perjantai 4. tammikuuta 2013

Neuvola vol. 5 / rv 30+4

Iskikö aikapula vai valmistaudunko tulevaan, kun MINÄ, joka nukkuu niiiiiin pitkään kuin mahdollista ja mielellään ainakin kymmeneen ellei ole pakottavaaa tarvetta herätä aikasemmin, nousin tänään tasan klo 7.00.

Sain untakin vasta 01 maissa, koska pikkuoravalla tais olla pitkittynyt jumppatunti eilen, möyri ja muljahteli ja potki ja raapi ja kutitteli mua. Aamulla sama homma, 6.30 heräsin potkuihin, puolisen tuntia otin ne vastaan ja sit ei muuta kun ylös. Ja nythän se tottakai nukkuu tyytyväisenä, kun on saanut mamin hereille.

Mutta eipä se haittaa, olen suunnitellut tälle päivälle koko talon siivouksen, ison pyykkikasan hoitamisen, ruoan laiton, pitkän facetime puhelun pikkuveljeni kanssa, sekä "vielä puuttuu nämä" listan kirjoittamisen. Ja uudelle Vauva-lehdellekin ajattelin varata aikaa. Kaikki edellä mainittu tulisi olla suoritettuna klo 16.30 mennessä, sit tulee rakas töistä kotiin ja voidaan viettää aikaa yhdessä <3

Eilen oli 5. neuvolakäynti. Rv 30+3, pitkällä siis ollaan jo. Kaikki oli onneksi hyvin, painonousu hieman tasaantunut, enää ei oo tullut "kuin" 530g/viikko ja kokopaino olikin 79,2 kg (lähtöpaino 68,0). Verenpaineet hyvät, pissa puhdas, hemppari tippunut 116:een, joten aloitin eilen Obsidan 100 mg lisäraudan syömisen. Sf-mitta 26,5-27 cm, eli heti keskikäyrän alapuolella, siinä viivassa kiinni, kulkee juuri oikeaan suuntaan. Sydämensyke kuunneltiin ja vauvan liikkeet havaitsi myös neuvolatäti, kun pikkuorava päätti potkaista sitä käteen, jotta täti ottais dopplerin pois. Ensi kerralla kuulemma ultrataan miten päin pikkuinen on, käsikopeloinnilla tuli tulokseksi pää alaspäin. Ja niin se oli myös pari viikkoa sitten, kun tarkkailussa ultrattiin pariin otteeseen.
Kävin myös Canestenin eilen apteekista. Mulla on ensimmäistä kertaa elämässäni hiivatulehdus. Ei tunnu kauhean kivalta, tekisi mieli raapia paikat auki. En tosin todellakaan kosken siihen nyt, rasva helpottaa, saa nyt parantua rauhassa. Eli nöy seeks tödäy..

Jatkossa käynnit on kahden viikon välein. Herää kysymys, olenko jo oikeasti niin pitkällä, että kahden viikon välein?? Minne nämä viikot ovat hävinneet? On niin ristiriitaista, että en malta odottaa maaliskuun alkuun, kun taas samalla, mietin koko ajan, mitä kaikkea on vielä hoitamatta ja hankkimatta ja riittääkö aika? Tottakai se riittää ja suurimmat hankinnathan on jo tehty. Viimeiset hoituu yhdellä kaupunkikäynnillä, kun on lista valmiina. LISTA, sekin pitää laatia. Tykkään tehdä listoja, teen niitä jopa siivouksen yhteydessä. Niin kiva on sitten yliviivata tehdyt asiat ja katsoa, mitä seuraavaksi tekee.

Olisin lisännyt muutaman kuvan eiliseltä tähän lopuksi, mutta tää ei anna! Éi kai se kuuluisa kuvatila oo loppunut, siitä varmaan tulis teksti, että näin on käynyt?


4 kommenttia:

 1. Listat on parhaita. :) mullakin on lista asioista, mitkä puuttuu, ja lista mitä pitää vielä tehdä, sekä lista vaatteista mitä vauvalle on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on lista tai oikeastaan taulukko vaatteista, mitä on hankittu, kokojärjestyksessä ja monta mitäkin on. Sit on lista, missä on sama taulukko, mutta siinä on taas niinpäin, että mitä pitää vielä hankkia (ja monta). :) mut puuttuvien tavaroitten listaa pitää nyt päivittää, laittaa uusiks, illan ohjelmassa :)

   Poista
 2. Hassua! Aloitin blogisi seurannan kun sulla oli viikkoja n. 20 tai alle, kaikki tuntui olevan vasta edessäpäin. Nyt sulla viikkoja jo 30! Kamalaa ja samaan aikaan ihanaa, miten nopeasti aika on mennytkään. Mulla laskettu aika on toukokuussa ja kevät ei ole ikinä tuntunut näin lyhyeltä!

  Onnittelut vielä kihloista, nyt te olette ihan oikea pikkuruinen perhe :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ande!

  Kaikki tosiaan tuntui olevan vasta edessäpäin ja nyt ykskaks on mennyt 31 viikkoa ohi ja enää noin 9 jäljellä. Toukokuu on sinunkin kohdalla jo hyvin lähellä, onnea odotukseen ja toivottavasti raskaus on edennyt hyvin! :)

  Ja sama täällä, talvi ja kevät eivät ole koskaan aikasemmin vilisseet näin nopeasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)