keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Neuvola vol.4 & lääkäri +kuvia ennen ja nyt!

Ihan ensimmäisenä täytyy hehkuttaa: sain ihan yllättäen nähdä miedän oravanpoikasen!! :) se oli ihan yhtä söpö ja ihana, kun viime kerrallakin, piti kättä nyrkissä, heilui kuin karuselli ja vei taas mun sydämen..(vaikka sillä on se jo).

Ensin oli aika neuvolatädille ja tämänkertaiset mitat ja arvot:
(suluissa edellisen kerran, joka oli tasan kuukaus sitten)

Paino 77,6 kg (74,0kg) vielä 400g ja olen saanut kantaakseni KYMMENEN kiloa.
painonnousu/viikko +900g (+540g) ..joo, tiedän, liikaa herkkuja. :/ nyt ihan oikeasti skarppaan!
verenpaine 121/63 (120/61)
hemoglobini 126 (120)
sf-mitta 23 (19) - keskikäyrän alapuolella on tämä, painonnoususta huolimatta.
pissan proteiinit ja muut: ok
kohdunsuu kiinteä ja kiinni

Sokerirasituksen tulokset:
paastoarvo 4,6
1h             5,7
2h             4,7

ja tosiaan ultrattiin, koska mulla on supistusmaisia kipuja joka päivä ja varsinkin, kun liikun. Kaikki näytty olevan onneksi kunnossa, mutta sain saikkua perjantaihin asti ja laitoinkin pomolle heti viestiä, että en kykene hoitamaan osuuttani projektista loppuun enkä mielellään stressaa sitä myöskään ensi viikolla. Pomo (mies) oli ymmärtäväinen, pyysi lähettämään keskeneräiset caset hänelle ja pitämään nyt kunnon joululoma. Palkatonta tottakai, teen heille töitä projektiluontaisesti ja mitään kiinteetä tuntimäärää ei oo, se vaan, mikä tulee tehtyä viikossa. Tosin, tälle viikolle piti olla 20 tuntia, täytyy huomenna selvittää, miten asia menee, saanko palkan tältä ajalta vai en. Mielellään sen kyllä ottaisin.

Ei mulla muuten oo mitään tuloja tammikuussa, tän kuun palkka tulee 15.päivä 3 eri työnantajalta marraskuun tehdyistä töistä, mikä on ihan ok, mut ei riitä kattamaan tammikuun vajetta, jos en pystykään tai saakaan töitä enää :/ Äityislomalle jään virallisestihan vasta 13.2, siihen on vielä aikaa.. huoh. Onneksi meillä on se vauvasäästötili, johon ollaan säästetty jo yli vuos ja laitetaan edelleen joka kuukausi, kaikki vauvaan liittyvät menot maksetaan siitä, ei todellakaan tarvii stressata yhtään siinä asiassa! :) suosittelen kaikille vauvasta vasta haaveleiville, ajoissa sentit säästöön, sit on ihanaa, kun voi ostaa mitä haluaa ja millon haluaa :)

Lupasin joskus aiemmin julkaista kuvia ennen raskautta ja sen aikana. here you go:

RV -0 eli ennen raskautta
RV 21+0

RV 27+2 eli tänään, 12.12.12
 
Kuvat otettu eri etäisyyksiltä ja viimeisessäkin on vaatteet päällä, yritän saada vielä tän viikon aikana vaatettomia kuvia :D
 
 
Vaikka vikassa kuvassa näytäkin valaalta, mulla on itelläni kaunis olo ja rakastan masua todella paljon <3 kilot on kiloja, ne saa työllä pois, vauvamasu on ihana, se on kauniin muotoinen, kiinteä, mun oma mussukkapallukka <3
 
8 kommenttia:

 1. Voi ku kiva et näit pienokaisen<3 :) Ja hyvä et kohdunsuu kiinteä ja kiinni, huippu juttu! :) Jos et pysty enää töitä tekee, ni etkös sä saa kelalta jotain sairasrahaa, en muita mikä sen tuen nimi on, mut siis pientä tukee kelalta kuitenki. Ainakin meillä töissä yks työntekijä sai kelalta jotain, kun hän jäi tosi ajoissa töistä pois kun ei pystynyt töitä enää tekemään, ja tavan saikkupäivät loppu sit ennen äippälomaa.

  Fiksu juttu toi teidän vauvatili! Me ei olla tajuttu sellaista tehdä, mut onneks molemmilla on muuten vaan rahaa säästössä :)

  Ja etkä sä miltään valaalta näytä! Mä oonki aina ihmetelly, et miks naiset valittaa et vauvamasun kanssa on ruma ja läski olo, ku musta se on maailman kaunein ja en malta oottaa et oma vauvamasu tulee! Tosin ku ei oo ite vielä sitä palloo kokenu, ni ehkä se mielipidekin siitä sit kokemuksen myötä muuttuu, mut nyt ainaki etukäteen tuntuu ettämäkin tuun rakastamaan mun vauvamasuu, oli se miten iso tahansa! :D

  VastaaPoista
 2. Minäkään en ymmärrä niitä, jotka valittaa, et on lihavia ja rumia, kun ovat Raskaana! Toisaalt, jos on jo omasta takaa ylipainoa, niin kyllähän sillo voi olla vähän eri tunne kun näin hoikalla ihmisellä, kuren mulla ja sulla tulee olemaan :) oon kyllä niiiin onnellinen, että tulit raskaaksi!! Onnea onnea onnea vielä kerran! <3
  Saikkujuttu on vähän kakspiippuinen juttu, koska haluan ja pystyn tekemään esim puhelintulkkauksia, käännöksiä ja tarvittaessa läsnäolotulkkauksia, koska niissä istutaan eikä niihin mene kauaa, jos oon saikulla, en saisi käsittääkseni tehdä mitään töitä.. Täytyy vielä miettiä tätä asiaa..ja ottaa asioista paremmin slelvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, totta :) Hih, niin minäkin :) Ja kiitos <3 Meinasin kirjottaa tuohon ekaan kommenttiit et "ku en oo ite koskaan raskaana ollu", mut nythän en voi enää niin kirjottaa! :D Hurjaa haha :D Niijoo totta, toi on kyl hankala juttu toi saikku/työjuttu :/ Mullaki on vähä työpohdintoja, taidanpa kirjotella sulle faceen siitä selitykset..

   Poista
 3. En kyllä yhtään tiedä minne ne ylimääräiset kilot on menneet? Näytät oikein kauniilta! Ja mahakin on kaunis!

  Hahaa, mullakin on vähän muuttunut tuo kanta koskien kilojen kertymistä. Tulkoon jos tulee! Tosin siitä herkuttelusta on ihan pikkuriikkisen huono omatunto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu :) tuli heti parempi mieli!

   Poista
  2. Sä et taida pitää blogia? En ainakaan löydä sitä..
   Millä viikolla olet ja paljon sulla on kertynyt painoa? :)

   Poista
  3. Ei en pidä, olen enemmän lukija- kuin kirjoittajaluonne :)

   Takana on 21 viikkoa ja kiloja kertynyt 4. Vertailin aloituskuviin ja tulipa todettua, että aika pieni osa siitä on mennyt mahaan (tai rintoihin) ja suurin osa on kertynyt ihan vaan vyötärölle :) Ruokahalu on kova ja kerran vauhtiin päässyttä herkuttelua on vaikea lopettaa :D Täytyy kokeilla, jos liikunnalla saisi painonnousun kuriin.

   -Annu

   Poista
 4. Kyllä sinä kaikelta muulta näytät kuin valaalta.. :)
  Mukavaa Joulun odotusta ja onnea odotukseen!
  -Pörrösukka-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)