tiistai 3. tammikuuta 2017

1,5v ja 3,5v kerrossängyssä.

Kuten jo sanottu, meidän perheessä käydään tällä hetkellä suuria muutoksia läpi. Minä palasin maanantaina töihin ja lapset aloittivat yhdessä, samassa ryhmässä päiväkodin. Lisäksi lapset ovat totutelleet nukkumaan omassa huoneessa, kerrossängyssä! Kirjoittelin jo lokakuussa, lastenhuone-esittelypostauksessa meidän kerrossängystä ja nyt vihdoin tulee lupaamani esittelypostaus siitä!


Kerrossänky on nimeltään Liisa pieni kerrossänky ja se on hankittu blogiyhteistyön merkeissä Veken kaluste - verkkokaupasta.  Perusrungon lisäksi tilasin myös lisäturvalaidan alasänkyyn ja patjat molempiin tasoihin. Värivaihtoehtoina olisi ollut valkoisen lisäksi musta, mutta meidän lastenhuoneen sisustukseen kävi valkoinen ehdottomasti paremmin, joten sitä ei tarvinnut kauaa pohdiskella.

Sänky itsessään on tehty männystä ja sen pohjina on kestävät sälepohjat. Pituutta sängyllä on 164cm, korkeutta 137cm ja leveyttä 79 cm (tikkaiden kohdalla +10cm).  Meidän lastenhuoneessa ei alunperin ollut tilaa sängylle, mutta kuten kuvasta näkyy, tein sinne tilaa. Purin siis osittain seinään rakennetun vaatekaapin pois tieltä ja huoneeseen hankittiin uusi, omilla jaloilla seisova vaatekaappi. Näin sain upotettua kerrossängyn mahdollisimman vähän tilaa vievästi.


Sänky on tukeva, kaunis ja kompakti kokonaisuus, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Olivia (3,5v) nukkuu yläsängyssä ja tykkää siitä oikein kovasti. Tikkaissa kiipeäminen sujuu ketterästi molempiin suuntiin eikä vahinkoja ole onneksi sattunut. Hän tulee näppärästi myös puoliunisena sieltä alas. 


Alasänkyyn totuttelee nyt sitten Alex (1v5kk), joka kiitos turvalaidan pysyy sängyssään oikein hyvin. Olen nyt viime päivinä tehnyt niin, että olen kiivennyt Alexin viereen imettämään häntä ja "hipsinyt" pois, kun poika on nukahtanut. Hipsinyt on lainausmerkeissä, koska 176 senttisenä tarvitaan melkoisia akrobaattisia taitoja, jotta pääsee alasängystä pois. 

Täysiä öitä Alex ei vielä sängyssään nuku, haen hänet yleensä kahden maissa viereeni, mutta pikkuhiljaa totutellaan, ei tässä mikään kiire ole :)


Yhteistyö Veken kalusteen kanssa sujui moitteettomasti. Sänky ja lisäosat tulivat kotiovelle sovitussa ajassa eikä sängyn laadussa ole mitään valittamista. Oikein onnistunut hankinta siis! Kerrossänkyä miettivän kannattaa hyödyntää myös tämän hetkinen tarjous, jonka löydät Veken kaluste verkkokaupasta. Ja jos mietit, minkä ikäiset lapset voi tälläiseen sänkyyn laittaa, niin omasta kokemuksestani voin sanoa, että noin 1,5v ja 3,5v on oikein hyvä ikä. Tämä on toki lapsikohtaista, mutta meillä toimii!

Sängystä ja lisäosista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 
En hyödy linkkien klikkailusta.

Karina

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää onkin hyvä sänky :) onko teillä kans valkoisena? En ole kellään nähnyt mustana, meneeköhän niitä edes :D

      Poista
    2. Meillä juurikin sama sänky joululahjana lapsille kylläkin mustana... poika toivoi mustaa kerrossänkyä äitin silmää ois valkoinen mielyttänyt enemmän mut välillä pitää joustaa varsinkin jos toivoo 4v omaan huoneeseen toki äiti ja 1,5v sisko on nukkunut huoneessa vielä kaverina yöt mutta toivottavasti ei kauaa enään tarvi ilma patja kun on kovin epämukava :D ehkä se 1,5 v sinne joskus jää nyt kuitenki vielä suosiolla pinnasänkyyn ettei tarvi toisesta huoneesta pariakertaa rauhottelemaan nousta :F

      Poista
  2. Apua, eikö Alex yritä kiivetä noita tikkaita ylös? :D Minäkin tykkäisin kerrossängystä lasten huoneessa valtavasti, mutta samanikäisen itsesuojeluvaistottoman marakattitaaperon kanssa ei kyllä onnistuisi mitenkään, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hän onneksi pääse siitä vielä kiipeämään, sen verran korkealla on eka tikapuu :) eikä hän kyllä ole hirveästi osoittanut mielenkiintoa siihen, tyytyy kohtaloonsa, kun Olivia pääsee ylös ja hänelle sanotaan, ettei saa kiivetä. En ole kokenut vaarallisena ainakaan vielä! Mutta hyvä huomio :)

      Poista
  3. Meillä nukuttu kerrossängyssä kun pienempi täytti 1 ja toinen oli vajaa kolme. Hyvin on mennyt :) meillä on Unipuu mutta meinattiin aluksi hankkia tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unipuulla on kans ihania sänkyjä <3
      Joo, tuo 1 ja 3, 1,5/3,5v on oikein passeli ikä! Tottuuvat ainakin ajoissa :)

      Poista
  4. Näyttää aika passelislta sängyltä tuohon tilaan :) lapset taatusti tykkää!
    Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta instassa siulla vilahtelee suklaapuustit kuvissa, miten sinä ne oikein teet?
    -Hulina_

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kerrossänky on myös siitä ihana, että siitä voi helposti tehdä majan tai yläsängyssä kuvitella olevansa lentokoneessa :) lapset tykkää kyllä!

      "Suklaapuustit" teen Valion korvapuustiohjeella (jauhoja käytän vähemmän eli taikina jää aika tahmeaksi, kun laitan sen kohoamaan ja lisään ministi jauhoja sitten kohoamisen jälkeen, kun pyörittelen taikinaa alustalla) mutta sokeri-kaneliseoksen tilalle laitan ihan oboyen kaakaojauhetta ja ripaus sokeria vielä kauttaaltaan. Jos kaapissa on suklaata niin murskaan veitsellä vielä suklaapaloja ja ripottelen niitä paloja myöskin. sit vaan taikinalevy rullalle ja normaaliin tapaan puustien laittoon. 225`C ja noin 8-9 min! On älyttömän hyviä, suosittelen kokeilemaan!

      Poista
    2. Hei, kiitti ohjeesta! Tuo täyte olikin juuri se mysteeri. Täytyypä kokeilla :) kiitos!
      -Hulina

      Poista
  5. Olipa ihana tulla lukemaan taas sunkin blogia ♡ Itse ollut jonkin aikaa blogi tauolla ja sinä aikana en ole edes seuraillut kenenkään blogeja, jos nyt tämä lähtisi taas käyntiin entiseen tapaan:)

    Mä olen myös miettinyt tytöille kerrossänkyä, kun Emily hieman tuosta kasvaa. Tosin heillä molemmilla on omat huoneet, mutta ehkä saisin toistaiseksi toisesta huoneesta leikkihuoneen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli kuulla myös sinusta, pitkästä aikaa! :) Mä yritän jatkossa kirjoitella edes 2 kertaa viikkossa, pitää vaan saada rytmi päälle.

      Kerrossänky on hyvä ratkaisu, vie niin vähän tilaa! Ja tuo Liisa pieni kerrossänky on myös suht matala, ei yläsängyssä nukkujan päätä huimaa :D

      Poista
    2. Joo, vähän on taas jäänyt vähiin kirjoittelut. Täytyy koittaa ryhdistäytyä :D

      Noniin :D meillä ei ainakaan eve kävele unissaan, joten jossain vaiheessa se vois olla tosiaan ihan hyvä ratkaisu :)

      Poista
  6. Mukavaa, että jaksat päivittää blogia vaikka elämässä on varmasti juuri nyt aika kiirusta :) Minulla olisi mielessä yksi postaus ehdotus, jos tämä ei ole liian henkilökohtaista. Liittyy kasvatukseen. Millainen kasvattaja olet, mitkä säännöt teillä on, miten tunnet onnistuvasi niissä omissa kasvatusperiaatteissa, käytetäänkö teillä jäähyä yms, millainen kasvattaja et ikinä haluaisi olla, oletteko miehen kanssa samanlaisia kasvattajia vai tuleeko erimielisyyttä, lasten tahtoikä (käykö hermoille yms) Tuommoinen aihe kiinnostaisi, nuo kysymykset oli vaan erimerkkejä aiheen tiimoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mukava kuulla, että blogini tavoittaa vielä lukijat vaikka harvaakseltaan kirjoitan. Tämä on juuri sitä aikaa, (onko nämä nyt ne kuuluisat ruuhkavuodet?) kun paljon tapahtuu ja päivät menee sumussa eteenpäin. Vuosien päästä huomaat, ettet muistakaan lasten arjesta mitään, joten sinänsä tämä on oiva paikka tallentaa muistoja :)
      Ehdotuksesi on erittäin hyvä, kiitos siitä! Laitan luonnoksiin ylös ja alan mielessäni jo työstämään sitä :)
      Hyvää alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)