keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Olen dieetillä?

Vähän harmittaa, kun kirjoitin eilen suklaaholisimista niin suppean, lyhyen ja sekaavan postauksen. Olisin oikeasti halunnut kirjoittaa siitä paljon enemmän ja ajatuksen kanssa, mutta pää oli niin jumissa eilen, ettei ajatus oikein kulkenut. Nytkin kilpailen aikaa vastaan, sillä Olivia on päikkäreillä, nukahti tasan klo 15 ja kello on nyt 16.00, mulla on siis maks 40 min aikaa olla koneella, kunnes pikkuinen taas herää.

"Olen dieetillä, olen kuullut itseni sanovan tänään pari kertaa. Ja niinhän mä tavallaan olen, kun en herkkuja syö. Pyrin syömään muuten samalla tavalla kuin ennenkin, sillä loppujen lopuksi minähän syön aika vähän. Aamulla muutaman leivän ja hedelmiä jogurtilla, päivällä lämpimän ruoan, sitten taas hedelmiä ja illasta ehkä leipää tai sitten hedelmiä. Kahvia juon aamulla kaksi kuppia ja päivällä yhden. Ja 2 lusikallisen sijasta, olen sunnuntaista lähtien laittanut vain yhden lusikallisen sokeria. Ja hyvää on, en olisi voinut ajatellakaan, miten kahvi on hyvää yhdellä sokerilusikallisella!

Sunnuntaina ajattelin, etten käy vaa´alla koko viikkona, sunnuntaina vasta uudestaan, mutta olen niin malttamaton ja utelias, että päädyin siihen, että saan käydä joka aamu punnitsemassa itseni, sillä se luku, mikä siellä näkyy, motivoi koko päivän olemaan ilman herkkuja. Ja se luku on lähtenyt laskemaan. Tänään on neljäs päivä ja joka aamu vaaka on näyttänyt vähemman kuin edellisenä aamuna. Ymmärrän toki, että tuskin tämä voitonmyönteinen lasku ikuisuuksiin jatkuu ja jossain vaiheessa viikkoa jään samoille luvuille tai sitten mennään taas ylöspäin, mutta just nyt tuntuu hyvältä, ja se taas pitää mut herkuista erossa.

Tänään meidän on tarkoitus tehdä thaimaalaista Tom yam kung keittoa, mutta mm eilen ja toissapäivänä olen syöynyt tän näköistä ruokaa:



Mango&banaani&jogurtti menee mun suussa herkusta. Syön yleensä aamulla ja päivällä tälläisen annoksen. Jogurtti on rasvatonta ja lautasella on kaksi pienempää banaania ja yksi iso mango.

Olivialle tein tänään lohi-riisi-kukkakaali soseen. Höyrystin ja soseutin hänelle eilen kukkakaalin ja tyttö tykkäs kovasti, suu aukes kuin pikkuisella linnunpoikasella. Lisäsin sitä sitten tänään lohi+riisiseokseen ja vaikka yhdistelmä ehkä kuulostaa oudolta, niin maku oli todella maukas! Suosittelen kokeilemaan, kukkakaali antaa siihen kivan maun.

PS. Käytiin eilen Tesco Lotuksessa ja kävin tutkimusmatkalla lastenruokahyllyjen luona. Nyt on infoa ja kuvia, toivottavasti ehdin tällä viikolla toeuttamaan Thaimaa special: Vauvan ruoka ja maito kaupasta -postauksen!

Cheers, Karina!

8 kommenttia:

  1. Iiihanan herkullisia kuvia :) Ja voi että - te ootte siellä lämpimässä! Melkein oon vähän kade ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) kotiruoka on parasta!
      On täysin normaalia olla hieman kade, ymmärrän täysin!

      Poista
  2. Uuh kiva juttu tuo tuleva! Mä niin odotan mielenkiinnolla! Mä olen tässä pähkäillyt kannanko kaikki ruoat kotoa, vai uskallanko luottaa että löytäisin sopivaa ruokaa sieltä :) Myydäänkö siellä esim. kukkakaalia ja kesäkurpitsaa? :D

    Huomasin muuten myös, että Tescossa myydään ilmeisesti Heinz -merkkistä vauvanruokaa, ja niiden valikoimaa selattuani olen todella toiveikas, että jopa meidän moniallergiselle löytyy VALMISruokaa (jota siis Suomessa ei ole olemassakaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, teillä on allergioitakin vielä huomioitavana! Näin ennakkotietona voin jo paljastaa, että siinäpä ne valmiit ruoat tais tescossa ollakin, tarkoitan nyt Heinzin purkkeja. Ja niissäkään ei missään ole lihaa. Maitojauheita taas löytyy metritolkulla, nestlen puuroja kans ihan riittävästi, mutta soseita en ainakaan minä löytänyt muita kun ne muutamat Heinzit!

      Poista
    2. No voi kökkö! Katsoin nimittäin juuri sellaista missä oli siis vain esim. lammasta + lammaslientä, ei mitään muuta. Ja sama kanasta yms. Olisi ollut aika huippujuttu jos niitä olisi ollut :)

      Poista
    3. Meillä oli vuosi sitten tytölle ikää 7-8kk kaikki omat soseen yms. Suomesta mukana! Ja hyvä niin, me ei ainakaan Phuketista löydetty juuri mitään soseita, joten ihan vinkkinä, minä en lähtis sen varassa että ostaa sieltä...

      -M ja tyttö 1v 6kk

      Poista
  3. Ohhoh, hyvin luettu muuten. Teit siis lohi-riisi-kukkakaalisoseen siellä, eli saa ainakin kukkakaalia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa! :) kasviksia kyllä löytyy, sellaisiakin, joita emme osaa käyttää ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)