keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Syksyinen juuressosekeitto, ohje.

Tätä juuressosekeittoa olen tehnyt nyt kahdesti ja olen rakastunut. Sen lisäksi, että se on kauniin värinen (kiitos punajuuren), se on myös tosi hyvän makuinen. Idea aineksiin lähti ihan omasta jääkaapista ja lähinnä sen jämistä. Muutama yksittäinen peruna, bataatti ja pari punajuurta eivät yksinään tarjoa ravitsevaa lounasta, mutta yhdessä tuleekin loistava kokonaisuus.



Syksyinen juuressosekeitto


2 bataattia
2-3 perunaa
3 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulikynttä
2 punajuurta
1 dl kuohukermaa (tai esim. punaista maitoa, ruokakermaa yms)
3-4 laakerinlehteä
5-6 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa (käytän ruususuolaa)

mausteita: yrttisuola, valkopippuri, chilijauhe, paahdettu paprikajauhe.

1. kuori bataatti, perunat, porkkanat, sipulit ja punajuuret
2. pilko pieniksi lohkoiksi kaikki edeltävät ja laita kattilaan
3. lisää kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät
4. lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet
5. keitä kypsäksi
6. kaada suurin osa keitinvedestä erilliseen astiaan
7. soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma
8. soseuta hyvin ja lisäile keitinlientä tarpeen mukaan saadaksesi sinulle sopiva koostumus
9. mausta yrttisuolalla, valkopippurilla(ihan ministi sitä!) chilijauheella ja papriajauheella.
10. jos mausteita tuli liikaa, lisää keitinlientä laimentamaan. 
11. nauti keitosta raejuustolla tai ilman.
12. älä heitä keitinlientä pois, sillä keitto tekeytyy ja voi seuraavana päivänä olla mausteisemman makuista, jolloin voit taas laimentaa keittoa sen omalla liemellä.

                                                              
 BON APPETIT! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)