sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Like old times.

Arkiyh-kausien aikana viikonloput ovat luksusta. Saan aamuisin nukkua niin pitkään kuin haluan, arkiaskareita on jakamassa kaksi aikuista, lapsia on hoitamassa kaksi aikuista. Aivan ihanaa. Harmi vaan, että sitä kestää vain 1,5 päivää. No, tämä vuosi on perheellemme normaalia rankempi ja kaikki tämä oli tiedossa, joten en todellakaan valita! Enää onneksi vain kaksi arhiyh-viikkoa edessä!

Aikana ennen lapsia, olimme mieheni kanssa melkoisia kulinaristeja. Tykkäsimme laittaa ruokaa ja meidän peruslauantai näytti varsinkin suhteemme alkupuolella tälläiseltä: aamubrunssi, sali, välipala, ja sen jälkeen seuraavat 4 tuntia keittiössä 3 ruokalajin illallista valmistaessa ja syödessä. Viiniä kului samalla pari pulloa ja pienessä hiprakassa siirryttiin yläkertaan katsomaan leffaa ja.. you know. Meidän lauantait oli parisuhdeaikaa, hyvää ruokaa, herkkuja, viiniä, kiirettömyyttä.

Niin sanotusti vanhojen aikojen kunniaksi päätimme pitää eilen samankaltaisen lauantain. Ilman salia ja toista viinipulloa, mutta plus kahden lapsen kanssa. Ja sehän onnistui varsin hyvin! Viiniä tosin jäi vielä.



Alkuruoaksi tehtiin Yhteishyvän lehdestä löydetyn reseptin mukaan paahteista kasviskeittoa. Bataatti, tomaatti, sipuli ja valkosipuli paahtuivat pitkään leivinuunissa, jonka jälkeen ne soseutettiin ja lisättiin joukkoon kasvisliemi sekä mausteet. Ohjeen mukaan keitto olisi tarjoittava kermaviilin kanssa, mutta me suosimme smetanaa.




Pääruoaksi itse tehtyjä hampurilaisia. Ruissämpylää, mehevä 150g naudanjauhelihasta tehty pihvi, cheddar juustoa, kasviksia ja chilimajoneesia.



Ja jälkiruoaksi miehen ja Olivian leipomat laskiaspullat! Nams.

Älkää ihmetelkö kuvien värimaailmaa, alkuperäiset kuvat olivat nimittäin ihan keltaiset ja yritin korjata värejä Lightroomilla, jota en osaa vielä käyttää.

Lasten mentyä nukkumaan, siirryimme yläkertaan katsomaan leffaa ja.. you know. 
Oli ihana perhelauantai <3

Onko teillä jotain, mitä teitte ennen lapsia useinkin ja nyt se on vain jäänyt arjen jalkoihin?

Karina

3 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa tosi mukavalta päivältä ja kunnon herkkuja olette kokkailleet ♡ :)

    VastaaPoista
  2. Katoinkin, et miks toi keitto näyttää vispipuurolta :D Keltainen valo on kyl ärsyttävää, sitä ei meinaa saada millään pois!

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisen näköistä, NAM! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)