maanantai 3. helmikuuta 2014

Thaimaa special: Maitojauheet ja vauvansoseet kaupasta, osa 2

Ensimmäiseen vauvanruokia Thaimaassa käsittelevään postaukseen pääset tästä.
Kuten jo aikaisemmin mainitsin, eka postaus kertoo Tesco Lotuksen valikoimasta.

Tässä kerron ostoskeskuksen Central Festivalin omasta ruokakaupasta Festival Food hallista (G-kerroksessa), joka sijaitsee Pattayalla. Festival keskuksia on myös muualla Thaimaassa, kauppoihin kannattaakin tutustua heidän kotisivuillaan: http://www.centralfoodhall.com/en/index.html                                                  Kuva Festivalin kotisivuilta.

Foodhall on aivan mahtava ruokakauppa, sieltä löytyy kaikkea mahdollista, mitä et muualta välttämättä löydä. Mutta. Vauvaruokien kohdalla, se toi suuren pettymyksen. Valikoima oli todella suppea, ehkä jopa suppeampi kun Lotuksen!


Tässä siis hylly kokonaisuudessaan. Maitojauheita oli tuttuun tapaan pitkä litania, niitä en lähde enää tässä erittelemään, niitä sieltä kyllä löytyy, niin Lotuksessa kun jokaisesa 7elevenissa ja FamilyMartissa. Soseita ei taas saa noista pikkukaupoista! Puuroja löytyi myöskin niitä samoja. Soseita lähemmin:


Kaikki soseet on 6+kk

Lihasoseita löytyi Festivalin Foodhallista tasan yksi: Heinzin kanaa & kasvisrisottoa, 8+kk.
Löydettyäni vauvakeksejä, ajattelin ostaa Olivialle "maissinaksuja" tai vastaavia:


Onneksi maistoin niitä, ennen kuin annoin Olivialle. Eihän ne mitään maissia tai vauvakeksiä ollut! Makeita, imeliä ja sisälsivät makeaa kondesoitua maitoa! Jäi keksit O:lle antamatta. Kahvipöydässä ne sitten hävisikin aikuisten suihin.

Erikoinen löytö oli myöskin vauvalle tarkoitettu vesi. Eli jos ei halua antaa tavallista pullovettä eikä ole mahdollisuutta keittää vettä, niin voi ostaa suoraan vauvalle tarkoitettua ylihintaista vettä:


Litrahinta on siis 2 euroa näillä. Vertauksen vuoksi, puolen litran vesipullo maksaa 7 bathia.


Olen saanut muutaman sähköpostin lukijoiltani, jotka ovat matkaamassa lähiaikoina Thaimaahan, on kyselty vinkkejä, ruokia, matkustamisesta jne. Vastaan näihin mielelläni, joten jos et kommenttiboksiin halua kysymystä laittaa, niin lähetä minulle sähköpostia

karinakamarainen@msn.com

Karina

EDIT. Lisään tähän lukijan kommentin, jotta varmasti huomaatte tämän!

Mä kävin ruokakaupat läpi Pattayalla ja sieltä saa ihan hyvin soseet. Peachyltä löytyi lohta ja ruskea riisiä, kana ja maissikeittoa ja sitten yksi kana annos vielä. Sen lisäksi löytyi just tuo kana ja risotto heinzilta. Näitä kaikki samat löysin Best supermarketista ja sitten tuolta central festivalin ruokakaupasta. Peachyltä ei vielä viime vuonna löytynyt muuta kun nuo kasvis soseet mutta nyt on kyllä nuo liha soseetkin saatavilla

Kiitokset siis aktiiviselle lukijalle vaivannäöstä!!

6 kommenttia:

 1. Phuketissa noita soseita ei ollut tuonkaan vertaa, joten jos meinaa alle vuosikkaan kanssa sinne suuntaan lähteä lomalle niin suosittelen ottamaan Suomesta kaikki mukaan. Me oltiin viime vuonna kolme viikkoa ja kyllä olis meidän loma mennyt mönkään jos soseita ei olis ollu mukana! Turhaan myöskään lähteä sinne saakka stressailemaan noita ruoka asioita/etsimään joka paikasta lapselle ruokaa, joten helpommalla pääsee kun raahaa kaikki tutut ja lapselle maistuvat ruoat mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, siitä on varmasti monelle hyötyä! :)
   Mä suosittelisin kans ottamaan omat piltit ja bonat mukaan, jos ei ole mahdollisuutta littaa soseita itse, niin kuin minulla oli. Hotelleissa se on vähän haastavampaa :)

   Poista
 2. Mä kävin ruokakaupat läpi Pattayalla ja sieltä saa ihan hyvin soseet. Peachyltä löytyi lohta ja ruskea riisiä, kana ja maissikeittoa ja sitten yksi kana annos vielä. Sen lisäksi löytyi just tuo kana ja risotto heinzilta. Näitä kaikki samat löysin Best supermarketista ja sitten tuolta central festivalin ruokakaupasta. Peachyltä ei vielä viime vuonna löytynyt muuta kun nuo kasvis soseet mutta nyt on kyllä nuo liha soseetkin saatavilla, niin mä en ainakaan ottaisi ruoat koko lomalle mukaan jos meinaa olla kauan. Meni hyvin kun olimme saarellakin mistä ei löytynyt vauvanruokia kaupoista. Meidän 10 kk söi riisiä ja kalaa ihan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy lisätä tuo tieto tähän postaukseen, kiva kun tulit kertomaan!
   Onpa jännää et vielä tammikuun alussa ei lihasoseita näkynyt. Tosin en ole ikinä kuullutkaan best supermarketista, missä sellainen sijaitsee?

   Poista
  2. Se oli lähellä tuo liikenneympyrää kun tullaan rannalta (me asuttiin Ibis hotellissa niin sieltä oli matkaa muutama sata metriä sinne kauppaan). Samalla kadulla vähän kauempana löytyi Tesco Lotus. Nuo peachyn kanat löytyi kanssa Big C:stä mutta kala ei löytynyt muualta kun just tossa best supermaketissa ja sitten tuossa festivalin ruokakaupasta ja heillä oli koko valikoima niin sinne vaan jos ei jaksaa mennä moneen kauppaan ostoksille. Vaipat löytyy kanssa ihan hyvin. Meillä oli Mama poko ja ne on samanlaiset kun meidän Liberot. Sitten käytimme kanssa toinen merkki kerran oliko se dipers merkki, en ihan muista?? ja ne on sitten taas vähän enemmän niin kun pampers. Huggies ja uimavaipat löytyi Festivalin lastentavara kaupasta missä myydään ihan kaikki mitä tarvitsee. Sijaitsee muistaakseni neljännellä kerroksessa. Tässä tuli vähän enemmän tietoa jos joku joskus tarvitsee kun he ovat mennossa Pattayalle lomalle vauvan kanssa :).

   Poista
  3. Kiitos!
   Toivottavasti jollekin on hyötyä! :)
   Me käytettiin just Dyperseja ja tykkäsin laadusta. Loppuvaiheessa ostin kylläkin Pampersin baby dry vaippoja Festivalista, kun olivat vielä parempia kuin Suomessa! Ois tehny mieli tuoda niitä tänne, heheh.
   Meillä tuli harvemmin käytyä sielläpäin, missä majoituitte. Vakiokaupoiksi tuli Foodmart, Tesco Lotus ja Festivalin foodhall. Mua harmittaa kun en ole Topsissakaan käynyt koskaan! Kuitenkin 7 vaiko 8 kertaa Pattayalla käynyt.. No ehkä ensi kerralla!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)