torstai 6. maaliskuuta 2014

Mitä teen työkseni?

Ihana Kilu kysyi minulta vähän aikaa sitten mitä mä teen työkseni.

Lupasin vastata postauksen muodossa, sillä työasiani eivät ole mikään salaisuus ja mahdollisesti joitakin muitakin saattaa tämä kiinnostaa :)

Mitä minä siis teen? Vastaus on aika monimutkainen, sillä en ole työtön mutten ole töissäkäyväkään. Pyrin saamaan joka kuukausi 500 euroa kasaan, se on summa jolla olen laskenut tulevani toimeen, kun en ostele mitään ylimääräistä tai tarpeetonta. Kotihoidontuesta jää verojen jälkeen 260 euroa, lapsilisää en tähän voi laskea, sillä se menee eri tilille. Eli noin 240 e on jostain taiottava. Ja tähän asti olen onnistunut ihan hyvin tässä.

Humanistinen tiedekunta, filosofian kandidaatti, venäjän kieli ja kääntäminen, lukee mun tutkinnossa. Minulla on siis alempi korkeakoulututkinto Itä-Suomen yliopistosta, venäjän kielestä ja kääntämisestä.

Näitä töitä teen freelancerina Joensuun tulkkikeskukselle ja poliisilaitokselle. Koska puhun myös viroa äidinkielenäni taustani löydät täältä, tulkkaan sekä viroa, että venäjää. Läsnäolotulkkauksia, puhelintulkkauksia. Se ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mua "elättävä" homma, sillä kilpailu Joensuussa on valtava, venäjän kielen tulkkeja on tulkkikeskuksella enemmän kuin töitä ja sitten on näitä tulkkeja, jotka ovat saaneet jalan oven väliin ja ovat suositumpia kuin toiset. Itsekin sain just työnnettyä oman jalkani nilkkaa myöten poliisilaitokselle, kun alkoikin raskauspahoinvointi ja vauva-arki, jolloin kymmenet puhelut (=tulkkaustilanteet) menivät ohi ja tipuin junasta. Olen nyt yrittänyt työntää itseäni taas varovasti ovesta sisälle ;)

Tulkin työn lisäksi roikun edelleen mun vanhassa "harrastuksessa" ja opiskeluaikojen pelastuksessa - promokeikat. Tiedättehän ne konsulentit ja rasittavat tuote-esittelijät, jotka työntää puoliksi väkisin sulle Colgatin hammastahnaa vaikka haluat edelleen käyttää Pepsodenttia? Tai ne, jotka pyytävät maistamaan ihania suussa sulavia Vaasan kotiuunin pullia ja vaivihkaa saavat sinut ostamaan kolme pakettia, jotta saisit mukaan parin euron arvoisen leivontaliinan? That´s me.

Palmolive, Colgate, God Morgon, Ocean spray, Moccamaster, Remington, Escada, Hugo Boss, Kulta Katriina, Arla, Valio, Lidl, Breezer, Tuborg, Golden cap, Corona, Lays, Vaasan&Vaasan, jne. Onhan näitä, muutama!

Tein ekan keikkani 17-vuotiaana ja joka vuosi tulee tehtyä edelleenkin 1-25 keikkaa. Vaikka se onkin työtä, niin minulle se on ollut harrastus ja mahdollisuus tienata rahaa olemalla oma puhelias itseni :)

Kerroin viime viikolla olevani koko päivän töissä, mitä tein?

KSM-Kupiaisessa Kiteellä oli kanta-asiakspäivät ja mun tehätävänä oli yhdessä parin kanssa tarjoilla asiakkaille Kulta Katriinan tumma paahto kahvia, ja pulla kaveriksi tottakai :) Päivä meni älyttömän nopeasti ja mulla oli todella mukavaa!

Onneksi mun luottopromofirmat eivät ole unohtaneet minua ja saan edelleen keikkoja, otan aina vastaan ne, jotka pystyn soveltmaan miehen työvuoroihin.

Muutama tuleva kahvituskeikka on jo sovittu, lisää pitäisi saada! 

Löytyykö lukijoiden joukosta samoja hommia tekeviä?


4 kommenttia:

 1. Tollasta mäkin voisin tehdä, kuulostaa kivalta! Ja kun aina ei ole samaa hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa se on, mutta tavallaan samaa hommaa eri tuotteen parissa vain! Uskallusta ja ystävällisyyttä pitää olla, sillä pääsee pitkälle :)

   Poista
 2. Toihan kuullostaa kivalta! Ja mun mielestä on ihanaa, että ite pidät oikeasti työstäsi! :)

  ps. kyllä mut tullaan edelleen muiden kommentti bokseissa näkemään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettet häviä kokonaan! :)

   Ei tuota työtä voisi tehdä, jos siitä ei pitäisi ollenkaan:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)