keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mielipidekirjoitus: raskaudesta kertominen.

Mua on jäänyt mietityttämään eräs ilmiö: raskaudesta kertominen kumppanilleen tekstiviestillä.Anteeksi nyt vaan, mutta kuka oikeasti kertoo tälläisen asian TEKSTIVIESTILLÄ? Sehän menee samaan kategoriaan jättämisen kanssa tekstiviestillä! 

Mun mielestä näin suuri asia kuuluisi kertoa kasvotusten. Miettikää jos raskaustestitkin toimisi niin, että pissaat puhelimeen ja tulos tulee sit ihan randomina joskus tekstiviestillä. 

Olet juuri pitämässä puhetta tuhatpäiselle yleisölle tai kaupan kassalla maksamassa ostoksia, kun puhelin piippaa ja ruutuun lämähtää tämä:Okei, ei se ehkä naisilla toimisi tällä tavalla, jäähän meillä menkat pois, ainakin yleensä suurimmalla osalla, on mahdollisesti huonoa vointia jne. Mutta näin ideana ehkä avautui?

Miksi tämä ilmiö minua ihmetyttää? Koska mun mielestä tälläisestä asiasta on vaan reilua kertoa face to face. Teknologia on ottanut meistä vallan jo liiankin pitkälle. 

Tähän samaan syssyyn voisin itse asiassa avautua toisestakin asiasta: miksi pariskunnat onnittelevat toisiaan Facebookissa? Siis kirjoitetaan seinälle tyyliin onnea nyt vielä tätäkin kautta. Onko siinä tarkoitus oikeasti onnitella rakasta tuhannennen kerran, vaikka se tehtiin jo aamulla livenä vai onko todellisuudessa se vain huomionhakua muilta ihmisiltä? Hei, huomatkaa kaikki, en unohtanut annapekan synttäreitä!!! En ymmärrä.

Ymmärrättekö te? Miten kerroitte raskaudesta kumppanille?

45 kommenttia:

 1. Mä en kans ymmärrä sitä että raskaudesta kerrotaan tekstarilla. Itse tein raskaustestin miehen ollessa kotona ja itseasiassa M saikin kurkata tuloksen kun itse jännitin niin paljon etten uskaltanut.. :D

  VastaaPoista
 2. Luulisi että useimmissa parisuhteissa tästä raskauden mahdollisuudesta on jo muutenkin keskusteltu. Ehkä on yritetty raskautta tai sitten jos se tulee yllätyksenä, on nainen jo puhunut että tällainen saattaa olla nyt tilanne. Sitten kun se varmistuu, on molemmat jo muutenkin kartalla. Tai ainakin itse ajattelisin, että normaalissa suhteessa asioista nyt ylipäätään keskustellaan, ainakin näin isoista asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen, ja piti tuohon kirjoitukseen vielä kirjoittaa, että eri asia, jos on yhdessä sovittu, että tekee testin ja kertoo sit viestillä miten kävi :)

   Poista
 3. Tää oli kyllä hyvä!
  Noo mä en sentään tekstaria laittanut, mutta puhelimitse kuitenkin, syystä että; olin paniikissa + halusin tietty heti kertoa (luonnollisesti...) ja välimatkaa n. 130 km ja seuraavaan tapaamiseen melkein viikko :/ Muuten tietty olisin halunnut kasvotusten kertoa

  VastaaPoista
 4. Itse tein positiivisen raskaustestin miehen ollessa töissä, joten tottakai ensimmäisenä ilmoitin asiasta hänelle. Olihan raskaus meidän kahden yhteinen asia. Ja koska en olisi pystynyt odottamaan iltaan asti, että hän tulee kotiin ja kertoisin sitten, ilmoitin asiasta tekstarilla (ei pysty töissä puhua puhelimessa). Tosin hieman eri tyylillä kuin tuossa postauksessasi mainitsit. Mielestäni hänellä oli oikeus tietää asiasta heti, eikä vasta illalla. Sanoi vielä että työpäiväkin meni hyvällä mielellä. :) en näkisi asiaa niin yksinkertaisena, vaikka ymmärrän kyllä mitä tarkoitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjoitin tuon hieman liian nopeasti ja välistä jäi sellainen tärkeä lause kuin: on tottakai täysin ymmärrettävää, että viestillä kerrotaan testin tulos, jos toinen osapuoli tietää sinun tekevän testin lähiaikoina, sinä päivänä yms.

   Mutta toisaalta, jos välissä on vain toisen työpäivä niin miksi ei odottaa, että näkee toisen? Tai miksi tehdä testi yksin?

   Ei mun mielipide ole noin mustavalkoinen, mitä teksti valitettavsti antaa ymmärtää! On enemmänkin kieli poskella kirjoitettu herättämään ihmisiä teknologian kaappauksen alta :D

   Poista
 5. Yhdessä odoteltiin viivoja tikkuun :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin mun mielestä ihannetilanne kaikille! :)

   Poista
 6. Samaa mieltä! Kyllä noin iso asia kuuluisi sanoa face to face, eikä luurin lähetyksellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyy samaa mieltä olevia! :) Puhelimesta on vaan tullut ihmisille mun mielestä liian suuri "juttu".

   Poista
 7. :) se on kyllä totta, että parashan se olisi tehdä testi yhdessä. Mutta omassa tapauksessani olin tehnyt jo varmaan 2 testiä miehen läsnäollessa ja molemmat oli negatiivisia. Ja koska menkkoja ei kuulunut ja minulla oli raskauden oireita ja olimme siis yrittäneet lasta, niin olimme lähes varmoja että olen raskaana, kyse oli vain siitä milloin se on "varmaa" eli milloin testi on positiivinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin yhteen kommenttiin jo kirjoitin, niin kirjoitus on kirjoitettu enemmänkin provosoivasti ääriesimerkkiä käyttäen, tilanteita on niin monia, että kukaan muu kuin pari itse ei varmasti ole se oikea sanomaan, miten mikäkin ilmoitetaan. Ja teidänkin tapauksessa, asia ei tullut yllättäen vaan oli ihan tiedossa, että teet testejä! ja paljon onnea positiivisesta, joko olet saanut lapsen? :)

   Poista
 8. Oliivista vein testin keittiönpöydälle kun A istui siinä kahvittelemassa kaverinsa kanssa. Sitten menin ite olkkariin tärisemään ja itkemään ilosta/pelosta. :D tästä toisesta tein testin arkiaamuna, joten soitin hälle töihin. Eipä tuo kuitenkaan yllärinä tullut, kun A oli hokenut jo pari viikkoa "että sä oot raskaana, tee se testi" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella kaverin ilmeen! Ollu varmaan aika mahtvaa olla todistamassa niin suurta onnen hetkeä <3

   Poista
  2. Juu kyllähän siinä taisi mennä kahvit väärään kurkkuun molemmilta.. ;)

   Poista
 9. Mä oon tehny kaks viimestä positiivista testiä keskellä yötä (herännyt, en saanu enää unta ja "noh, olishan tossa toi testi.." :D ) ja sitten herättäny molemmilla kerroilla miehen sanoilla "voisitko tulla tarkistamaan, että näenkö nuo kaksi viivaa ihan oikein".
  Sitten ollaan molemmat pyöritty loppuyöt sängyssä ilosesti hihitellen :)

  VastaaPoista
 10. Niin meilläkin tikku pöydälle, sekkari tikittään ja sit kun aika oli kulunut, niin kilpaa (kyynärpäät heiluen) testin luo katsomaan, että montako viivaa piirtyi :D

  Mä olisin halunnut olla siinä asemassa, että saan tehdä testin yksin ja sit ilmoittaa tuloksen, mut molempia lapsia on "tehty" niin kalenterin kanssa, että mies tiesi yhtä tarkkaan kun minä, että mikä aamu päästään testaamaan. Enkä mä halunnut häneltä sitä muutenkaan mitenkään pimittää... Mutta olis ollut ihana päästä kertomaan noin mahtavat ja iloiset uutiset jollain veikeällä tavalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minähän en tässä ole edes paljastanut, miten itse kerroin! :D
   Täytyy väsätä varmaan oma postaus siitä!

   Poista
 11. Mä oon kyllä näyttäny joka kerta testin heti miehelle :) emmä vois viestillä kertoa koska se toisen ilmeen näkeminen siinä tilanteessa on parasta. Ja testin tekemiset oon jättäny niin et on mieskin kotona. (Kulkee reissuhommissa viikot)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua kuulostaa mustavalkoiselta,mutta kyllä se mun mielestä näin pitäisikin mennä, että testi tehdään yhdessä, JOS se on vain mahdollista! :)

   Poista
 12. Ehkä nämä pariskunnat eivät muuten keskustele, kuin tekstiviestein ja FB:ssä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitäkin pariskuntia muuten löytyy! Ollaan enemmän yhteydessä netin välityksellä kuin kasvotusten, enkä tarkoita nyt niitä, joilla on etäsuhde, sillä se on ihan eri lukunsa!

   Poista
 13. No meillä kävi niin että olin jo edellisinä päivinä tehny negan. Sitten päätin yks päivä ennen iltavuoroa vielä testata ja sieltä tulikin positiivinen. oli pakko soittaa miehelle kun se oli vielä töissä ja mä vasta menossa. en ois millää voinu odottaa yöhön asti ja sitte en ois uskaltanu kertoa töissä jos mies ois siellä käynny. ois ollu työkavereille selittämistä et miks oon ihan sekasin :) se puhelu helpotti mua kun sain heti kerrottua miehelle ja ehdin kasata itseni töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mahtava yllätys, mahtavaa, että hokasit vielä varulta tehdä yhden testin, vaikka muut onkin näyttänyt negaa! Onnea kovasti!

   Poista
 14. Hyvä postaus, hiukan vain mustavalkoinen. Minusta ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa ilmoittaa raskaudesta kumppanille. Jokainen saakoon tehdä sen juuri oikeaksi kokemallaan tavalla. Varmasti jokainen kertoo kasvotusten jos siihen on mahdollisuus:) Enpä ole ainakaan kuullut että joku laittaisi vessasta miehelle viestiä jos hän istuu olohuoneessa.. Mielestäni nämä ovat niitä henkilökohtaisia asioita, jotka ei kuulu muille. Minulle on ainakin ihan sama millä tavalla kukakin raskaudesta kumppanilleen kertoo.
  Mutta olen täysin samaa mieltä siitä, että ihmisten pitäisi olla enemmän läsnä toisilleen eikä aina älypuhelimien tai tietokoneiden kimpussa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoinen on juu, tarkoituksella. Tän olikin tarkoitus herättää keskustelua ja omasta mielestäni onnistuin. Oma mielipiteeni kallistuu tähän, mitä kirjoitin, pysyn kyllä sanojeni takana mutta ihan noin mustavalkoinen se ei kyllä ole! On monia tilanteita, joissa se viestillä ilmoittaminen on täysin ok! :)
   Ja siinä olet oikeassa, ihmisten tulisi ihan oikeasti olla enemmän läsnä toisilleen eikä aina älypuhelimien kimpussa! Niin se meilläkin menee, että puhelimet ovat vallanneet meidän sängyn. Nukkumaan mentäessä vaihdetaan yösuukko ja sit kummankin naamalla hohtaa sininen valo, kun toinen lukee blogeja ja toinen uutisia. How sad is that!?

   Poista
 15. Mie tein testin aamulla kun mies oli töissä. Ihan sen takia, et jos se onkin negatiivinen niin en sit häyryä turhaan tms. Kun se tuli töistä, se meni patiolle aurinkoon lukemaan päivän lehtiä. Menin sinne ja annoin pienen pitkulaisen rasian missä oli sydän rusetti päällä. Kun se avas kannen siellä sisällä oli vaaleenpunasessa hienossa paperissa raskaustesti missä luki Raskaana 2-3 viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti olet keksinyt kertoa! Tuli ihan tippa linssiin :)
   Rakkaus on ihanaa <3

   Poista
 16. Mie kerroin tekstarilla, koska tavallaan tiesimme jo mun raskaudesta 1,5kk:n kestäneen pahoinvoinnin ansioista. :) plussa tuli vasta 5testin jälkeen kun mulla erittyi sitä hormoonia niin vähän. tärppäsi heti kun pillerit pois jätettiin :)

  Mies oli myös silloin työmatkalla eikä hänelle voinut soittaa, enkä halunnut odottaa seuraavaan päivään kertomista :D
  Ja kun kyseessä ei ollut esikoinen niin ei tuntunut niin isolta jutulta tehdä yhdessä testiä.

  Mun mies ei onnittele mua somessa, hän ei käytä facebookia oikeastaan ikinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kaikki erilaisia :) sinunkin tilanne on eri mitä alunerin tarkoitin, sillä teillä oli tavallaan jo tiedossa, että olet raskaana!

   Poista
 17. Ja tottakai jos kyseessä olisi täysi yllätys raskaus niin toki asiasta pitäisi keskustella :)

  VastaaPoista
 18. Itte oton vain testin aamulla, mieheni ei siis tiennyt mitään.. (mielestäni se olisi noloo ottaa raskaustestin mieheni kanssa jos tulisi negatiivinen raskaustesti..) mutta, olikin positiivinen! Mika nukkui, joten menin sinne, herätin Mika ja kuiskasin "isi, herää jo". Meni vähän aikaa ennenku mika tajus,, :D

  Mun mielestäni tekstarilla ei oo paha juttu ollenkaa., kaikki tekee niinku itte haluaa. Itte oon sitä mieltä että tekstaan mielummin Mikalle jos hän on jossain, ja sitä paitsi.. mä en ikinä jaksais odottaa että Mika pääsis töistä kotiin jos tietäisin että oisin raskaana :) joten kyllä mäkin siin vaiheessa lähettäisin kuvan hänelle raskaustestistä jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän siinä ole mitään noloa, jos tulisikin negatiivinen! Sehän on vain elämää ja siihen kuuluu niin negatiiviset kuin positiivisetkin asiat ;)


   Mutta kukin tavallaan, tässähän oli vain minun mielipide hieman mustavalkoisesti (tarkoituksella) kirjoitettuna! :)

   Poista
 19. Minä soitin. Enkä siis odottanut meidän seuraavaa skypehetkeä, vaan laskusta piittaamatta otin ihan kapulan käteen ja soittaa päräytin opiskelupaikkakunnaltani Suomesta Danille Englantiin! Oli muuten varmaan ihanin puhelu ikinä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin hyväksyttävä tapaus ;)
   ei oikeesti, ei ollu tarkoitus antaa sellaista kuvaa, että MISSÄÄN nimessä ei voi kertoa viestillä, ihmisiä ja tilanteita ja elämäntilanteita on niin paljon erilaisia, ettei kaikki vaan mene aina niin että istutaan yhdessä siinä pöntöllä ja kustaan tikkuun :D

   Poista
 20. Me käytiin yhdessä ostamassa raskaustestit ja odotettiin vastausta yhdessä, joten kun yhtä aikaa katsottiin niin ei tarvinnut kertoa. :)
  Tekstarilla kertominen kuulostaa omaan korvaa veikeelle, kun ei itselle tuli mieleenkään kertoa niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä! :)
   ihanasti teitte, niin mekin, melkein! ;)

   Poista
 21. Mä kerroin kuopuksen kohdalla lasten isälle tekstarilla. :D Oli myöhänen ilta, esikko viimein nukahtanu, mies intissä leirillä ja olis tullu kotiin vasta 5 päivän päästä. Enhän mä malttanu sinne asti odotella, ja siellä kun ei puhelimeenkaan voi vastailla kun huvittaa... niin päräytin positiivisen testin kuvan viestillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana yllätys varmasti miehelle :) ymmärrän esimerkiksi sun tilanteen ihan täysin! :)

   Poista
 22. Uusi lukija ilmottautuu. :) Kuopuksemme kohdalla mies pelasi tietokoneella, kun menin ja laitoin raskaustestin näppäimistön päälle. Mies katsoi testiä ja tokaisi, että "pitänee se tilakömmeli ostaa", ja oli kyllä iloinen raskaudesta. :)

  Tervetuloa seuraamaan meitä :)
  http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa mukaan Terhi! :) Ehdotommasti tutustun myös teihin piakkoin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)