lauantai 26. lokakuuta 2013

Thaimaa..me valmistaudumme.

Oh my. Alle kaksi viikkoa lähtöön. Olenko stressaantunut? Jollakin tavalla kyllä. Toisaalta taas en. Olen niin luottavaisin mielin, että kaikki menee hyvin. Ja miksi ei menisi? Olivia tykkää olla sylissä ja saa sitten olla melkein koko lentomatkan. Toivottavasti vaan ne nousut ja laskut menee helposti..

Eniten minua stressaa se tavaramäärä, mikä lähtee mukaan. Matkarattaat on tällä hetkellä iso kysymysmerkki. Vanhemmat olivat katsoneet Tesco Lotuksen tarjontaa ja sieltä sais siistit, pieneen tilaan menevät rattaat 20-40 eurolla. Sillä hinnalla on turha lähteä raahaamaan Suomesta asti omia Brio´ia? Lentokenttilähän on lainarattaita, joilla pääsee kyllä sen pienen ajan liikkumaan. Ja kantoliina tulee olemaan myös käsimatkatavaroissa. Toinen iso kysymysmerkki on turvakaukalo. Haluan sen ehdottomasti mukaan, sillä vanhemmillani on siellä auto ja tulemme varmasti olemaan paljon kyydissä. Mutta saako sen ehjänä ruumasta takaisin.. Mä tiedän, nää on sellaisia kysymyksiä, jotka selviää kun soitan Finnairin asiakaspalveluun ja näin aion tehdäkin, tässä lähinnä pohdiskelen näitä asioita "ääneen".

Äiti katsoi myös paikallista vaippatarjontaa ja päätin, että mukaan lähtee vain pari pakettia Pampersin Baby dry yövaippoja. Jos päivävaipat on siellä jostai syystä surkeita, niitä voi vaihtaa vaikka jokaisen pissin jälkeen, mutta yöllä haluan olla varma, että lapsellani on hyvä ja kuiva olla.

Korviketta emme tarvitse, sillä maitoa tulee edelleen hyvin ja myös rintapumppu lähtee mukaan. Joudun pumppaamaan alussa hyvin ahkerasti, jotta voidaan sitten toteuttaa miehen kanssa meidän minihäämatka. Kohde ja päivämäärätkin on jo päätetty! Enää puuttuu sisämaan lennot ja hotelli paikan päällä..näistä asioista luonnollisesti sitten lisää myöhemmin :)

Ruokiakaan ei tarvitse sinne raahata. Kasvis/liha/kala/kanasoseet teen joka tapauksessa sielläkin itse, niin kuin kaikki ruoat muutenkin, ja hedelmiäkään ei tarvitse purkista syödä kun tarjolla on herkullisia tuoreita mangoja, vauvabanaaneja, ahh, kaikkia ihania hedelmiä!

Yks päivä tajusin, et mulla ei oo harmaata aavistustakaan Olivian vaatteista. Mitä ottaa mukaan ja ja itse asiassa MITÄ, kun ei ole mitään? 74 koossa ei oo lyhythihaisia bodeja kun yksi, mekkojakin vain kaksi. Jotain ohkaisia juttuja oon kirpparilta ostanut, mutta ihan tässä lähipäivinä pitää kyllä tehdä kunnon inventaario Olivian hellevaatteista ja ensi viikolla käydä kunnon kirppari kierros. Mitä ei ole, niin ostetaan sitten sieltä. Halvempaa ois vaan täältä ostaa kirppareilta, kuin sieltä kaupasta :/ Pienellä budjetilla ollaan matkaan lähdössä eikä viittis nyt uutena lähteä ostelemaan vaatteita siellä. Onneks meillä on meidän kämpässä oma pesukone, ei tarvitse pestä käsin eikä viedä pesulaan mitään. Toissavuonna, kun olimme 5 viikkoa, pesin kaiken käsin. 

Uv-suojavaatteet ja hatut on hankittu, aurinkolasit löytyy myös, mutta aurinkorasvoihin en ole vielä perehtynyt. Apteekista varmaan kannattaa käydä ostamassa? Myös lääkekaappi pitää miettiä tarkkaan ja pakata hyvissä ajoin. Leluja..? Ehkä muutama, ostaa sitten sieltä jotain ja pois lähtiessä voi lahjoittaa vaikka talon vartijoille, niille oon yleensä vienyt kaikki ylimääräiset vaatteet ja tavarat, joita en ole halunut tuoda Suomeen, ovat yleensä todella kiitollisia kaikesta.

Eli mitä jäljelle jää? Omat tavarat, hoitolaukku, nokkamukit ja tuttipullot, Olivian vaatteet ja tavarat, kaksi vaippapakettia, kantoliinat (2), rintapumppu, minigrip pussit, lääkeboksi. Läppäri, järkkäri, kaksi kännykkkää yksi paikallista numeroa varten, ja eiköhän me sitten niillä asioilla pärjätä :) Oh my.

4 kommenttia:

 1. Just eilen kävin Lindexillä ja siellä oli -70% pääasiassa kaikki kesävaatteet. Eli aika edullisesti lähtis ainakin Kuopiossa kesämekot. Itse löysin pojalle farkut, niistä harvoista pitkistä vaatteista mitä alessa oli, ja maksoi ihan hurjat kolmisen euroa :) Käy tsekkaamassa jos siltä tuntuu, ja ehkä myös nettikaupasta löytyy?

  Hyvää matkaa teille (mikäli nyt ei tule ennen lähtöä kommentoitua)!

  VastaaPoista
 2. Nykyään ei enää riitä, että huolehtii omat tavarat vaan on toinenkin (ellei kolmaskin) jonka tavarat täytyy huolehtia! Mulla ainakin on tähänkin asti ollut hankalaa jo pelkkien omien tavaroiden huolehtiminen.. Ja aina sitten kestää uudessa paikassa, että saa ne omat rutiinit niihin päivään. Mutta uskon, että pärjäätte hienosti! :)

  VastaaPoista
 3. Huh, mulle iski järjetön stressin tunne sun puolesta, ihan vaan lukiessa tuosta kuinka hitokseen pitää ottaa kaikkea mukaan :o :D

  VastaaPoista
 4. Noi Thaimaan rattaat testanneena suosittelen ottamaan omat, kestävät mukaan. Kyllä kai se hinta-laatusuhde tässä tapauksessa pätee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)