maanantai 20. huhtikuuta 2015

UnbornHeart kotidoppler.


Raskaus on ihmeellinen asia. Sisälläsi kasvaa pieni ihminen, joka kuulee sinun äänesi, tuntee, kun aivastat, liikut tai olet paikallasi. Kuulee sinun sydämenlyöntisi. Mutta mitä sinä kuulet tai tunnet ennen kuin hän alkaa liikkumaan niin, että potkut tuntuvat? 

Muistatko ne kyyneleet, jotka tulivat silmistäsi, kun kuulit pienen sydämenäänet ensimmäisen kerran? Todennäköisesti se tapahtui varhaisultrassa, neuvolakäynnillä tai jopa vasta np-ultrassa. Minä kuulin tämän raskauden aikana ensimmäiset äänet juuri siellä 12. viikon ultrassa ja voin myöntää, että kyyneleet valuivat ja sydämeltäni putosi iso kivi, kun tajusin, että siellä on ihan oikeasti pikkuinen kasvamassa. Kotidoppleri olisi tässä ollut varmuuden tuoja jo ennen tätä rakenneultraa, mutta siinä vaiheessa minulla ei vielä ollut sellaista.Markkinnoilla on lukusia määriä erilaisia kotidopplereita, Olivian aikaan minulla oli AngelSounds doppleri, jota käytin aina kun en ollut tuntenut vauvan liikkeitä pitkään aikaan tai kun halusin nukkumaan mennessä rauhoittua kuuntelemaan ihanaa jumputusta. Myin dopplerin kuitenkin eteenpäin ja tarvitsin nyt uuden. Raskauden virallinen yhteystyökumppanini Raskauskeiju lupasikin lähettää minulle mieluisan dopplerin ja heidän laajasta valikoimasta (yli 10 erilaista) valitsin tälläisen modernimman version - älypuhelimeen tai tablettiin kytkettävän UnbornHeart kotidopplerin. Dopplerin kytkeminen vaatii UnbornHeart appsin lataamisen älylaitteeseen, mutta se on ilmainen! 

Ainutlaatuinen Unbornheart kotidoppler on käyttöperiaatteeltaan täysin samanlainen kuin äitiysneuvoloiden vastaavat laitteet. Sen avulla voit kuulla vatsanpeitteiden läpi vauvan sydänäänet, liikkeet, potkut ja jopa hikan keskimäärin raskausviikolta 12 lähtien. Laite on täysin turvallinen; CE-merkitty ja ISO-hyväksytty.

Unbornheart kotidoppler on kehitelty älypuhelimen mahdollisuuksia hyväksikäyttäen. Laite toimii normaaliin tapaan pelkistettynä kotidoppler laitteena, halutessasi saat puhelimeen tilattua ilmaisen softan jolloin kun liität kotidopplerin älypuhelimeesi tai tablettiisi (iPhone, iPad, Android älypuhelimet ja tabletit) saat sikiön sydämensykkeet näytölle. Voit nauhoittaa sykkeet ja lähettää vaikka eteenpäin.

Laite tarvitsee toimiakseen ultraäänigeeliä. 

(Lähde: http://www.raskauskeiju.fi/unbornheart_kotidoppler_iphone_ipad)


Kyseinen doppler toimii siis myös ilman älylaitetta ja sitä ollaankin käytetty usein ilman puhelintakin. Oliviasta on kiva kuunnella pikkuveljen jumputusta, kun doppleriin kytkee pienen kaiuttimen. Ei tarvitse korvakuullokeiden kanssa säätää ja samalla koko perhe voi kuunnella vauvan sydänääniä samaan aikaan.

Älypuhelimeen kytkettynä ruudulta näkee sydämensykkeen numeroina, äänen voi nauhoittaa älylaitteeseen ja on siellä myös potkulaskurikin. Eli aina kun vauva potkaisee kuuntelun aikana, painetaan pienen jalan kuvaa :) Tallennuksen jälkeen ruudulle piirtyy kaavio sydämenlyönneistä/potkujen tiheydestä.
Normaali hinta dopplerilla on 59,90€ mutta juuri nyt sen saa Raskauskeijusta hintaan 55,80€ ja siihen saa vielä 250ml ultraäänigeelin mukaan. Valikoimasta löytyy tosin myös kolmenkympin ja satasenkin dopplereita, joten jokainen odottava nainen varmasti löytää itselleen mieluisan.

Jos itse vertaan AngelSoundsia ja UnbornHeartia, niin sanoisin, että Unbornheart on huomattavasti simppelimpi ja pienempi kooltaan. Sitä on huomattavasti kätevämpää käyttää, kun se on niin pieni! Molemmat toki tuottaa saman lopputuloksen, jos ei halua tietää tarkkaa sydänlyöntimäärää tai tarvitse tallennusmahdollisuutta suoraan puhelimeen. AngelSoundsin dopplerinkin voi tosin liittää tietokoneeseen, jota kautta pystyy myöskin nauhoittamaan.
Oli doppleri mikä tahansa, on sellainen hyvä olla perheessä, jossa halutaan asioihin konkreettista varmistusta. Kuten jo edellä kirjoitin, itse käytin Olivian aikaan doppleria eniten juuri silloin, kun mahassa tuntui olevan normaalia hiljaisempaa. Tässä raskaudesssa taas dopplerista on ollut enemmänkin hyötyä, sillä mies ei ole ollut neuvoloissa mukana (Olivian aikaan  kävi joka ikisessä) ja hänestäkin on ollut kivaa kuunnella pikkupoitsun ääniä. Myös Olivia on sitä kautta saanut enemmän "tutustua" tulevaan pikkuveljeensä. Eka kerta oli Olivian mielestä pelottava ja pieni itkutkin tuli, mutta seuraavilla kerroilla neiti oli jo itse etsimässä dopplerilla pikkuveljen sydänääniä <3Oletko sinä hankkinut raskauden aikana dopplerin?

UnbornHeart kotidoppler saatu blogin kautta.2 kommenttia:

  1. Itse en hankkinut meille dopleria. Pelkäsin jos en kuulekkaan sydänääniä, ajattelisin heti jotain olevan huonosti. Minusta oli myös kiva kun oli jotain mitä odottaa neuvolaan mentäessä :)

    VastaaPoista
  2. Oi juku toi vaikuttaa ihan huippu laitteelta eikä todellakaan kallis!!
    Laitettava korvan taakse tämä, jos joskus sattus olemaan tarvetta ;)
    Meillä ei Kevinin raskausaikana ollut mitään tuollaista laitetta, mutta enpä mä ollut noista kovin tietoinenkaan ja käytiin neuvolassa kuitenkin joka kuukausi ja loppuakohden tiheemminkin + lääkärikäynnit, niin niissä sitten aina kuunneltiin, mutta varmaan jos olisin osannut kaikkiin tällaisiin perehtyä, niin olisi varmana hankittu, on sitä jyskettä vaan niiiiin ihana kuunnella ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)