lauantai 31. tammikuuta 2015

Ensimmäinen neuvola ja raskauksien vertailua.

On ihanaa kokea raskausaika toistamiseen. Tavallaan sitä tietää, mitä odottaa ja tavallaan kaikki on ihan uutta. Eihän raskaudet ole samanlaisia ja sen olen huomannut jo nyt. Sitä helposti kuulee itsensä sanovan "silloin Olivian aikaan" - eli vertailen ihan kaikkea mahdollista!


Olivian aikaan alkuraskauden pahoinvointi ja väsymys oli aivan kamala ja kesti muistaakseni ainakin viikolle 16. Tässä raskaudessa pahoivointia oli viikoilla 6-12 ja sit se vaan loppui. En ole joutunut oksentamaan kertaakaan, kuten en Oliviankaan aikaan. Mutta väsymys! Sitä on nyt liikkeellä ja pahasti. Tämä johtuu varmasti monesta asiasta, työt, koti vie energiaa, mutta kyllä varmasti raskaudellakin on osuutensa. Odotan vaan sitä päivää, etten ole näin kamalan väsynyt.


Voisin nyt ekassa neuvolapostauksessa vertailla vähän lähtökohtia raskauksissa:


Paino:  nyt       72,8kg  - vs  ekassa raskaudessa 68,0kg
Verenpaine      127/64    vs 110/59
Hemoglobiini       138    vs 135

Olivian pää-perämitta oli viikolla 12+0: 58mm ja
uuden vauvelin pää-perämitta on viikoilla 12+6: 62,5mm


Tälläistähän se on, kun jotain on kokenut aikaisemmin, sitä vertailee edelliseen kertaan.

Olivian aikaan minulle kertyi painoa koko raskauden aikana lähes 20 kiloa. Se on ihan hirvittävän iso määrä, varsinkin, kun viimeiset 15-17 kiloa tulivat viikon 20 jälkeen eli 21 viikossa. On ihme, etten saanut ainuttakaan raskausarpea! Silloin aloitin Shea butterilla rasvauksen jo todella hyvissä ajoin.. jo ennen viikoa 10, nyt en ole edes ajatellut koko asiaa. Mies kyllä otti rasvapurkin mulle yöpöydälle esiin, mutta siinä se vaan nököttää. Kyl mä alan rasvaamaan pian! Onhan mulla jo pieni vauvamasukin, jota ei ekassa raskaudessa näihin aikoihin todellakaan ollut!

Viime päivinä olen tuntenut supistusmaisia inhottavia (kivistysmaisia) tuntemuksia. Selasin blogiani ja olen kirjoittanut samoista tuntemuksista myös Oliviaa odotellessani, viikoilla 15+ jotakin. Onneks olen laittanut näitä asioita ylös,  ei tälläistä voi muuten mitenkään muistaa!

Ekassa raskaudessa en urheillut juuri ollenkaan. Tähän asti en ole tässäkään raskaudessa tehnyt varsinaisesti ainuttakaan urheilusuoritusta, mutta edistystä on kuitenkin sen verran, että latasin Vilperin salille 10 käyntikertaa. Tänään tai huomenna olisi tarkoitus käydä ensimmäistä kertaa ylipitkästä aikaa! Huomenna ollaan menossa koko porukka uimaan, onhan sekin pientä liikuntaa. Ja kannanhan minä päivittäin sellaista 13 kiloista elävää kahvakuulaa milloin minnekin! :D Se vasta on liikuntaa!

Tähän loppuun haluan näyttää teille ehkä siisteimmän ultrakuvan, mitä olen koskaan nähnyt:


Jeps, that´s our baby ;) Melkoinen linssilude, kun tujoittaa suoraan "kameraan"jo ekassa ultrassa ;) Ainakin näyttäsi siltä, että kaikki on kunnossa, onhan hänellä peukku pystyssä <3 Meidän oma ufovauva <3

Mitään työnimeä ei olla vieläkään tälle keksitty, Olivia oli pikkuorava, oravanpoikanen. Ideoita otetaan siis vastaan :)

ps. rekisteröityneille lukijoille on pian tulossa ystävänpäivänarvonta, jonka sponsoroi Raskauskeiju. Jos et siis vielä ole klikannut itsesi lukijaksi, kannattaa se tehdä nyt! :) On muuten ihanat palkintovaihtoehdot tiedossa!

Karina


10 kommenttia:

 1. Liityin lukijaksesi =) Onnea paljon masuasukista <3 jään innolla odottamaan kuulumisia. http://janika-rulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Rulla, toivottavasti tulet viihtymään! Käyn ehdottomasti vastavierailulla :)

   Poista
 2. Eikai se pahoinvointia ole jos ei oksenna? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihmisen aivoissa sijaitsee erityinen pahoinvointi- ja oksennuskeskus, joka hermoston välittäjäaineiden stimuloimana saa aikaan em. oireet. Pahoinvointi ja oksentelu ovat oireita jostakin eivätkä itsenäisiä sairauksia. Ne voivat esiintyä toisistaan erillisinä oireina." Lähde: http://www.pahoinvointi.fi/tietoa_pahoinvoinnista/

   Pahoinvointi ja oksentelu voivat liittyä toisiinsa mutta eivät kulje aina käsi kädessä. Kyllä se minusta on pahoinvointia, jos joudun pidättelemään okennusta, mua etoo ja kurkussa tuntuu olean palanen. Vai mitä se sitten on, etoamista? Kyllä ihminen voi voida pahoin ilman sitä oksentamistakin :)

   Poista
 3. Moikka, luin sun blogia mun ekan raskauden aikana ja vähän sen jälkeenkin, sitten jotenkin vaan unohtui. Nyt palasin takas äityleihin linkitetyn postauksen kautta ja hauskaa että mäkin oon taas raskaana, tosin raskaus vasta iihan alussa viikolla 5. Kotona on 05/13 syntynyt poika. Jään varmasti seurailemaan taas blogiasi :)
  -Hentsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :)
   Onpa kiva, että löysit takaisin! Onnea raskaudesta!! Voidaankin jatkossa vaihtaa raskauskuulumisia, toivottavasti kommentoit jatkossakin!

   Poista
 4. Masukuvaa!! <3 ja ihanaa ettei ole tarvinnut oksentaa! Ja kyllä pahoinvointia voi olla ilman oksentamistakin. Mulla oli tästä toisesta kamala etova olo, mutta oksensin kai kerran.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laittaa! <3 en vaan oo ottanu kun yhden kuvan puolalastoman joskus pari viikkoa sittn :D ei tässä toisessa raskaudessa tuu näköjään ihan samalla lailla seurattua mahaa! Ja en edes aina tiedä mikä viikko on menossa, hahah!

   Poista
 5. Ihan huippu kuva! Ja juuri tuollasta on voida pahoin, ei se tarkota että aina oksentais. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) ja joo, pahoinvointi on juuuuri sitä! Onneks se on ohi, Mites sulla?

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)