. Itse olen lukenut tämän kirjan jo vuosia sitten ja voin kertoa että siitä saa sellaista boostia jolla todella saa aikaan! Hienoja ajatuksia ja ne todella auttavat. Ihana kirja ♥

  VastaaPoista
 3. Moi. Kiitos tästä kirja postauksesta. Sain vahvan tunteen että minun on luettava tämä ja voin kertoa että elämäni muuttui samalla hetkellä paremmaksi. Ihania ajatuksia kirja täynnä ja parasta että ne todella toimivat. Onnea ja iloa myös sinun elämääsi. Sulla on tosi hyvä blogi😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahatavaa! Kiitos kommentistasi, piristi kovasti! Sä oot paljon pidemmällä kuin minä,mä en oo vieläkään saanut luettua sitä kokonaan. Ehkä otan huomenna lennolle mukaan :)

   Poista
 4. Siskoni antoi kirjan minulle luettavaksi ja itselleni se oli valaiseva. Kaikkea tekstiä en pysty ostamaan (esimerkiksi sairauksien voittaminen ajatuksen voimalla on... No, vaikea uskoa vaikka asiasta joitain yksittäisiä tapauksia onkin näyttönä maailmassa). Mutta toteutanko nyt sitten ahtaalla ajatuksellani ahdasta elämää? Hämmentävää :D Mutta pääpiirteittäin kirjan opit olivat kuin omasta elämästä ja toimiviksi todistettu vaikken ole edes tiennyt sellaista tekeväni! Kirjan jälkeen oli vallaton "Wow!" -fiilis viikon verran ja upeita asioita tapahtui, mutta sitten arki asettui uomiinsa kun ei vaan pystynyt pitämään hillitöntä positiivisuutta yllä jatkuvasti :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)