perjantai 1. huhtikuuta 2016

Mitä pakata käsimatkatavaroihin lasten kanssa matkustaessa?

Valmistauduin Joensuu - Helsinki - Malaga lentoihin mielestäni tällä kertaa todella hyvin. Pakkasin Olivian pieneen Skip Hop reppuun kaiken tärkeimmän niin hyvin, että vedettävä käsimatkatavaralaukku osoittautui tällä kertaa täysin turhaksi. Tai no ei sittenkään täysin, otinhan siitä Manducan Malagan kentällä!

Pieneen reppuunkin mahtuu yllättävän paljon, kun tavarat asettelee oikeassa järjestyksessä ja loogisesti:


Repun etutasku sisälsi seuraavat:

- MiniGrip pussi, jonka sisällä oli pieni välipala Olivialle: Smoothie, pastilli ja talouspaperi
- Pastillipurkki
- pieni rusinapaketti 
- kosteita pyyhkeitä
- nenäliinoja
- varavaippa Alexille


Isommasta osastosta löytyivät taas:

- 2 Pinkabella puuhakirjaa Olivialle
- Olivian penaali kynineen
- hoitoalusta, jonka sisällä kaksi vaippaa ja pyllypyyhepakkaus
- Alexin varavaatteet: body ja housut
- Alexin iltapala MiniGrip pussissa: Onni vadelma-kaurapuuro, lusikka, pari paperia, pieni ruokalappu sekä muutama maissinaksu.
- pieni rätti


Lisäksi minulla oli pieni käsilaukku, joka sisälsi seuraavat tavarat:

- passit
- käteiskassa omassa kuoressa
- läpyskälompakko, jossa kaksi pankkikorttia ja ajokortti sekä muutama seteli
- kynä
- puhelin


Näillä tavaroilla pärjättiin oikein hyvin ja jos hätä olisi iskenyt, niin vedettävästä matkalaukusta löytyivät vielä:

- vesipullo (lapsille voi ottaa vettä mukaan, kunhan muistaa nostaa ne turvatarkastuksessa siihen koriin ja tarvittaessa mainita, että vesi on lapsille)
- lisää Smoothiepussukoita, välipalakeksejä ja Onni puuroja
- Alexin peitto
- Alexin varavaravaatteet
- varapaita Olivialle
- Manduca
- lompakko
- vaippoja
- varapaita minulle
- Olivian nalle sekä Ryhmä Haun Kaja
- puhelimen laturi
- kalenteri
- pieni pyyhe
- iso harso
- pillimehuja

Joensuun kentällä laukkuun lisättiin vielä Olivian kevättakki sekä Alexin välikausihaalari. Minä en ottanut takkia ollenkaan mukaan.


Lastenruoat sekä kaikki siihen liittyvät tavarat oli hyvä idea laittaa Mini grip pussiin! Kaikki tarvittava oli kerrallaan käsissä, eikä esim paperia tarvinnut alkaa etsimään laukusta.

Nyt, kun mietin paluumatkaa, on hyvin todennäköistä, että laitan tuon vedettävän laukun ruumaan menemään.. en tiedä vielä. Tällä reissulla laukku oli aika turha, mutta eihän sitä tiedä, jos paluumatkalla tulee niskapaskat, Olivia kaataa juoman päälleensä, mun paita sotkeutuu, vaipat loppuu kesken, Alexille tulee kylmä, juomat loppuu kesken ja ja ja, tarvitaan kaikkea, mitä laukussa O L I S I  ollut :D

Mietitään sitä sitten.

Karina

3 kommenttia:

 1. Hei toi oli tosi hyvä tieto, että vettä voi siis ottaa mukaan! Oliko teillä mimmosessa pullossa että meni läpi? Ja mä luulin, ettei välipalojakaan saa ottaa :'D Apua, enhän mä nyt tiiä sitte yhtää mitä me otettas mukaa.. Huhhu on se lentäminen vaikeaa, tai ainakin tuntuu siltä kun en ole ikinä lentäny lukenu vaan järkyttyneenä kaikkia sääntöjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis lapsillehan voi ottaa melkein mitä vaan! Mulla oli puolen litran Lifefactoryn lasipullo, jossa oli ihan meidän kodin hanavettä :) Nostin sen turvatarkastuksessa erikseen laittevaan muovilaatikkoon (siihen laitetaan yleensä esim takki, avaimet, kolikot, puhelimet, läppäri, lompakko, vyö yms missä metallia ja myöskin juurikin lastenruoat yms, jotta näkevät heti, mitä nestettä on) eikä minulle edes sanottu mitään. Smoothiet ja valmisruoat, pillimehut kulkee kans käsimatkatavaroissa, kun niitä on kohtuullinen määrä, vaikka yhden päivän tarpeet. Ei se lentäminen ole vaikeaa, laita vaikka yv Facebookissa, jos sulla on jotain, mitä haluat kysyä! Mä kerron mielelläni! Miloin teidän matka onkaan, toukokuussa?

   Poista
 2. Joo lasten kanssa helppoa ja lasten eväät saa hyvin mukaan. Kun me lennettiin Dubaihin oli meillä käsimatkatavaroissa toisen lapsen erikoismaitoja melko paljon (varauduttiin jos ruumaan menemät laukut katoaa tmv.) eikä niistäkään sanottu mitään, niitä tosin läpivalaistiin ja tutkittiin tarkemmin. Lääkärintodistukset meillä oli maidoista varoiksi mukana jos Dubaissa niissä kiinnostuvat, kun siellä ollaan tarkkoja mitä maahan tuodaan.
  Vesi me ollaan aina ostettu kentältä (jokaiselle oma pullo). Smoothieita, pillimehua yms. eväitä on lapsille ollut käsimatkatavaroissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)