keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Punajuuri-kvinoa-kikhernepyörykät - ohje.

Ihanaa, että edellinen kasvisruokapostaukseni sai positiivisia kommentteja aikaseksi! Ohjeita pyydettiin ja alun perin minun oli tarkoitus laittaa ne jo edelliseen postaukseen, mutta en jaksanut alkaa miettiä, mitä kaikkea esim. punajuuri-kvinoa-kikhernepyöryköihin laitoin, sillä minulla on huono tapa olla pysymättä ohjeissa ja muokkaan lähes kaikkia ruokaohjeita oman mieleni mukaan. Nyt nämä ruoat ovat onneksi jotenkuten vielä muistissa, joten tässäpä ensimmäinen:



Punajuuri-kvinoa-kikhernepyörykät (ei vegaani, mutta helposti muutettavissa)

500g punajuurta kuorittuna
1 prk kikherneitä (ei kuivattuja vaan esim. Go Greenin valmiit syötäväksi)
2,5 dl keitettyä kvinoaa
2-3 rkl jauhoja (kaura, ohra, yms, mitä sattuu olemaan, mulla oli ohraa)
1-2 tl korppujauhoja
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
ripaus chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 Creme Fraiche purkki
2 kananmunaa

paistamiseen voita ja öljyä, pihvien rapsakkaa kuorta varten korppujauhoja

1. Laita vesi kiehumaan ja keitä 2,5 dl kvinoaa (lisäsin keitinveteen suolaa)
2. kuori punajuuret, sipuli, valkosipuli
3. leikkaa punajuuret puoliksi ja keitä ne vedessä lähes kypsäksi
4. sillä aikaa kun punajuuret ovat liedellä, pilko sipuli pieneksi ja murskaa valkosipuli sekaan
5. huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja vedä blenderillä tai vastaavalla lähes tahnaksi ( sattumiakin saa olla, ei tartte olla ihan sileää). Meillä on sellainen vanhanaikainen Minuutti Mikko, jolla sai helposti pyöräytetty herneet muussiksi.
6. kun punajuuret ovat lähes kypsiä, nosta ne vedestä jäähtymään
7. heti, kun sormesi kestävät kuumuutta, raasta punajuuret
8. ota kulho ja laita sinne raastettu punajuuri, sipulisilppu+valkosipulimurska, kikhernemuussi, kvinoa ja ala maustamaan:
9. lisää seokseen sinulle sopiva jauho, korppujauhot, suola, pippuri, chilijauhe, oliiviöljy, Creme fraiche sekä kananmunat.
10. sekoita käsin taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi jäähtymään

11. paistovaiheessa helpoiten saat taikinan pysymään kasassa ja pinnalle rapeutta, kun otat ison ruokalusikallisen taikinaa käteen, pyörität sen palloksi ja pyöräytät lautasella korppujauhosssa.
12. paista voi+öljyseoksessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsakka.

Punajuuri-kvinoa-kikherne pyöryköiden kaveriksi sopii mm. lohkoperunat ja salaatti oikein hyvin!

Alkuperäinen ohje on Ainon Feel Good Kitchen blogista.

Laitan tänään vielä kasvissosekeittoni ohjeen!

Karina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)