maanantai 5. toukokuuta 2014

Uudet hiukset.

Kävin viime viikolla kampaajalla elvyttämässä hiuksiani.

Sanoin kampaajalle heti, että kaikki huonot saa leikata, antaa vaan mennä niin paljon kuin on tarvis. ONNEKSI, hiukset lyheni todella vähän. 

Pitkästä kampaamotauosta huolimatta, hiukseni olivat onnistuneet säilymään suhteellisen hyvinä. Yllättävää, sillä yleensä menetän lähes 10 cm edestä hiusta.


Lopputulos miellytti silmääni paikanpäällä.. mutta jo kotona huomasin raitojeni olevan liian kellertäviä. Varsinkin etupuolelta, josta en nyt julkaise kuvaa..

Laitoinkin jo kampaajalleni viestiä, että korjauksia on tehtävä, on se etutukka liian keltainen, ei sitä voi mitenkäänpäin katsoa olevan vaalea.

Mun luottamus suomalaisiin kampaamoihin on taas kerran saanut kolauksen. En tiedä johtuuko se eri aineista vai koulutuksesta vai mistä, mutta käydessäni Tallinnassa oman oikean kampaajani luona, en ole koskaan joutunut pettymään. Anja on AINA osannut tehdä minulle vaaleat raidat, jotka ovat vaaleita, ei keltaisia.

Korjausaika on mulla vasta 15.5, sillä aikaisemmin en Joensuuhun pääse. Näillä siis mennään siihen asti ja katsotaan sitten lopputulosta uudestaan :)

Oletteko te joutuneet "valittamaan" kampaajalle lopputuloksesta ja pyytäneet parannusta vai oletteko antaneet vaan olla ja vaihtaneet kampaamoa?

Mun mielestä on kampaajaa kohtaan reilua kertoa suoraan hänelle itselleen, jos ei ole tyytyväinen ja antaa hänen yrittää uudestaan pyrkiä siihen lopputulokseen, johon itse on tyytyväinen. Varsinkin, kun tietää, että tekijä kyllä on kyllä ammattitaitoinen ja persoonaltaan ihana :)

-Karina-

16 kommenttia:

 1. Mulla on huonoja kokemuksia kampaajista ja luonnontaipuisa pehkoni menee yleensä aika takkuun joten mitä tekee kampaaja? Repii hiuksiani hampaat irvissä (mielessään kiroillen) ja kysyy miten hitossa saan ne kotona selväksi! Joo, anteeksi kun tulin tänne en tuu toista kertaa!
  Joskus on leikattu hiukset vinoon ja ne raidat ei ole koskaan oikean väriset jne :( Nyt kuitenkin olen löytänyt kampaajan jolla olen käynyt pari vuotta ja se kyllä osaa hommansa ja ollaan vaalennettu mun hiukset mustista vaaleammaksi. Vielä ovat aika keltaiset.

  Minusta nuo hiukset näyttää ainakin takaa päin tosi hyvänvärisiltä ja kiiltäviltä! <3 Tosi hyvä, että oot kuitenkin antanut palautetta ja saat korjausajan. Niin pitäisi aina toimiakkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, takaapäin ne onkin ihan hyvät! :) Mutta edestä.. no, asia korjataan onneksi suht pian, sopivasti ennen Robbie Williamsin keikkaa :))

   Auts, toi sun kampaajakokemus ei kuulosta yhtään kivalta! Eikä ammattitaitoiselta! Vaikeaa on löytää kyllä hyvä kampaajaa!!

   Poista
 2. Voi ei, missähän mie käytän pääni kampaajalla kunhan muutetaan Joensuun huudeille?! En ehtinyt sieltä aiemmin asuessani löytää luottokampaajaa, jollaisen tosin olen löytänyt Lappeenrannasta. Ehkä käyn sitten kampaamoreissulla Lappeenrannassa - onhan tänne lyhyempi matka Pohjois-Karjalasta kuin Tallinnaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa vielä sanoa! ;D Oon kerran käyny Iso myyn Top Studiossa, sielläkin laitettiin raitoja ja leikattiin ja olin tyytyväinen tulokseen! Hinta vaan oli karmea, jotain 120e muistaakseni :/

   Onpahan hyvä syy käydä sitten Lappeenrannassa! :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää ainakin takaa päin! :) En oo ikinä "kehdannu" valittaa, jos lopputulos ei miellytä, vaikka harvemmin mitään katastrofia onkaan sattunut, varsinkin, kun yleensä annan kampaajan päättää, mitä tehdään. Mutta en kyllä kovin usein käykkään laittamassa kampaajalla hiuksia, esimerkiksi värien kanssa kun yleensä aina lopputulos on vähän sinne päin, ja väri haalenee jo parissa pesussa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän se takaapäin näyttääkin. Mulle on kuitenkin etupuoli vielä tärkeämpi ;D

   Kerran oon antanut kamapaajalle vapaat kädet, kun olin hiusmallinna...ja toista kertaa en anna! Huhuh. Onneks hiukset on kasvava luonnonvara!!
   En minäkään käy kun kerran vuodessa ja valitettvasti joudun melkein aina pettymään..

   Poista
 4. Mun hyvin vähäinen kokemus kertoo, että Suomessa hiusta pyritään säästämään kaikin keinoin ja kun värit on hoitavia ja niitä pidetään päässä minimiaika, niin lopputulos ei ole niin voimakas. Mulla on hyvin hennot hiukset, jotka vielä tippuu päästä pienessäkin rasituksessa, joten yksi ainut värjäyskokemus Tallinnassa sai jäädä viimeiseksi, kun väri oli päässä _kauan_ ja hiuksia irtosi tukuttain. Olisiko se kuuluisa "suomalainen hiuslaatu" syynä tähän käsittelyeroon, ehkä virolaisilla on vahvempi hius noin yleisesti?

  Mulla on luottokampaajana sukulainen ja onneksi sanomista on ollut harvoin. Viimeksi hän kokeili uutta väriä ja se tarttui huonohkosti. Mutta kampaajani kyllä mainitsi tästä heti (en tiedä olisinko itse huomannut ainakaan heti) ja sovittiin, että väri korjataan ilmaiseksi seuraavalla kerralla. Ei se niin kamala ollut ja seuraava aika oli tulevien juhlien vuoksi jo muutaman viikon päässä :D

  Btw. Käytiin vihdoin siellä Lontoossa. Oli yksinkertaisesti upeaa taas! Ja ihan kamalaa jättää lapset! Poika ei välittänyt yhtään, mutta tyttö on vihainen vieläkin, kun ei päässyt mukaan, vaikka mummolassa oli kyllä ollut superkivaa. Ehkä ei silti lähdetä ihan heti ilman lapsia mihinkään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin voi olla. Itse asiassa, väri oli todella vähän aikaa mun päässä ja meinasin jo silloin sanoa, että ootkohan sä nyt ihan varma, että mennään jo pesemään, kun minusta ainakin tuntuu, ettei ne VOI olla vielä vaaleita. Mutta olinpa hiljaa, kun mitä minäkään noista tiedän, ammattillaisella kun kuitenkin olen.

   Sukulainen voi olla jopa pahempi vaihtoehto luottokampaaksi, voi tulla sukuriita :D no ei kai.

   IHANAA, te kävitte!! Oijoi, minkälainen reissu oli? Shoppailitko paljon? Monta yötä? Kerro kaikki :D ps. oon "täälläpäin" ensi viikon ti asti, jos haluat vaikka ihan livenäkin nähdä :)

   Poista
  2. Yksinkertaisesti upea reissu! Mentiin tiistaina aamulennolla, eli oltiin Victorian asemalla jo ennen klo 10. Ja perjantaina pois samoihin aikoihin. Lapset vietiin mummolaan maanantai-iltana (itkin koko illan) ja perjantaina ehdittiin takas nippanappa nukkumaanmenoaikaan mennessä. Shoppailtiin älyttömästi, mutta pääasiassa lapsille. Löytyi niin paljon kaikkea ihanaa, erilaista ja edullista! Kauppoja, kahviloita, pubeja, museoita, puistoja, nähtävyyksiä ja musikaali. Pakko oli tunkea kaikki lyhyeen lomaan, kun kerrankin pääsi reissuun :D

   Oon vähän arka tapaamaan nettituttuja livenä ja nyt on muutenkin superkiireinen viikko (kun miehellä alkoi työt!) niin pohditaan tapaamista toiste... Toivottavasti et pahastu! :)

   Poista
  3. Hei, mahtava kuulla, että oli ikimuistoinen reissu!
   Oon jopa hieman kade sulle siitä! :)

   Ymmärrän toki, nou hätä. Itse asias mä luulin, et mulla ois ollu täällä aikaa vaikka mihin, blogin elvyttämiseen eli uusien tekstien tuottamiseen, valokuvaamiseen, etc, vaan eipä se täälläkään arki pyöri, jos ei sitä pyöritä. Lapsi on hoidettava, ruoat laitettava, omat jäljet siivottava ja kaupan päälle vielä 15 vee poikateini hoidettava ja sen kanssa tapeltava :D

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. No joo. Kerran kävin laittamassa vaaleaa sävyä hiuksiini ja kampaajan aineet jotenkin ei tykänneet siitä mitä olin aikaisemmin päähäni laittanut, niin hiuksistani tuli siniset.. Kampaaja yritti paikata että no itse asiassa tämähän on muotia :D:D. Laitettiin kuitenkin muutaman tunnin päästä uudet värit päähän ja lopputulos oli hyvä.
  Sit kävin muutama vuosi sitten harjoittelijalla laittamassa värin ja leikkauttamassa, kun aattelin säästää rahaa. Väri ok, mut leikkaus oli hirveä. Takatukka oli täynnä lovia ja leikattu sillai rumasti portaittain. Siis pelkästään osaamattomuutta. Huomautin tästä sit tälle tytölle ja sain vastaukseksi tuhahtelua ja silmienpyörittelyä!! Seuraava kampaajakin ihmetteli että mitä se edellinen oikein oli tehnyt, meni monta kuukautta että sain ne portaat häivytettyä kun ei nyt viitsinyt ihan lyhyeksikään kyniä tätä pönsää. Kaikenlaisia sitä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Sinistä tukkaa mulla ei onneks ole koskaan ollut.
   Kaikkea ne kampaajat saakin aikaiseksi!!

   Poista
 6. Oliko siulla tarkoitus saada näistä kerralla vaaleet? Tuo pohjahan on oranssihtava, etenkin latva, miu silmään tuon väriset raidat sopii noihin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin sanoin, takaa päin näkyvään tulokseen olen tyytyväinen, etutukka, joka taas oli täysin oman hiukseni värinen, on keltainen raidoiltaan. Ja kyllä, kerralla oli tarkoitus saada vaaleat raidat, ihan niinkuin viimeiset 15 vuotta olen ne sieltä Tallinnasta saanut :)


   Poista
  2. No onpa jännä jos oli lähtökohtaisesti oman hiuksen värinen :/ No mutta lisää raitaa vaan :)

   Poista
  3. Kyllä! :) hyvä siitä tulee!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)