tiistai 4. syyskuuta 2018

Vähemmän lihaa, enemmän kasvisruokia!

Minut tuntevat tietävät oikein hyvin, että minähän syön mieluummin lihaa kuin rehuja. Jos lautasella on lämmintä ruokaa ja salaatti on jäänyt tekemättä, kohautan vaan olkapäitä ja sanon, että nääh, en mä tartte. Kun taas mieheni pilkkoo lautaselleen vähintään kurkkua ja tomaattia, koska kasvikset kuuluvat hänen ruokavalioonsa.

Tykkään kyllä eri kasviksista ja juureksista, mutta ne eivät ole näytelleet lautasellani niin kamalan suurta osuutta. Kun viime viikolla aloitin PROJEKTI20:n, päätin, että lisään ruokavaliooni myös enemmän kasvisruokia, salaatteja ja kevyempiä ruokia. Ja että meidän perheessä syödään jatkossa vähintään kahtena päivänä lämpimäksi ruoaksi kasvisruokaa. Aivan kuten liikunnassakin, alkuinnostus on ollut melkoista luokkaa! Koin viime viikolla suurta punajuurituskaa (eli jostain syystä himoitsin punajuurta, mut en kuitenkaan borssikeittoa) ja aloin selaamaan netistä, mitä ihmettä voisin tehdä. Tai itse asiassa tiesin kyllä mitä haluan, sillä pari vuotta sitten Indiedaysin blogigaalassa oli tarjolla helsinkiläisen vegaanisen ravintola Roots ´in pyöryköitä ja olen satavarma, että niissä oli punajuurta - ja juuri niitä aloin himoitsemaan. 

Päädyin sitten yhdistelemään kolmea eri ruokaohjetta ja lopputulos oli:

Punajuuri - kikherne - kvinoapyörykät, lohkoperunat ja salaatti.


Punajuuripyöryköistä tuli ihan mielettömän hyviä. Hassua myöskin, että en ole koskaan ennen käyttänyt ruoanteossa kikherneitä taikka kvinoaa, mutta nyt käytin niitä molempia ja vieläpä samassa yhteydessä. Mieheni rakastui näihin yhtä paljon kuin minäkin, joten näitä tullaan tekemään varmasti myös jatkossakin. Alex söi myös muutaman, mutta Olivialle ne eivät valitettavasti maistuneet.

Heti seuraavana päivänä, kasvisruokaintoa täynnä, tein meille lounaaksi  jääkaappijämistä kasvissosekeiton. Pumppuhuoneen lattialta löytyi juhannuksen jäljiltä pari bataattia, jääkaapin perukoilla oli perunoita, kasvimaalta hain porkkanoita, edelliseltä ruoalta oli jäänyt ylimääräisä punajuuria ja sipulikorissa oli niin sipuleita kuin valkosipulia. Nokare voita, loraus punaista maitoa sekä mausteeksi savupaprika jauhetta, chiliä, yrttisuolaa sekä valkoista pippuria ja sosekeitosta tuli taivaallisen hyvää. Niin hyvää, että tänään oli pakko tehdä uudestaan sama keitto, vähän isompana satsina. 



Tänään hain sosekeiton kaveriksi raejuustoa, mutta maustui se keitto lauantaina ihan ilmankin oikein hyvältä.

Näitten lisäksi tein vielä eilen soijarouheesta lasagnen, joka myöskin onnistui hyvin. Jos en tietäisi siinä olevan soijarouhetta, voisin hyvinkin ajatella syöväni "tavallista" lasagnea. Intoa liikkumiseen ja terveellisempään ruokaan on nyt hurjasti ja mielessäni mietin jo, mitä laittaisin seuraavaksi? 

Mikä on sinun lempi kasvisruokasi?

Karina




4 kommenttia:

  1. Hei Karina,

    Voisitko laittaa noiden pyöryköiden ja sosekeiton reseptit?
    Mullakin on tässä vaiheessa suuri into kasvisruokaan, vaikka olen aina ollut lihasyöja. Nyt haluaisin kokeilla uusia reseptejä 😀

    T. Sveta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sveta!

      Mukavaa, että sullakin on samanlainen into kasvisruokaan! Mulla itselläni on se huono tapa, etten osaa pysyä ruokaohjeissa ja muokkaan niitä aina mieleni mukaan, sitten en laita niitä ylös ja hyvät ohjeet unohtuu, joten ehdottomasti laitan nyt näitten ohjeet tänne blogiin! Vielä kun jotenkuten muistan, varsinkin pyöryköiden :D Laitan tänään ohjepostauksen tulemaan! :)

      Poista
  2. Meillä olisi perheessä sama tavoite, kasvisruoan lisääminen. Mutta voi kun on hankala löytää hyviä ohjeita! Laitahan siis pihvien ohje tännekin, näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tavoite! Ihan liian paljon lihaa tulee syötyä täysin turhaan. Laitan tänään ohjeet pihveihin ja sosekeittoon :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)