sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Thaimaa: Big Buddha Hill, Pattaya.

Alexin nukkuessa päikkäreitä kävin läpi meidän Thaimaan matkakuvia. Paljon ei niitä ole, sillä en kantanut kameraani kovinkaan useasti mukana, mulla oli yleensä aika pieni laukku mukana eikä siihen mahtunut mitään ylimääräistä. Olin suunnittellut kyllä ottavani reissulla paljon kuvia, mutta ei tuo kameran kantaminen kovin käytännöllistä ole, kun mukana kulkee muutenkin paljon tavaraa.

Ensimmäinen kohde, jonne otin kameran mukaani oli Big Buddha Hill, joka sijaitsee Pattayalla. Meidän puheessa se oli ihan Buddhan mäki ja olen siellä vieraillut useasti ennenkin. Mäki sijaitsee puolessa välissä Jomtien ja keskustan aluetta ja sen juurella löytyy myös kiinalainen puutarha, jossa kannattaa käydä ottamassa vaikka kuvia.Buddhan mäellä suurin nähtävyys on tietenkin Big Buddha, 18  metriä korkea Buddha patsas, mutta sen ympärillä on lisäksi 7 pienempää Buddha patsasta, jotka ovat ulkonäöltään hieman erilaisia, mihin me olemme luoneet käsityksen Buddhasta. Koska kyseessä on pyhä paikka, jonne tullaan rukoilemaan, on tärkeää muistaa kunnioittaa pukeutumissääntöjä ja naisten tulisikin peittää olkapäät sekä mielellään olla hieman pidemmissä housuissa kuin minishortsit. Rappusten juurella voi lainata huiveja, joilla saa esim olkapäät piiloon.Sisäänpääsy paikkaan on ilmainen eikä peitevaatteistakaan tarvitse maksaa, jos ei halua. Maksu on vapaaehtoinen, itse laitoin lippaaseen parikymmentä bathia.

Big Buddhan ympärilä on tosiaan 7 pienempää Buddhaa, jotka jokainen tarvkoittavat jotain, mutta valitettavasti merkityksiä en tiedä. Mukava olisi joskus kuulla tarinoita näitten ympäriltä.

Tässä tietääkseni heitetään kolikko Buddhan navasta sisään saadakseen rahaonnea :)

Piipahdettiin myös viereisessä kiinalaisessa puutarha/puistossa. Sielläkin on patsaita ja rukouspaikkoja, kauniita maisemia. Plussana englanninkieliset tekstit nähtävyyksien vieressä.Sain myös idean ottaa Oliviasta muutaman uusintakuvan. Ollaan käyty tuolla viimeksi joulukuussa 2013, kun Olivia oli 9kk ikäinen ja nyt hän on 3 vuotta vanhempi:Vauvasta tytöksi <3


Montaa tuntia ei tuolla mene, joten kannattaa käydä vilkaisemassa, jos Pattayalle on meno.

Karina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)