lauantai 4. elokuuta 2018

Miksi juuri Espanja ja mitä aion tehdä täällä?

Kun päätös kuukauden irtiotosta oli tehty, piti miettiä, minne lähtisin. Kulullisista syistä vaihtoehtoja oli oikeastaan vain kaksi: Pattaya tai Fuengirola. Vanhemmillani on molemmissa paikoissa asunnot, ja he lupasivat sponssata lomaani sillä, että saan asua heidän asunnossaan. Sääolosuhteet taas huomioon ottaen vaihtoehtoja oli enää yksi - Fuengirola. Vaikkakin täälläkin on tällä hetkellä todella kuuma ja mittari näyttää varjossa +31´C. Lisäksi olimme täällä 2015 ja 2016 vuosina yhteensä 16 viikkoa, kun Alex oli ihan pieni ja olin vielä äitiyslomalla ja vanhempainvapaalla, joten kaupunki ja ympäristö ovat ennestään tuttuja ja minun on helppo liikkua täällä, minne tahansa haluankin.

Ihan yksin en tänne aluksi tullut. Matkaani lähti hyvä ystäväni, valitettavasti hänellä oli mahdollisuus olla täällä vain 3 kokonaista päivää (plus matkustuspäivät) ja hän lähtikin jo torstaina takaisin Suomeen ja Pohjois-Karjalaan. Nyt opettelen olemaan täysin yksin ja koetan saada päiviini jotain rytmiä. Oon nimittäin valvonut yli puoleen yöhön ja herännyt vasta 11-12 aikaan päivällä. Suurta luksusta, mitä en ole tehnyt viiteen vuoteen. Olen aina ollut enemmän iltaihmisiä ja yökukkuujia. Nukun myös mielelläni aamulla pidempään. Lasten ja työn takia tällainen teinirytmi on toki väistynyt. Mutta minulle se sopii ja täällä voin toteuttaa omaa luontaista sisäistä kelloani.

Sen lisäksi, että aion täällä nauttia omasta vapaasta ajasta, nukkua pitkään, syödä hyvin ja levätä, aion keksittyä myös siihen, mitä oikeasti rakastan tehdä - ja se on kirjoittaminen. Ja nyt en tarkoita blogin päivittämistä vaan ihan oikeasti kirjoittamista. Blogin aktivoin siksi, että saisin kirjoittamiseen vauhtia ja inspiraatiota, tämä on helppo paikka tulla purkamaan ajatuksia. Ja tänne aion päivittää aktiivisesti kuulumisia koko kuukauden ajan.

Mitä sitten aion konkreettisesti kirjoittaa? Ennen kuin tulin tänne, mielessäni oli lastenkirja. Aina kun kerron lapsilleni iltasatuja, keksin ne yleensä omasta päästäni, täysin extempore ja osa niistä on ollut sen verran hauskoja, ettei Olivian nukahtamisesta ole tullut yhtään mitään, hän on vain nauraa räkättänyt. Siitä lähti ajatus, että alkaisin kirjoittamaan niitä ylös, mutta ajatus ei ole kuitenkaan kantanut vielä tulosta ja kaikki on jäänyt siihen ajatustasolle. Kotona oli aina niin paljon kaikkea muuta tekemistä ja hiljaista hetkeä, saatikaan aikaa ei tuntunut löytyvän. Olin myös iltaisin aina niin väsynyt, että pidin läppärin mielelläni kiinni.Ikuinen haaveeni on ollut kirjan kirjoittaminen. Muistan kerran jopa aloittaneeni sen, mutta taas kerran ajanpuute sotki kaiken ja se jäi. Tiedän kyllä, ettei kirjaa kirjoiteta kuukaudessa, mutta minulla on muutama juoni mielessä ja toivon, että saan edes jonkinlaisen raakileen kasaan.

Olen myös hakenut yhdestä yrityksestä sisällöntuottajan paikkaa, sillä luonnollisesti laskut on kotona maksettava myös elo - ja syyskuussa. Mulla on menossa projektiTONNI, josta aion kertoa myöhemmin. Vielä en ole lopullista vastausta saanut, sainko paikan vai en, mutta toivon kovasti, että viimeistään maanantaina tämäkin selviää ja pääsen kirjoittamaan tekstejä myös rahasta.

Eli tiedossa on hyvin paljon kirjoittamista ja lukemista. Lainasin kirjastosta muutaman kirjoittamiseen liittyvän kirjan ja iltaisin perehdyn niihin. Etsin myös aktiivisesti uutta työpaikkaa, ja juuri ennen reissuun lähtöä olin videohaastattelussa, josta pääsin jatkoon. Henk.koht haastattelu on edessä heti, kun palaan Suomeen. Työ alkaisi aikatauluuni täydellisesti sopien, 3.9. Täytyy vaan vakuuttaa haastattelussa, että juuri minä olen siihen työhön sopiva :) Toki aion hakea elokuun aikana myös muita paikkoja, yhden kortin varaan ei voi kaikkea laskea.

Tässä nyt tulikin kaksi eri postausideaa kerralla: miksi olen Espanjassa ja mitä seuraavaksi. Seuraava teksti tulee olemaan "Fuengirola kolmessa päivässä" - liittyen ystävän kanssa vietettyyn kolmeen päivään täällä. Aurinkoista iltapäivää sinne!

Karina


4 kommenttia:

 1. ihanaa lomaa Karina <3 Tuo tekee varmasti niin hyvää sinulle ja perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hope so! Kiitos Emmi! Ihanaa loppuodotusta sinulle <3

   Poista
 2. Mukavaa aikaa espanjassa. Nauti yksinolosta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)