sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Ensikertalaisena Jenkkeihin: matkasuunnitelma!

Yli 15 vuoden haaveilu, lähes kahden vuoden aktiivinen säästäminen ja enää yksi viikko. Tasan viikon päästä lennän Joensuusta Helsinkiin ja siitä seuraavana päivänä New Yorkiin!!!

Ensikertalaisena matkaa on joutunut (pääsenyt) suunnittelemaan aika yksityiskohtaisestikin, jottei arvokas aika kuluisi pelkkään haahuiluun ja matkan runko näyttää nyt tältä:

Päivä 1. Saapuminen Helsinkiin myöhään illalla. Yö hotellissa.
Päivä 2. Lento Helsinki - New York. Saapuminen kohteeseen ja 4 yötä New Yorkissa, Night Hotel Times Square hotellissa.Mitä on tarkoitus tehdä Nykissä?


 • ostin 1 päivän The New York Pass lipun, jolla pääsee moniin nähtävyyksiin. Myyntitekstin mukaan jo vierailemalla 4 kohteessa, lippu maksaa itsensä takaisin, sillä se sisältää kaikkien nähtävyyksien sisäänpääsyn sekä Hop on - hop off kyydit. Lisänä joissakin paikoissa on Fast Track eli kortilla pääsee jonojen ohi. Tein myös listan, mitä haluan ehdottomasti nähdä:
 1. Empire State Building Observatory
 2. Madame Tussauds New York
 3. State of Liberty and Ellis Island
 4. Top of the Rock
 5. Times Square
 6. Museum of Modern Art (MoMA)
 7. Central Park
 8. Brooklyn Bridge
 9. Broadway musikaali (ei kuulu päivälipun hintaan)
 10. Rockefeller
 11. Jokerina: Niagra Falls.
Kaikkia näitä ei ole tarkoitus kiertää samana päivänä. Koska olemme Nykissä 3 kokonaista ja yhden puolikkaan päivän, niin ajattelin, että ekana päivänä tutustumme kaupunkiin ihan itseksemme ja tutkimme ympäristöämme. Hotellimme on hyvin keskeisellä paikalla Times Squaren lähellä, joten mm. Central Parkissa käydään varmastikin heti ekana päivänä aamukävelyllä :) Toisena päivänä hyppääme heti aamsta Hop on- Hop off bussin kyytiin ja suuntaamme mitä todennöisemmin ekana Brooklyn Bridgelle, jonka vierestä lähtee laudat Vapaudenpatsaan lähelle. Tämän jälkeen täytyy katsoa järkevä reitti niin, että näemme mahdollisimman paljon City Passia käyttäen. Kolmantena päivänä kierretään varmaankin katuja ja kauppoja ja illalla suuntaamme Broadwaylle katsomaan jotakin musikaalia. Neljäntenä päivänä mennään aamupäivä fiiliksen mukaan, sillä viimeistään klo 14 meidän pitää olla jo lentokentällä.

Kolmisen tuntia lentokoneessa ja saavumme Floridaan! Tarkemmin Miamiin. Siellä meitä odottaa vuokra-auto ja 3 yötä Miami Beach rannan hotellissa.


Miamissa ollaan 3 yötä eli kaksi kokonaista päivää. Nämä kaksi päivää osuvat viikonlopulle. Mitään selkeää kuvaa minulla ei ihan vielä ole, että mitä tehdään. Mutta onhan tässä viikko aikaa miettiä.. vinkkejäkin otetaan vastaan! Ainakin yksi päivä pyhitetään ihan levolle ja rannoilla oleskeluun, mutta toisena päivänä voisi tehdäkin jotakin!

Ja sitten matka jatkuu taas! Miamin jälkeen lennämme Los Angelesiin ja siellä olemme 4 yötä. Losissakin meitä odottaa vuokra-auto ja hotelli on varattu Hollywoodista.


Losissa on taas vähän selkeämmät kuviot, vaikkakin 4th July sotkeekin vähän, kun ymmärtääkseni silloin on (luonnollisesti) moni paikka kiinni. Mutta joka tapauksessa "pakko nähdä/käydä" listalla ovat mm.:
 1. Universal Studios Hollywood
 2. Hollywood Sign (sinne ylös ei tartte mennä, riittää, että sen näkee selkeästi saa kuvat :)
 3. Griffith Observatory
 4. Runyon Canyon Park
 5. Hollywood Boulevard kaikkine Walk of  Fame tähtineen ja starojen jalanjälkineen Kiinalaisen teatterin edustalla.
 6. Aleuina kiinnostavat Santa Monica, Beverly Hills, Newport Beach,  Laguna Beach - ainakin.
 7. Outlet kylät. Shoppailuun on varattu vähintään 1 kokonainen päivä.
Sittenpä Losista Helsinkiin, yö taas lentokentällä hotellissa ja seuraavana päivänä koneella Joensuuhun ja kotiin. Sound´s like a plan, eikö vain? Jos osaat suositella tiettyä Outletia Kaliforniassa, niin olen kiitollinen! :)

Seuraava viikko menee varmasti aika nopeasti ohi, kun olen lähes joka päivä seitsemään töissä ja perjantaikin on vapaa juhannusaaton vuoksi. Pitää vielä mitettiä, mitä pakkaan mukaan. Matkaa varten en oikein osaa enempää tehdä muuta, lyhyenä yhteenvetona ennen matkaa olen:

 1. Varannut lentoja: 
 • Joensuu - Helsinki - Joensuu
 • Helsinki - New York
 • New York - Florida, Miami
 • Miami - Los Angeles
 • Los Angeles - Helsinki
     2. Varanut hotellit:
 • Helsinki 2 yötä (mennessä ja tullessa)
 • New York 4 yötä
 • Miami 3 yötä
 • Los Angeles 4 yötä
      3. Hankkinut:
 • ESTA
 • New York City Pass
 • Vuokra-auto Miamissa
 • Vuokra-auto Los Angelesissa
Paljon muuta en tällä hetkellä ainakaan keski voivani tehdä! Vai olenko unohtanut jotakin tärkeää? 

Matkakuumeisin terveisin, Karina.

12 kommenttia:

 1. Lähteekö lapsetkin mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lähde, eikä mieskään 🙂 mies on lomalla ja lasten kanssa kotona, lähden reissuun äitini kanssa kahdestaan.

   Poista
  2. Aika pitkä aika olla erossa lapsista �� miten ovat reagoineet?

   Poista
  3. Kaikki meni aivan loistavasti 🙂 he olivat kuitenkin isänsä kanssa kotona ja täällä oli serkkujakin käymässä. Olivat käyneet sirkuksessa, uimassa, kaupungilla, kylässä, treenaamassa jne jne. Juteltiin lähes joka päivä videopuheluita ja nyt ollaan kaksi päivää tankattu läheisyyttä. Ei olisi voinut paremmin mennä❤

   Poista
 2. Oi, kylläpä on hyvin suunniteltu ja kuulostaa ihanalle. Hauskaa lomaa teille!
  - Gina

  VastaaPoista
 3. Miamissa sawgrassmills on huikea shoppailupaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lisäsin sen listalle, olikin yksi vaihtoehdoista 🙂

   Poista
 4. Wau mahtava reissu teillä siis tiedossa! Postausta ootellessa jenkeistä.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä juuri lentokentällä odotan ekaa lentoa🙂

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)