maanantai 1. huhtikuuta 2013

Elle Tens - laitteen käyttökokemus synnytyksessä

Otin tens laitteen käyttööni maanantaina 18.3.13 klo 21, juuri kun maikkarilla alkoi James Bond elokuva. Supistukset olivat siinä vaiheessa säännölliset mutta eivät kauhean kipeät. Olin kuitenkin kuullut, että laite tulisi ottaa jo aikaisessa vaiheessa käyttöön, jotta teho olisi myös myöhemmin hyvä.

Yö meni sohvalla ja sohvan vieressä lattialla maatessa, kun supistukset yltyivät ja tens oli mukava apu, mutta ei kuitenkaan tuntunut riittävältä, olin säätänyt sen neloselle ja halusin säästää loppuvoimakkuudet sairaalaan. Ja rehellisesti sanottuna viides taso ei tuntunut yhtään hyvältä.

Sairaalassa jatkoin tensin avulla siihen asti kunnes kätilö ehdotti ammeeseen menoa sekö ilokaasua sinne. Olin siinä vaiheessa 2cm auki.Otin laitteen pois, koska sitä ei saa vedessä käyttää.

Kun ammeilut oli ammeiltu eikä mua huvittanut lillua vedessä enää,olin edelleen sen 2 cm auki, otin taas tensin käyttöön, yhdessä ilokaasun kanssa. Yritin liikkua mahdollisimman paljon ja mentiin miehen kanssa käytävän päähän katsomaan salkkareita, sinne en ilokaasua saanu mukaan, joten pelkällä tensillä olin ja supistukset olivat jo todella kipeät. Teho oli edelleen vain nelosella, koska vitonen ei vaan tuntunut hyvältä. Salkkareiden jälkeen taisin olla jo 4cm auki ja palasin sänkyyn ilokaasua haukkaamaan.

5cm kohdalla sain epiduraalin ja tens otettiin pois.

Ennen ponnistusvaihetta tensin kaks läpyskää laitettiin kipeeseen selkään hieromaan, se tuntui hyvältä ja helpotti kipua, teho oli edelleen 4, koska 5 oli ihan erilainen ja en tykännyt siitä, kutitti ehkä liikaa ja tuntui liian voimakkaalta.

Toisinsanoen, 4 tehoon asti tykkäsin tensistä kovasti, tuntuu, että aina kun oli tens selässä, myös avauduin tasaisesti. Heti kun menin sotkemaan menoa ja lilluin ammeessa, pilasin hyvän nousun enkä avautunut. Siinä mielessä tein väärin että menin ameeseen, olisi pitänyt katsoa mihin tens minut vielä vie :)

Käyttäisinkö seuraavassa sunnytyksessä? Kyllä. Olen ylpeä itsestäni kun pyysin epiduraalin vasta 5cm kohdalla, näin sain todella kokea mitä supistukset ovat. Ilman tensia tuskin olisin kyennyt siihen.
Siitä todella on apua varsinkin kun kipu menee selkään.

En osaa oikein muuta tästä kirjoittaa, kysykää ihmeessä mitä haluatte laitteesta tietää, vastaan ilomielin, jos osaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)