sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Unelmien matka Amerikkaan: Miami.



Matkakertomuksen ensimmäiseen osaan, New Yorkia koskevaan kertomukseen pääset tästä.


Unelmien matka Amerikkaan: Miami.

Miamista minulla ei kauhean paljon kerrottavaa ole, sillä olimme siellä vain 3 yötä ja päivät olivat tarkoitettu rentoutumiseen rannalla ja shoppailuun. Saavuimme New Yorkista Fort Lauderdalen lentokentälle joskus seitsemän aikoihin illalla ja pienen selvittelyn jälkeen suuntasimme kävellen Rental Car Centeriin, Alamon pisteelle, josta olin etukäteen varannut meille vuokra-auton.*



Autonvuokraus* sujui näin ensikertalaisellakin helposti, kunhan vaan piti päänsä. Virkailija oli todella innokas tarjoamaan kaikenmaailman lisäpalveluita, isompaa autoa, puhelinnavigaattoria, parempia penkkejä, mukavampaa ajoa jne. Ainut tarjous, johon tartuin oli se, että saimme tuoda auton tyhjällä tankilla takaisin. Näin jälkikäteen, senkin olisi voinut hoitaa itse, ei se tankkaaminen ole Jenkeissä yhtään sen mystisempaa kuin Suomessakaan.

Hoidettuamme paperiasiat kuntoon, saimme parkkipaikalta valita maksuluokkaamme sopivasta rivistä itsellemme auton. Valitsimme valkoisen Jeep maasturin, jolla oli ihan superhyvää ajaa. Olin ladannut Suomessa Here sovelluksen sekä tarvittavat kartat ja offline tilassa pystyin navigoimaan todella kätevästi puhelin GPS:ssää käyttäen. Pisteet Herelle, oli tosi kätevä navigaattori!

Sit ei muuta kuin auto kohti Miami Beachia ja Townhouse Miami hotellia*. Hotelli itsessään oli oikein kiva, rannan lähellä. Auto jätettiin hetkellisesti hotellin eteen, josta Valet parkkipalvelun henkilö vei auton jonnekin kauemmas parkkiin. Tämä maksoi 36 dollaria päivältä ja auton sai käyttöön ilmoittamalla siitä hotellin respaan. Seuraavana päivänä saimmekin sitten odottaa 40 minuuttia, että auto tuodaan! Normaali odotusaika olisi ollut vajaa 10 min, mutta aina ei viestit kulje perille ja asiakkaathan siitä sitten "kärsii". Lähtöpäivänä auto taas ilmestyi viidessä minuutissa, joten selvästikin ekana päivänä oli jokin virhe tapahtunut, hotellin tai Valetin päässä.




Eli hotellille saavuimme pe iltana ja heti seuraavana aamuna eli lauantaina suuntasimme kohti Sawgrass Mills Outlettia. Siellä vierähtikin koko päivä ja olimme takaisin hotellilla vasta kahdeksan jälkeen illalla. Sawgrass Mills Outletissa oli tosi hyviä liikkeitä ja ostoksia tuli tehtyä mm. näissä liikkeissä: Michael Kors, Calvin Klein, Tory Burch, Guess, Tommy Hilfiger, Levi´s, Victoria´s Secret jne. Tein kieltämättä aika hyviä löytöjä!

                                               (Kuvan on ottanut äitini, minä ajoin).

Sunnuntaina vietimme rantapäivää, tai ainakin yritimme. Olimme kerenneet olla vasta kaksi tuntia biitsillä, kun alkoi satamaan vettä! Ja sitähän sitten tuli useamman tunnin ajan. Keräsimme kamppeet kasaan ja lähdimme kävelemään ostoskadulle, jossa lähinnä ikkunashoppailtiin. Oli varmaan jo ähky edellispäivän shoppailuista eikä ollut oikein intoa kiertää kauppoja. Pysähdyimme kuitenkin syömään Pizza Rusticaan, josta sai valtavan kokoisia pizzoja. Illasta olimmekin jo sen verran väsyneitä, että pakkasimme matkalaukut valmiiksi ja aloimme unille, seuraavana päivänä oli edessä lento Los Angelesiin.


Maanantaina, 3.7 luovutimme huoneen ja lähdimme ajelemaan pitkin rantaa kohti lentokenttää. Aikaa oli vaikka kuinka paljon, joten pysähdelimme matkan varrella mm. kahville ja rantaparkkiin, jossa oli pieni näköalatorni ja upea ranta. Matka sujui tosi jouhevasti ja paljon kivempi oli ajaa pienempää tietä kuin moottoritietä pitkin kentälle. Auton luovutus sujui sekin ongelmitta ja paria tuntia ennen L.A.:n lentoa, olimme jo kentällä odottamassa ja sushia syömässä.



Miamissa oli kivaa ja rentoa, aurinkoista ja todella paahteista. Tuntuu, ettei happi kulkenut, välillä oli ihan tuskaisen kuumaa. Ja onhan se paikka ihan erilainen kuin esimerkiksi New York, joten olen tyytyväinen, että käytiin myös siellä. Tästä matka jatkuukin sitten Los Angeles postauksella :)

Karina

*mainoslinkkejä


3 kommenttia:

  1. Upeita lomakuvia! Meillä on elämänmuutoksia edessä. Syksyllä aloitan koulun ja meille syntyy ylläri vauva helmikuussa. Meidän viimeinen lapsi. Kolmas. Meillähän on siis pojat 4 ja 1 vuotiaat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!Pahoittelen,että kommenttisi julkaisu ja vastaaminen on kestänyt näin kauan!
      Wau, kolmas!!! Onneksi olkoon! Ylläri tai ei, hän on varmasti yhtä rakas kuin muutkin <3 Me ollaan kans puhuttu kovasti kolmannesta, laskettu ja mietitty, pohdiskeltu mutta ilmeisesti nyt kuitenkin tultu siihen tulokseen, että kaksi on meille täydellinen määrä. vaikka eihän sitä tiedäkään, jos ylläreitä sattuis tännekin :D Eli sä aloitat koulun - ammatti/ammattikorkeakoulun vai yliopiston? Meneekö lapset päiväkotiin? Onko miehesi töissä? Jakaako arkea vai onko kaikki sinun harteillasi? PAhoittelen kysymysten tulvaa, hurjan paljon tsemppiä sulle joka tapauksessa!
      ps. läppärini välilyönti hajosi eli painan sellaista minimininappulaa sen kohdalla. viesti saattaa sisltää väli- ja kirjoitusvirheitä..

      Poista
  2. Ammattikouluun. Liiketalouden merkonomiksi. Vähän kyllä stressaa kun alkaa jo maanantaina ja väsymys on välillä valtava! Lapset jää isän kanssa kotiin. Kyllä saan mieheltä apua. Kuinkakohan hän mahtaa pärjätä täällä poikien kanssa. Oli tarkoitus että saisin koulun hyvään vaiheeseen ennen viimeistä lasta mutta näin nyt kävi. Pääsen hyvään alkuun kyllä koulussa ja toivottavasti on jotain hyvin muistissa kun palaan takaisin kouluun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)