sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Raskausajan hyödykkeet ja turhakkeet.

Saatuasi kaksi viivaa raskaustestiin, alkaa täysin uusi elämänvaihe ja yks kaks huomaat tarvitsevasi itsellesi vaikka ja mitä. Mutta tarvitsetko oikeasti ihan kaikkea? Keräsin listan omista raskausajan hyödykkeistä ja turhakkeista:

HYÖDYKKEET:

 • Sobean/jonkun muun merkin äitiyskotiasu. Ei purista, ei kiristä, kasvaa mahan mukana, on siistin näköinen. Olen hehkuttanut omaa asuani jo useasti ja hehkutan vielä kerran - tämä on paras. Oikeasti.
 • Tukisukat - kyllä, jalkasi voivat huomattavasti paremmin, kun saavat tukea :) omani olen ostanut Tokmannilta miesten osastolta.
 • Äitiysvaatteet -  olen ostanut suurimmaksi osaksi käytettyinä, koska käyttöikä on todella lyhyt. Työvaatteet ostin uutena ja ostin ihan liikaa, se harmittaa.
 • Kotidoppler - sain omani yhteistyön kautta Raskauskeiju.fi verkkokaupasta ja pidän sitä ehdottomasti hyödykkeenä, varsinkin niille, jotka odottavat esikoistaan. Silloin kaikki on uutta ja ihmeellistä ja sikiön sydämenlyöntejä on kiva kuunnella. Toisessa raskaudessa doppler on toiminut mulla enemmänkin rauhoittajana, jos liikkeitä ei olekaan tuntunut vähään aikaan. Pikkuinen nimittäin alkaa aina potkimaan, kun dopplerin laittaa mahalle. 
 • Pikkuhousunsuojat 
 • Raskausajan vitamiinitUnborn heart kotidopplerin voit yhdistää älypuhelimeesi ja näet sikiön sykkeen sekä voit laskea potkuja! Plussana nauhoitustoiminta, jos joskus haluat muistella, miltä se sydämen jumputus kuuluu!

TURHAKKEET:
 • Tukivyö - ekassa raskaudessa tämä oli hyödykkeiden listalla, mutta tässä raskaudessa täysin turha. En onnekseni ole kärsinyt samanlaisista selkäkivuista tässä raskaudessa enkä kokoenut tukivyöllä olevan mitään hyötyä muuten vaan.
 • Bola koru - toivottavasti et rakas lue tätä... halusin kovasti Bola korun ja sainkin sellaisen hopeisena mieheltäni lahjaksi. Mutta sen käyttö jäi todella vähälle, koska ketju oli liian lyhyt eikä pidempää tullut koskaan hankittua :(
 • Shea voide/ raskausarpien voiteet - ekassa raskaudessa rasvasin mahaani kuin hullu ja vältyin arvilta. Nyt olen rasvannut ehkä 4-6 kertaa koko raskauden aikana ja olen edelleenkin välttynyt arvilta, joten mahtaako se kuitenkin olla enemmänkin geneettistä kuin rasvojen ansiota?

Miltä lista vaikuttaa, onko teillä samoja hyödykkeitä ja turhakkeita? Tuleeko vielä muuta mieleen?

Karina


6 kommenttia:

 1. Miikkareiden magic pantsit oli mulle niiiin hyödyke raskauden aikana! Nemin odotusaikana käytin melkein vaan niitä, tai no kahdet mulla on:D
  Mä oon vähän sitä mieltä että noi raskausarvet on enemmän juurikin geneettistä. Mä en oo koskaan rasvannut yhenkään raskauden aikana, eikä oo tullut arpia siltikään. kun taas tiiän niitä ketkä rasvaa ihan hulluna, mutta siltikin arpia tullut.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että hyödykkeenä olisi ollut kunnon vartalotyyny. Mutta toisaalta, se olisi voinut olla turhake, sillä usea erilainen tyyny ajaa saman asian, kun niitä vain asettelee itselleen mukavaksi läjäksi.
  Tukialushousut.. täysin turhia, sillä jos sitä tukea oikeasti tarvitsee, sitä saa paremmin vöistä.
  Kauratyyny on suuri hyödyke, auttaa mahtavasti liitoskipuihin!
  Mies on myös osoittautunut hyödylliseksi hieromalla jalkoja ja vain olemalla läsnä, kun on vaikeaa <3 en ymmärrä miten joku pystyy tähän yksin.

  VastaaPoista
 3. Minu õel oli terve rasedus ilus nahk kòhul, kuid sünnituspresside ajal nahk rebes ja järgi jäid armid.

  VastaaPoista
 4. Hei, millaiset tukisukat sinulla ollut käytössä? Itsellä rv33 ja jalat aika kovilla :( turvotusta jne. Kiva blogi, tykkään seurailla vaikken kehtaa aina kommentoida.
  T. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, kun en muista sitä merkkiä, mut ihan miesten sukkaosastolta, oisko siinä ollu joku hevonen tai eläin kuvassa.. Sellaiset jämäkät materiaalina, lapussa tais olla oranssi tai keltaista! Yritin googlettaa mut en löytänyt.. Ne on ollut kyllä todella hyvät!
   Kiitos kun kommentoit nyt, kiva että tykkäät <3

   Poista
 5. Mä oon taas pitänyt bolakorua joka ikinen päivä. :) Harmittaa vähän kun en sitä jo aikaisempien raskauksien kohdalla hommannut. Kotidoppler on kyllä ollut ihan huippu alkuraskaudessa, sillä saa mielenrauhan itselle ja sisaruksetkin ovat päässeet sykkeitä kuuntelemaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)