torstai 4. kesäkuuta 2015

Project: Leikkikeskuksen rakentaminen (sekä muut piha-aktiviteetit).

Lapsiperheenä omakotitalossa asumisessa on monia hyviä puolia, varsinkin, jos käytössä on omaa pihaa. Meiltä sitä löytyy ja olemmekin halunneet tarjota lapsillemme mahdollisimman paljon ulkoilumahdollisuuksia. Olivian nyt ollessa reilun kahden vuoden ikäinen, on näiden toteuttaminen alkanut toden teolla.

Pihaltamme löytyy jo aikaisemminkin blogissa nähty leikkimökki:vahna kiikku, nuotiopaikka ja leikkimökki

Se on edelleen keskeneräinen, mutta viime kerrasta sinne on ilmestynyt mm. leikkikeittiö, jos huomasitte! Löysin sen käytettynä hyvin edulliseen hintaan ja jouduin tekemään kompromissin ulkonäön suhteen..

Tänä kesänä paikkansa on löytänyt myös mieheni rakentama hiekkalaatikko, joka on osoittautunut varsinaiseksi hitiksi, Oliviaa ei meinaa millään saada pois sieltä! Aina pitää tehdä "vielä yksi kakku".


Mieheni suurin haave on kuitenkin ollut kunnon leikkikeskus, josta löytyisi kiipeilymahdollisuus, erilaisia kiikkuja ja mm. liukumäki. Paikkakin sille on jo olemassa:


Kuvasta muuten näkee myös meidän aikuisten lempiaktiviteetti kesäisin: beach volley kenttä. Oikealla näkyy hiekkalaatikko ja vasemmalle on nyt tarkoitus rakentaa se leikkikeskus. Menin lupaamaan, että rahoitan projektin, joten homma alkoi edistymään ja hetkessä olimmekin etsimässä tarvikkeita tälläistä varten:

suuntaa antava raakaversio!


Pikaseilla googletuksella löysin acon.fi verkkokaupan. ACON on kotimainen yritys, jolla on verkkokaupan lisäksi kaksi kivijalkamyymälää - yksi Oulussa ja toinen Vantaalla. ACON myy laadukkaita ja innovatiisia vapaa-ajan tuotteita ja heidän valikoima on todella laaja!

Jos etsit pihallesi esimerkiksi trampoliinia, sen lisäosia tai varusteita, niin kannattaa ehdottomasti kääntyä ACONin puoleen - he ovat nimittäin ensimmäinen suomalainen yritys, joka alkoi tuomaan trampoliineja vuonna 1996 Suomeen! Kokemusta ja asiantuntemusta siis varmasti löytyy!

Meidän yksi haaveista on ostaa terassillemme taitettava pingispöytä - ja näitäkin eri versioita sekä tarvikkeita löytyy ACONilta niin aikuisten kuin myös lastenkin mitoissa!

Tälläinen olisi just täydellinen! Ehkäpä ensi kesänä sitten? :)

Jos taas haaveilet omasta biljardipöydästäsi, ongelma on nyt ratkaistu - ACONilla on nyt biljardipöydät tarjouksessa, joten eikun tilausta tekemään! Muita pelipöytiä löytyy mm. pöytäfutista, ilmakiekkoa ja monipelipöytä, jossa on 9 eri peliä perheen pienimmille!

Miksi minä otin ACONiin yhteyttä on heidän laaja valikoima leikkikeskuksissa ja niitten varusteissa.Meidän ostoskoriin lähtivät mm. seuraavat varusteet:

Lisäksi eri kiinnikkeitä yms. tarvittavaa. Puutavara ostetaan tästä meidän läheltä ja koko sunnittelu sekä rakennustyön tekee mieheni itse. Minä toki autan mahdollisuuksieni mukaan. Ainakin avamaalla lompakon nyörejä, jos en muuten.

Palatakseni vielä ACONiin, täytyy sanoa, että noin monipuoliseen vapaa-ajan aktiviteetteihin suuntautuvaan kauppaan en ole kyllä koskaan ennen törmännyt. Kaikkien edellämainittujen kategorioiden lisäksi, heiltä löytyy myös:

Sekä UIMA-ALTAITA ja varusteita (mm. puhdistusvälineitä). Jos meillä ei olisi järvi ja omaa rantaviivaa, voitte olla varmoja, että vaatisin tälläisen takapihalle;


Nyt sitten odotellaan ACONin tilausta saapuvaksi ja mies piirtelee tarkkoja laskelmia puutavaralle. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti, kun piirrustukset ovat valmiit ja leikkikeskus valmiiksi vielä tämän kuun puolella. Saa nähdä onnistuuko, koska miehelläni on kuitenkin myös työt hoidettavana ja ajomatkan kanssa yksi työpäivä kestää 11 tuntia. Mutta pidetään peukkuja! 

Vietämme tänä vuonna perhejuhannusta, johon on tulossa mieheni sisarukset lapsineen, olisi kiva yllätys heillekin, jos leikkikeskus olisi siihen mennessä valmis :)

Jatkopostausta aiheesta on tulossa, en malta odottaa projeketin konkreettista käynnistymistä! 

                    PS. Aconiin otin yhteyttä itse, linkeistä en hyödy ja tilauksestani sain alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Karina

1 kommentti:

  1. Ollaan mietitty ihan samantyylistä leikkikeskusta, kun lähin leikkipuisto on melkein 10 kilometrin päässä. Starkilla taitaa olla edullisimmat vaihtoehdot ja nyt mietitään mihin päädytään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)