tiistai 22. lokakuuta 2013

tippuvat tavarat.

Voihan sanonko mikä.

Pakko tulla avautumaan tänne.
Olin ottamassa Oliviaa syöttötuolista, kädessä iPhone ja Olivian kaksi lelua. Otan tytön kainaloitten alta ja samalla tunnen, miten hitaasti, mutta liukkaasti jokin luisuu kädestäni. Ajattelen mielessäni sen nanosekunnin ajan, että toivottavasti se oli lelu. Saan tytön syliini ja katson lattialle. Iphone.

Hymy tulee huulilleni, kun nostan puhelimen lattialta ja huomaan, että näyttö ja takalasi ovat kummatkin täysin ehjijä, sanon huojentuneena Olivialle, että huhuh, äiti jo säikähti. Painan kotinäppäintä katsoakseni paljonko kello on. Ja mitä mä näen?

Kuva otettu ipadilla, pahoittelen surkeaa laatua.

Muuta tosta puhelimesta ei nyt sitten näykään. HipFuckingHei. Sen lisäksi, että tiputin tänään lasisen hedelmäpilltipurkin (täyden tottakai) lattialle ja sain haavan sormeeni, tiputin nyt rakkaan, oikeasti RAKKAAN puhelimeni lattialle ja hajotin sen. Voi kermaperunaperse. Ja joo, on meillä kotivakuutus, mutta mies selitti jostain ihme bonuksista ja muista, jotka menetetään ja niitä ei kuulemma kannata menettää jonkun puhelimen takia. Ja mulla on vielä toikin puhelin maksamatta kokonaan! Vielä ois jäljellä 6x20e erät, ei onneks sen enempää. Mut kyl se 120 euroakin tuntuu pahalta maksaa turhaan, jos tota ei saa kuntoon. Ja jos saa, niin paljonkohan sekin tulee maksamaan! Ja onko edes sen arvoinen? Ja ehdinkö saamaan sen huollosta ennen reissua, kun siihen on enää 13 päivää aikaa enkä tiedä milloin pääsen käymään Joensuussa, jotta saisin puhelimen edes vietyä liikkeeseen!!

Onneks iTunes tunnisti vielä puhelimen ja sain kuvat talteen, mutta yhteystietoja en löytänyt mistään. 

Nyt mulla on Samsung Galaxy s4 käytössä, kunnes saan ratkaistua iphone ongelmani. Se on äitini puhelin ja oli huollossa, koska vanhempani ovat jo Thaimaassa, postitti huoltoliike sen mulle kotiin. Onneksi, ei mulla ois muuten ollu varapuhelinta noin pienelle sim-kortille, 

ärsyttää.


15 kommenttia:

  1. Voi elämä! Mulla on ollu kans elämä pirstaleina kun luuri on hajonnut. Ihmeen tärkeä kapistus!!!

    VastaaPoista
  2. no niin on! ELÄMÄ. Mut onneks sain kuvat talteen!! :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon välilllä miettiny et entä jos tietokone hajoaisi? Sinne menis kaikki Anden vauvakuvat, hääkuvat,lomakuvat ja kaikki!! Aina muistan et pitäs siirtää levylle kuvat, mutta jostain syystä en oo saanu aikaseks.. Toivottavasti saat puhelimen kuntoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä on ulkoinen kovalevy, mut unohdan aina siirtää kuvat siihen!
      häistä ois tarkoitus tehdä kuvakirja, joitakin ykisttäisiä oon jo teettänyt, oon itse asiassa joskus kirjoittanutkin postauksen tästä digitaalisesta kuva-ajasta. . mut kannattaa kyllä ottaa varmuuskopiot, ikinä ei tiedä, mitä voi tapahtua!

      Poista
    2. Juu meilläkin on ulkoinen kovo, mut jotenki en luota et jos seki vaan lakkaa toimimasta.. Nii siks on varmuudella viel levyllä :D

      Poista
    3. Nii ja hääkirjoja on parikin, ja häämatkasta oma.. Nii ja onhna mulla Andesta vissiin 3kk asti kaikki kuvat teetettynä.. Mut paljon silti koneella mitä ei oo paperiversiona.. :/

      Poista
    4. Varmuuskopioimaan hyvät ihmiset! Tärkeimmät mieluiten kolmeen paikkaan (koneen lisäksi esim. jokin pilvipalvelu ja vaikka juuri ulkoinen kiintolevy).

      Poista
  4. Oh no, kurjuus! Minunkin puhelin on parhaillaan huollossa, ihan uusi Xperia ja ohjelmat kaatuilee eikä kamera tarkenna. Kiukuttaa.... Toivotaan, että puhelimet, sekä siellä että täällä, tulee kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta Sara! :) Toivottavasti meidän puhelimet tulee kuntoon!

      Poista
  5. Onko varma tuo bonus-kuvio? Meillä ihan tavallisesta kotivakuutuksesta on maksettu jo kaksi puhelinta, toisen jouduttua tyttären käsittelyyn ja toisen päälle mä astuin ja meni näyttö rikki. Toki se omavastuu (olisko ollut 50€) vähennettiin, mutta muuten saatiin rahat tilille samantien - lähetettiin vain valokuva sattuneesta vahingosta, selonteko tapauksesta ja kuitti puhelimen ostohinnasta.

    Nämä ihanat iPhonet kun vaan on niin tyyriitä... Ja ymmärtääkseni ei paljon kannata korjautella, kun sekin maksaa liikaa :(

    Toivottavasti saat rakkaan puhelimesi matkalle jo mukaan!

    Ps. Me menetettiin tyttären 5kk valokuvat, kun kone tilttas. Olin siirtänyt kaiken 0-4 kk iästä eri kovalevylle, mut 5 kk oli vielä siirtämättä. Jäi vain 5 kuvaa, jotka olin lähettänyt äidilleni. Onneksi edes ne! Muilta kuukausilta kuvia on varmaan sata per kuukausi :D Tämän jälkeen olen siirtänyt kaikki kuvat kannettavalle kovalevylle ennen niiden tuhoamista kamerasta tai kännykästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mmm...en oo varma, mies ei oo vieläkään tullut töistä niin ei olla puhuttu asiasta, mutta meillä taitaa omavastuukin olla 150 euroa?! voikohan olla, ifillä on.. no se selviää lähipäivinä. :)


      Mun pitäs kiirevilkkaan siirtää viimeisimmät kuvat talteen, oon niin tapaturma-altis tällä hetkellä :/

      Poista
  6. Yhteystiedot löytyy iCloudista, kirjaudut sinne tietokoneella ja synkronoit puhelimeen. Jos siis oot antanu puhelimen synkronoida ne yhteystiedot sinne iCloudiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tosi paljon muistutuksesta!! Olin unohtanut koko iCloudin! Sieltähän löytyi yhteystietojen lisäksi kaikki muistiinpanot, jotka oletin jo hävittäneeni puhelimen mukana. Kiitos ihan oikeasti!!!

      Poista
    2. Olehan hyvä! Mulla just hukku kaikki yhteystiedot päivityksen yhteydessä ja hetken oli paniikki, kunnes joku vinkkas sen iCloudin :)
      Krisse(si)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)