lauantai 12. maaliskuuta 2016

Britax DualFix turvaistuimen käyttökokemus.

Alex siirtyi tällä viikolla turvakaukalosta turvaistuimeen, mun iso pieni poika! Koska Olivian aikaan tehtiin se virhe, että laitettiin hänet heti kasvot menosuuntaan, oli Alexin kohdalla selvää, että matka jatkuu vielä hyvin pitkään selkä menosuuntaan. Suositusten mukaan lapsen tulisi matkustaa 4-5 vuotiaiksi selkä menosuuntaan! 


Sain Jollyroomilta Alexille Britax DualFix Isofix Cosmos Black istuimen ja olen todella haltioissani tästä. En osannut edes kuvitella, että tämänkaltaisia istuimia on olemassa! 360 asteen kääntyvyys on jotain niin luksusta ettei tosikaan! Ei tarvitse olla selkä mutkalla laittamassa lasta istuimeen, kun sen saa napin painalluksella käännettyä juuri siihen suuntaan, mihin haluaa!

Huom! Kuvassa lavastettu tilanne, joten 5-pistevaljaat ovat  jääneet kiristämättä! 
Kiinnitäthän itsekin huomiota siihen, että kiristät lapsen vyöt joka kerta, sillä vaatteiden paksuus vaihtelee eikä sama säätö ole joka kerta se turvallisin.

Istuin pääsi kunnolla testiin torstaina, kun kävin lasten kanssa Hoplopissa ja Ikeassa. Meiltä on Kuopioon matkaa noin 125 kilometriä ja reissussa tulikin huomattua istuimen plussat (miinuksia en vielä ole huomannut, koska käyttökokemusta on sen verran vähän, etten osaa olla muuta kuin innossani). 

Yksi plussista on säädettävä niskatuki:

Istuin mukautuu helposti lapsen koon mukaan ja sen voi ottaa käyttöön jo vastasyntyneestä lähtien! Silloin istuimeen laitetaan lisätuki (kuuluu mukaan), joka mahdollistaa vauvan mukavan asennon.

Painoraja istuimessa on selkä menosuuntaan 0-18 kg ja kasvot menosuuntaan 9-18 kg. Kuten alussa totesin, niin meillä Alex tulee matkustamaan vielä hyvin pitkään selkä menosuuntaan. 


Ohjeet ovat hyvin yksikertaiset ja selkeät, Isofix kiinnityksen vuoksi, asentamiseen ei montaa minuuttia mene. Tämä toki edellyttää sen, että autossa on Isofix! Meidän auto on Skoda Octavia farmarimallia vuodelta 2006.

Istuimessa on monta kallistusastetta, jotta lapsella on turvallinen ja mukava olo sekä istuessa, että levätessä.


Alex ainakin viihtyy istuimessa tosi hyvin vaikka olisikin hereillä. Ikkunasta näkee hyvin ulos ja esimerkiksi parkkipaikalla voi kääntyä isosiskoon päin jutustelemaan.


Vielä olisi mielenkiintoista testata, miten esimerkiksi Olivian kokoinen lapsi mahtuu selkä menosuuntaan matkustamaan, joten jatkopostausta istuimesta on tulossa.
 
Just nyt en osaa sanoa muuta, kuin että  P A R A S  istuin, mihin olen koskaan törmännyt. Meillä on kuitenkin ollut käytössä tähän mennessä jo viittä eri kaukaloa tai turvaistuinta! Joten vilpitön kiitos Jollyroom <3

Britax Römer DualFix turvaistuin saatu Jollyroomilta.

PS! Jollyroomilla on edelleen menossa Jollyjuhlat, josta tämäkin istuin löytyy! 

Onko teillä kokemuksia tästä istuimesta?

Karina


23 kommenttia:

 1. Meillä on Maxi-Cosin 2WayPearl, johon olen kyllä ollut ihan tosi tyytyväinen. Paitsi nyt kun luen tuosta 360 asteen kääntyvyydestä.

  Ollaan muuten matkalla kotiin sieltä teiltä päin ;) Takaisin seuraavan kerran noin viikoksi Papun ristiäisten jälkeen, kun lasten tuore serkkutyttö saa myös nimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä oli täälläpäin kivaa :)

   Tuo istuin on kyllä edelleen ihan aahh, paras. <3

   Poista
 2. Olipa mukava lukea tämä postaus, koska kummipoikamme sai juuri tämän turvaistuimen! Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän valinnan ovat tehneet! Mua ei ainakaan kaduttaisi, jos olisinkin maksanut tän itse, huippu istuin :)

   Poista
 3. Meillä on kyseinen istuin ollut nyt reilun vuoden ja on kyllä hintansa arvoinen! Meillä vaan niin pitkä poika, (nyt 1v 10kk) ettei oikeestaan mahdu enää olemaan selkä menosuuntaan, koska muuten on jalat tosi huonossa asennossa ja polvet suussa :s mut oon kyl ollu tosi tyytyväinen ja ihanan helppo tosiaan laittaa lapsi (varsinkin paksuine toppavaatteineen) kyytiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!
   Just sitä mietin, kun Oliviallakin on pitkät jalat, että miten mahtuu vai onko polvet suussa, mut ei vielä olla keretty testaamaan :D

   Poista
 4. Näyttää kyllä oikein turvalliselta ja tyylikkäältä istuimelta :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenkaikkea turvalliselta! Tänään viimeksi mietin, miten onnellisessa asemassa olen, kun sain tämän! Käsittämätöntä, miten oma blogiharrastus mahdollistaa tälläistä spesiaalijuttuja välillä :)

   Poista
 5. Tosi kätevän olonen istuin, ku saa käännettyä! Tommosta täälläki ois kaivattu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tästä on paha pistää paremmaksi :)

   Poista
 6. Oii miten täydelliseltä istuimelta vaikuttaa! Meilläkin oli kaukakon jälkeen käytössä sellainen minkä kai laitettua kumpaankin menosuuntaan tahansa sekä kallistettua. Mutta tuollainen kääntöominaisuus olisi todella luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees tiennyt, että tälläisiä on olemassa, joten voit vaan kuvitella, miten mulla loksahti leuka lattiaan, kun jollyroom kysyi, halusinkin testata tätä! Ihan mieletön istuin, miten Voinkaan olla niin rakastunut siihen 😂

   Poista
 7. Pakko vielä tulla toteamaan, että kun tota meidän 86 senttistä jäbää tänään istuimeen ahdettiin, niin puhuttiin tästä istuimesta miehen kanssa ja ihmeteltiin miten kukaan ei ole keksinyt tota kääntyvyyttä aiemmin :O

  VastaaPoista
 8. Oi toi käännettävyys ois parasta! Kummasti helpottaisi kiristystä! ♡

  VastaaPoista
 9. On muuten maailman kettumaisin asentaa autoon. Isofix raudat menee automaattisesti istuimen sisään kun sitä yrittää rynkyttää paikalleen ja se kahva auton selkänojaa vasten ei ainakaan auta asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Meillä mies asensi eikä ainakaan valittanut vaikeudesta :D jospa se ei uskaltanut, haha. Itse en varmastikaan saisi sitä paikoilleen, joten voin kuvitella, että voi olla vaikea!

   Poista
  2. Käytiin tänään ostamassa tämä ja vinkkinä tuohon Sadun kommenttiin, että ne isofix raudat ei mene sinne sisään, kun pitää siitä narusta, joka on siinä edessä, kiinni. Silloin ne pysyy ulkona siihen asti, että saa ne isofix raudat kiinni. Sitten voi työntää istuimen paikoilleen.

   Poista
 10. Hei Karina,
  Oletko edelleen tyytyväinen tähän istuimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Itse asiassa olen! Oliviakin tykkää välillä istua siinä ja siitä on kuviakin jossain puhelimen kätköissä, tarkoitushan oli tehdä postaus myös siitä, miten isompi lapsi mahtuu. Ja mahtuu siinä olemaan, mutta jalat on ristiasennossa päällekkän, en osaa selittää. Olivia sanoo, että on mukava istua, mutta uskoisin jalkojen puutuvan pitkällä matkalla. Alexin jalat mahtuu vielä suht hyvin ja hän matkustaa siinä tyytyväisenä. Käytän tuota kääntömahdollisuutta joka kerta, vöiden kiristäminen on helppoa ja takaisin pyöräytys myöskin. Voin rehellisesti sanoa, että jos olisin ostanut tämän, en katuisi!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)