perjantai 7. joulukuuta 2012

Sokerirasitustesti


Tänä aamuna koitti se päivä, kun maha 12 tuntia tyhjänä tulin sokerirasitustestiin. Litku on juotu noin 53 min sitten, joten kohta tulee varmasti kutsu ensimmäiseen verikokeeseen. Ja sitten vielä tunti ja toinen koe.

Meillä oli vieraita eilen klo 00.30 asti. Pelattiin lautapelejä ja vietettiin aikaa yhdessä. Suihkun jälkeen en saanut kunnolla unta ja löysin itseni vielä klo 2.34 pelaamasta Hay Day farmipeliä. Joo, mulla on kanoja, lehmiä ja sikoja. Erilaisia myllyjä jne,. kasvimaa. Haha. Innoissani kasvattelen rehuja. Ja kiitos niitten tää eka odotustunti onkin mennyt oikeastaan aika nopeasti :)

Mut mihin siis jäin..eli kolmen maissa nukahdin ja 6.50 soi herätyskello, oma auto on pihalla(lue:lumen peitossa), miehen oma katoksessa, joten tyrkkäsin miehen auton piuhaan, tein aamuhommat, tosin ilman mitään ruokaa tai juomaa, peruutin aurausviitan päälle, melkein törmäsin autotalliin, mutta lopulta selvisin terveyskeskukseen.

Ensin minuta otettiin pikakoe sormesta, arvo oli 3,9 , kuulemma hyvä? Mä kun en tiedä noista yhtään mitään. Sit sain juotavakseni noin puolitoista kertakäyttömukillista todella, todella imelää vadelmanmakuista sokerilitkua. Vaikka sokerista tykkään ja mieheni mielestä maailman kaunein ja isoin sokeritoukka olenkin, niin olihan toi aika kamalan makuinen. Tosin, on niitä pahemanmakuisiakin juomia juotu ennen raskautta..absintti mm. Never again!

Tunti on tosiaan mennyt ja eka väliverikoe nyt otettu. Eli edessä toinen odotustunti, verikoe ja sit kotiin.

Ollaan menossa tänään muutamaan autokauppaan koeajamaan tiettyjä autoja, jotka meillä on ostoharkinnassa :) mua tosin väsyttää niin kamalasti, etten tiedä mihin minusta on. Jos saan valita, menen suoraan sänkyyn ja nukun edes tunnin. Mutta tuskin saan tehdä niin, tää päivä kun on suunniteltu autoliikepäiväksi. Onneksi on viikonloppu käsissä. Tai siis onhan? Oon ollu koko viikon kotona, joten en ole viikonpäivästä ihan varma..

Eilen siivottiin koko talo ja leivottiin leivinuunissa sämpylöitä. Vieraille paistoin lettuja. Klo 23 maha alkoi supistelemaan ja tuntumaan tosi inhottavalta :( ja nyt tuntuu kuin munuaisiin sattuisi!

Tää alkaa nyt mennä jaaritteluksi, joten menen hoitamaan farmiani ja toivotan kaikille ihanaa viikonloppua, mun oravanpoikanen hakkaa sisuskalujani, josta nautin täysillä, toivottavasti teidänkin pikkuiset on aktiivisia :)

Voikaa hyvin <3

Näin nälkäisenä on hyvä laittaa kuva viime sunnuntaiaamuisesta hotelliaamupalasta :P

4 kommenttia:

  1. Oliks sulla joku erityinen syy miks sun piti mennä sokerirasitustestiin? Kiva että oot tainnu parantua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On parempi olo :)
      Sokerirasitukseen mut määrättiin koska olen niinkin vanha kuin 25-vuotias ensisynnyttäjä.. Eli iän takia, yli 25-vuotiaat ensisynnyttäjät testataan. :/ onneks se on nyt ohi! :)

      Poista
    2. Täääh ihan älytöntä :D Hirmu vanha ensisynnyttäjä todellakin olet ;D

      Poista
  2. Mulla on ensimmäinen sokerirasitus takana ja seuraava tiedossa puolenvälin jälkeen. Isälläni on sokerit seurannassa, mutta mitään ei ole todettu. Tulkittiin kuitenkin sukurasitteeksi.

    Ilmeisesti litkut vaihtelevat terveyskeskuksesta toiseen! Täällä Turussa juotettiin viileää, melko mautonta (siis sokerin lisäksi ei muita makuja) litkua, joka mun mielestä meni aika helposti alas. Väsymyksen lisäksi en huomannut mitään vaikutuksia. Olen myös kuullut lämpimästä ruskean värisestä litkusta (cola?). Se kieltämättä kuulostaa aika karmaisevalta.

    Mä olin ainakin ihan tyytyväinen, että testattiin. Oireita on kilpirauhasen takia suuntaan jos toiseen ja hyvä että voin laskea diabeteksen pois.

    Hauskaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)