tiistai 27. tammikuuta 2015

Kun raskaustesti näytti plussaa.

Kiitos teille onnitteluista, niitä tuli hurja määrä! Kiitos, kiitos, kiitos! <3

Olen useasti maininnut, että Olivialle toivotaan sisarusta pienellä ikäerolla.  Sen enempää en kuitenkaan ole koskaan asiaa julkisesti käsitellyt ja nyt haluaisinkin kertoa vähän tämän raskauden taustoista.

Olivia sai alkunsa 4.kierrosta ja muistan, miten hajoilin jokaisiin menkkoihin ennen plussaa. Odotus ja toivo raskaudesta olivat käsittämättömän kovia enkä pystynyt ymmärtämään, miksi meillä kestää näin "kauan" tulla raskaaksi. Todella lapsellista ajattelutapaa, tiedän. Ja itsekästä! Mutta minulle se 4 kk yritystä oli pitkä aika ja ihan vain yhden gynekologin takia, joka kerran sanoi minulle: "sinä olet niin hedelmällinen, että sun pitää varoa edes ajattelemasta seksiä tai pamahdat paksuksi".  Tämän takia se 4 kuukautta oli minulle ikuisuus! Että kiitos paineista! 

Olivian odotusaika tuntui kestävän ikuisuuden ja taisin nauttia melkein joka toisesta hetkestä :) Imetys onnistui todella hyvin ja täysimetinkin todellisuudessa noin 7kk, kiinteät tulivat mukaan pikkuhiljaa, rintamaidon pysyessä kuitenkin ykkösravintona vuoden ikäiseksi saakka. Vasta kun Olivia oli 1v 5 kk ikäinen kuukautiseni viimein ja vihdoin alkoivat, siitäkin huolimatta, että imetin edelleen. Olen lopettanut imetyksen itse asiassa vasta 3 viikkoa sitten, Olivian ollessa 1v 9kk. Kauan sitä kesti, mutta eiköhän nyt ollut jo korkea aika. Tästä aiheesta tulen varmasti kirjoittamaan myöhemmin lisää.

Yritän nyt palata takaisin asiaan.. Eli, elokuussa 2014 alkoivat kuukautiset ja biologisesti olin taas valmis tulemaan uudestaan raskaaksi. Mutta.. olin juuri päättänyt mennä töihin ja sainkin nykyisen työpaikkani syyskuun alussa. Haaveet raskaudesta piti siirtää vähäksi aikaa pois mielestä. Emme me ehkäisyä käyttäneet, koska ensinnäkin vastustan hormonaalista ehkäisyä ja toisekseen päätimme luottaa varmoihin päiviin, toinen lapsi sai niin sanotusti tulla, jos on tullakseen, mutta sitä ei yrittämällä yritetä eikä ovulaatiopäivän läheisyydessä sänkytoimintaa harrasteta - näin oli siis tarkoitus. Sovimme, että aloitetaan yritys joskus joulu-tammikuussa, meneehän siinä sitten taas aikaa, ennen kuin tärppää...

Vainoharhainen kun olen, tein kuitenkin raskaustestejä aina silloin tällöin. Niin myös eräänä marraskuisena iltana. Oma silmäni havaitsi siitä haamujen haamun, mutta miehen mielestä se oli viivanpaikka. Olin menossa seuraavana päivänä firman pikkujouluihin, joten tieto olisi ollut tärkeä. Sovimme mieheni kanssa, että juhlin kohtuudella, ja näin myös tein. Pikkujoulut olivat perjantaina ja kotiin palasin sunnuntaina. Tein heti illasta uuden testin, mutta sekään ei näyttänyt selvää plussaa! Menkkojen oletettu alkamispäivä olisi ollut juuri se samainen sunnuntai.

    Alin on ihan eka testi, minkä tein ja ylempänä sunnuntai-iltana tehty. Huomaa hyvin vahvistuneen viivan :)
                                                                                    Eli kp 25/28 ja kp 28/28.

Maanantaina astui kuvioihin mun yhteistyökumppanini Raskauskeiju, joka lähetti mulle kirjekuorellisen raskaustestejä!

"Raskauskeiju.fi on äitiyden-, odotusajan- ja lastentarvikkeiden erikoisliike netissä. Olemme suomalainen perheyritys ja toimituksemme tapahtuvat Suomesta käsin. Luottamus ja palvelualttius ovat yrityksemme kulmakivet." -Lainaus Raskauskeiju.fi sivuilta.

Juttelin joskus kesällä Raskauskeijun Paulan kanssa ja sovimme jo silloin, että kunhan oikea aika tulee, niin Raskauskeiju on odotuksessa mukana alusta asti :) Fanaattisena testaajana tein ekan testin heti. VIHDOIN viivoja alkoikin näkymään kaksi!

                      Ylin testi "maanantaina" ja alin "tiistaina" eli kp 29/28 ja kp 30/28.

En siis ollutkaan kuvitellut oireita ja mahdollista raskautta! Tiistaina tein taas uuden testin,..ja siitä noin 5 päivää myöhemmin taas uuden

                                                                 kp 35/28

Tähän aloin jo luottamaan sitten 100%:sesti ja testailu jäi siihen. Mitä olikaan tapahtunut? Olin laskenut ovulaatiopäivän väärin ja mehän mentiin rakastelemaan juuri THE päivänä. Siinäpä sitten lopputulos - toivottu raskaus <3 En mitenkään halua sanoa, että se olisi ollut vahinko, sillä lupahan oli tulla, jos on tullakseen. Yrityskertoja oli tällä kertaa vaan pyöreät nolla :)

Raskauskeijusta tulen myöhemmin kirjoittamaan lisää, sillä itselläni on vain positiivisia kokemuksia kyseisestä yrityksestä. Paula on myöskin äiti ja hänen sydäntään lähellä on lapset sekä heidän hyvinvointi. Käykää ihmeessä tutustumassa Raskauskeijun  nettisivuihin, siellä näytti olevan kivasti alennuksia juuri nyt, niin testeissä kuin muissakin tuotteissa :)

Kahden alimman kuvan raskaustestit saatu Raskauskeiju.fi verkkokaupasta. Linkeistä en hyödy :)

Karina
6 kommenttia:

 1. Heheh, toi haamuviivojen tiirailu on kyllä melkosta touhua! Miten sitä ei nyt muka malttaisi odottaa paria päivää, että testikin olisi tarkka..? :D tieto pitäisi saada nythetisamantien! :D mäkin taisin tehdä pojista reilu kymmenen testiä ja eka jo edellisenä päivänä kun menkkojen olisi pitänyt alkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Miksi testata kolme päivää ENNEN menkojen alkamispäivää? ;D On sitä vaan niin malttamaton, että pakko kuluttaa tikkuja, hahaha.

   Poista
 2. Onnea! Kyllä nuista ekoista jo on ihan selvät viivat! :) en itekkään tuon vahvempaa liuskalla saanu mutta uskoin siitäki kerrasta ( enkä jaksanu alkaa enempiä ostamaan) kun oireetki jo oli mitä oli :p määki "laskin" ovulaation mutta kun mulla ei ikinä ole päivän tarkka kierto niin se on aina plus miinus muutama päivä ja siltikin vielä aina muuttuu se LA oletetusta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika samoilla viikoilla ollaan! :)

   Poista
 3. SIIIIS MITÄÄ!! Onnea onnea ihan hirmuisesti <3 :) Mulla on ollut niin kiireinen alkuvuosi, että blogien lukeminen on jäänyt ihan kokonaan taka-alalle ja nyt kun pitkästä aikaa ajattelin tulla lukemaan mitä teille kuuluu, niin tämmöiset mahtavat uutiset vastassa :) ihan herkistyin. Tosi hassua, kun en tunne sua/teitä oikeasti, mutta pitkään blogia seuranneena oon tosi onnellinen teidän puolesta!! Ja oli meillä joskus kauan sit vähän puhe raskaudesta, imetyksestä, ehkäisystä jne, mutta et varmaan sitä muista.

  Toivotaan et kaikki menee hyvin ja tsemppiä odotukseen. Kiva oli tulla taas lukemaan teidän kuulumisia. Kirjoitat niin ihanan aidosti teidän elämästä :)

  -selma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sun nimimerkin! En ihan kaikkea, mitä ollaan kirjoiteltu, mutta muuten kyllä muistan sinut :)
   Kiitos ihanista sanoista <3

   Aurinkoista kevään odotusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)