keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Project: Leikkikeskus -vaihe vaiheelta.

Leikkikeskuksen rakentamiseen liittyvää postausta on jo ehditty kyselemäänkin, joten tässä tulee kattavampi tietopaketti meidän leikkipaikasta! Ensimmäiseen leikkikeskukseen liittyvään suunnittelupostaukseen pääset tästä.

Kaikkihan alkoi paikan valitsemisella ja puutavaran hakemisella Prismasta (työnjohtaja luonnollisesti mukana, kuvassa materiaalin laadun tarkastus menossa).


Tehtyään piirrustukset jokaisesta ilmansuunnasta, alkoi varsinainen rakennusprojekti. Ensimmäisenä mies rakensi anturamuotin, jotta näksi, mihin kohtaan anturat tulee. Seuraavaksi kaivoi niille paikat ja asetti ne paikoilleen.Sitten alkoikin kehikon rakennusvaihe. Kehikko ja lähes koko rakennelma on tehty lujuusluokitellusta mitallistetusta mäntylankusta.Pystytysvaiheessa oli tärkeää, että torniosa tulee kerralla suoraan. Erillistä routaeristystä ei ole, sillä anturat on laitettu kovalle savipohjalle. Torni sattuikin kerralla täysin suoraan :)


Pystytyksen jälkeen laitettiin vuorilaudat ja tornin aitaelementit. Allaolevassa kuvassa Minion kävi maalaamassa vuorilautaosat:


Maalamisen jälkeen oli tarkoitus saada torni - ja liukumäkiosa käyttöön, joten myös rappuset oli tässä vaiheessa rakennettava.


Leikkimään!

Tornin tärkein ja odotetuin elementti oli ehdottomasti LIUKUMÄKI, joka tilattiin acon.fi verkkokaupasta. Liukumäki on CE -hyväksytty,  3 metrinen. 


Suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon, että lähtökorkeuden on 3m liukumäessä oltava 150 cm, joten asennus sujui helposti. Liukumäki on kiinni kahdella ruuvilla (eivät kuulu mukaan).Liukumäen ja tornin päästyä jo käyttöön, alkoi loppuvaiheen rakennus - kiikkuosan rakentaminen.
Kuvassa näkyy aconilta tilatut keinun kiinnikekoukut.
Keinun yläkehikko on yläpuolelta suojattu kattohuovalla.

Liukumäen viereen mies rakensi kestopuusta kiipelyseinän, jonka kiipeilykivet  ovat myöskin Aconilta. Tuttavapiirissämme monet ovat olleetkin kiinnostuneita juuri näistä kivistä! Lähinnä, että mistä sellaisia saa.


Rengaskeinut on tehty vanhoista 13 tuuman autonrenkaista, jotka haettiin läheiseltä huoltoasemalta.
Ketjut ja muut rautatarvikkeet on ostettu perus rautakaupasta, Ketjut on suojattu istuinkorkeudelta läpinäkyvillä puutarhaletkun pätkillä.
Leikkikeskuksen avajaisissa meitä odotti valmis kokonaisuus  :)

(Kuva lainattu andsomethingdailyn Emmiltä).

Leikkikeskuksen tärkein asia oli turvallisuus, tämän vuoksi työtunteja kertyikin 100-120. Kun itse suunnittelee, tekee ja viimeistelee, on aikaa varattava!

Kustannuksia tuli yhteensä noin 775 euroa (sis.blogialennuksen).

Kuten jo postauksessa mainitsin, liukumäki, kiipeilyseinän kivet ja keinun koukut on tilattu acon.fi verkkokaupasta. Aconilla on myös kivijalkamyymälät Vantaalla ja Oulussa. Valikoimassa on niin tarvikkeita leikkikeskuksen rakentamiseen kuin myös täysin valmiita leikkikeskuspaketteja.


Aconin tilauksesta saatu blogialennus.

Karina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)