tiistai 18. elokuuta 2015

Kun pitäisi.

Tiedättekö sen tunteen, kun siivoatte joka päivä mutta koskaan ei tule puhdasta, tiskit eivät vähene, pyykit eivät lopu?
Meidän kotona vallitsee tällä hetkellä tavarapaljouskaaos. Jokaisessa huoneessa olisi hirveä määrä töitä, kaapit pursuaa tavaroita, lipastot ovat täynnä, epätoivo vallitsee.

Meidän kodin ongelma on liiallinen tavaramäärä sekä se, ettei osata laittaa asioita heti paikalleen. Kun ulkona paistaa aurinko ja pihallakin on töitä, on huomattavasti helpompaa liueta paikalta ja keskittyä vaikka keräämän mustia viinimarjoja. Tai leikkaamaan nurmikkoa. Tai makaamaan säkkituolin päällä auringossa.

Tän hetkinen kaaos sai alkunsa kun tulin synnäriltä. Hommat alkoi kasaantumaan ja sana "pitäisi" tuli vakiokäyttöön.

Pitäisi viedä roskat.
Pitäisi imuroida.
Pitäisi maksaa laskut.
Pitäisi järjestellä kaikki kaapit.
Pitäisi käydä vaatekaappi rankalla kädellä läpi.
Pitäisi silittää vauvan vaatteet ja harsot.
Pitäisi leikata nurmikko.
Pitäisi ostaa vadelmat pakkaseen.
Pitäisi järjestellä eteisen lipaston laatikot toimiviksi.
Pitäisi nimikoida Olivian tavarat.
Pitäisi polttaa paperiroskat.
Pitäisi irtisanoa ipadin liittymä.
Pitäisi laittaa Canonin järkkäri myyntiin.
Pitäisi laittaa puhtaat vaatteet kaappeihin.
Pitäisi käydä Olivian vaatteet läpi.
Pitäisi pestä ikkunat.
Pitäisi laittaa mun auto myyntiin.
Pitäisi katsella pienempää ja halvempaa autoa.
Pitäisi 
Pitäisi... Lista vaan jatkuu ja jatkuu. 

Mistä lähteä purkamaan tätä tilannetta? Meitä on tällä hetkellä kaksi aikuista kotona. Huomiota vaativa melkein 2,5 -vuotias ja vähän väliä tissiä haluava vauva. Juuri kun ehdin kehuskella eräässä vauvaryhmässä, että meidän poika syö päivisin 2-3h välein niin mitä tekee tissiapina? Alkaa vaatimaan tissiä 24/7 tunnin välein. Ei paljon nukuttu viime yönä.. Tuntuu, etten ehdi tekemään päivisin yhtään mitään! Päivät vaan kuluvat hetkessä ja seitsemän aikaan huomaan, että olen suurimmaksi osaksi päivästä vaan pesinyt sohvalla jompi kumpi tissi esillä. 

Oma jaksaminen on tällä hetkellä niin ja näin. Minua ahdistaa kotimme tilanne ja haluaisin siihen todella ison muutoksen, mutta en vaan tunnu saavan mitään aikaiseksi, koska olen väsynyt, todella väsynyt. 15 yön nukkumattomuus alkaa näkymään. Äksyilen miehelleni ja hermostun Olivialle. En huuda, mutta ei se rehellisesti sanottuna kaukana ole. 

Olen varma, että kun koti on saatu kuntoon, arki alkaa helpottamaan. Just nyt se on pelkkää päivästä suoritumista. Onneksi saan sentään nuuskuttaa vauvaa päivät pitkät ❤️ 

Pitäisi muuten päivittää blogiakin useammin, tämä on terapeuttista.

ps. kaiken pitäisi asioiden keskeltä otin auton alle ja karkasin lasten kanssa mun vanhempieni luo Pohjois-Savoon! Pienen miehen eka 150km reissu on siis heitetty tasan kahden viikon ikäisenä. Tänään käytiin myös ystäväni luona kylässä ja huomenna ajellaan iltapäivästä takaisin kotiin. Eihän ne asiat kotona mihinkään karkaa ;)

Karina

12 kommenttia:

  1. Mulla on luonnoksissa kans "pitäisi" postaus :D Tuttua.. Varsinkin kun kuopus oli aivan pikkuvauva tuntui että vaan pitäis pitäis pitäis.. Mua aina ahdistaa tuo sanonta "ei ne pyykit sieltä karkaa" Nimenomaan ei karkaa :D ne odottaa mua sielä maailmantappiin ;D Paitsi että silloin ei kyllä naurata :/ Voimia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän pölyt oli karannut sinä aikana kun olin vanhempieni luona! :) mies oli imuroinut, jee!
      Kiitos taas kerran, nyt on jo parempi mieli tästä kaaoksesta!

      Poista
  2. <3 tsemiä! Tiedän ton tunteen kyllä kun kaikkee pitäis.. Täälä on kans vähän sama homma vaikka ei mitään vauvaa olekkaan, tai sanottaisko että se nyt tästä vielä puuttuiskin :D (ei kait vauvan on ihania, mut ei enää meille kiitos <3 )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin vaan kuvitella miten paljon tavaraa 7 henkisellä perheellä on! A P u a! Tsempit vaan sinne! :D tää on pientä kun on kaks pientä lasta ;)

      Poista
  3. Kuulostaapa tutulta! To do-lista kasvaa kasvamistaan, päivässä ylernsä ehtii yhden askareen suorittaa "kunnolla" jos vaikka lapset sattuu hetken nukkumaan päikkäreitä yhtä aikaa. Ei vissiin pitäis ( ;) ) ottaa liikaa stressiä, mutta kun sitä on suorittajaluonne ja haluaa leikkiä tehokasta äitiä, niin pinna kiristyy pienistäkin asioista. Eli ainakin yks kohtalontoveri täällä, sanoisin sulle, että ota vaan rennosti - osaispa itekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat nyt nukkuneet reilun 2 tuntia yhtä aikaa ja mä en tiedä mitä tekisin! Siistin kaikki paikat ja tyhjensin matkalaukun, mitään isompaa en aio nyt enää tehdä, jos näin hyvä päiväunituuri jatkuu niin meillähän on kuukauden päästä kaikki kaapit siivottu! 😁 noh, jospa en nuolaise ennen kuin tipahtaa! Tsempit sinne vauva ja taaperoarkeen kanssa!

      Poista
  4. Sinuna en stressaisi noista "pitäisi" sekoista. Jos olisin sä, niin nauttisin vaan hetkestä! Nauti ihanasta perheestäsi nyt. Kyllä ne kotihommat tosiaan odottelee... Halit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin ihan varmasti <3 tää tuhina ja tuoksu on parasta! Halit <3

      Poista
  5. Tsemppiä, tuttu tunne ja hokema tuo ´´pitäisi....`` vaikka kotona on vaan 3v. vilkas lapsi ja sotkeva mies :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset kyllä sotkee joka paikan! Oliviakin on kuin pyörremyrsky missä liikkukaan :D

      Poista
  6. Tiedän vähän liiankin hyvin miltä tuo tuntuu, kun pitäisi tehdä sitä ja tätä... Ja kun koti alkaa pikkuhiljaa näyttää ihan kaaosmaiselta missä joka puolella on epämääräisiä pyykki/tavarakasoja mitkä odottaa selvittäjäänsä... Meillä esikoinen on nyt 10kk ja edelleen on tekemättömiä hommia sieltä asti kun kotiin synnäriltä päästiin. Meidän poika on ollut aina huono nukkuja ja välillä voimat on olleet niin loppu että hyvä kun ruokaa jaksaa tehdä.. On sitten vähän jäänyt ikkunanpesut vähemmälle 😉 ja sekös tällaiselle siivousintoilijalle teki tuskaa. Musta tuli myös äksyilevä hormoonihuuruinen naputtaja joka väsymyksestä huolimatta yritti pitää kaikki tiptop. Jossain vaiheessa oli kuitenkin annettava periksi ja miettiä omaa jaksamista.. Aika äärirajoilla välillä mentiin. Mitä sulle haluan sanoa, niin koita olla ressaamatta liikaa, ja nauti nyt vauvasta. Näin jälkikäteen olisin halunnut että joku olisi tullut mulle sanomaan saman tarpeeksi ajoissa niin että se olisi vielä mennyt perille 😀 nyt meillä on nukuttu 2kk lähes täysin öitä ja alkaa voimat palautua taas. Jaksaa taas miettiä vaikka sitä vaatekaapin siivousta mikä on ollut tehtävälistalla aika kauan... Kaikelle on aikansa vai miten se meni 😃 Ihanaa vauva-arkea sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle tästä neuvosta, kuka oletkaan! Olet niiin oikeassa, tämä vaan pitäisi muistaa joka päivä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)