maanantai 4. helmikuuta 2013

Neuvola vol 7 - Rv 35+0

Vaikeasti nukutun (enemmänkin valvotun) yön jäljiltä oli neuvola tänä aamuna klo 8.15. Normaalisti nukun ainakin kymmeneen ja sovin kaikki menotkin sen mukaisesti, mutta koska miehellä on tänään työpäivä ja hän halusi olla taas välttämättä neuvolassa mukana, piti ottaa ensimmäinen aika, jotta hän ehtii vielä töihin ihmisten aikoihin. Ihanaa se on, että toinen haluaa olla mukana :)

Alussa taas perusmittaukset (ja suluissa taas edellisen kerran tuloksoset 21.1.13):

Paino                82,1 kg (80,8 kg)
Painonnousu     +650g/vko (+600g/vko)
Turvotus            (+)
Verenpaine       127/73  (119/64)
Pissa                  puhdas (puhdas)
Hemoglobiini    123 (119)
Sf-mitta              30,5 cm (29,5cm)
Tarjonta              rt  (rt)
Sydämensyke oli 150 paikkeilla ja liikkeet tuntuivat ja ovat tuntuneet kyllä koko ajan.

Tässä vaiheessa kaikki siis ok. Sit ruvettiin käyämään läpi mun "kärsimyslistaa":

-närästää
-suonta vetää
-jatkuva jano (otti myös sokeriarvon, joka oli reilusti alle diabatekseen viittavaa)
-kivuttomia supistuksia, kun maha kohoaa korkeaksi palloksi ja on kosketusarka, laskee ja kohoaa muutaman kerran uudestaan 5 min sisään.
-häpyluu tuntuu kipeältä
-paineen tunne alhaalla, kuin kookospallo olisi jalkojen välissä, mitä pitää kantaa.

Ja tämä paineen tunne nyt oli sellainen, että hoitaja "määräsi"minut keskiviikkoon asti vuodelepoon, keskiviikkona on sitten neuvolalääkäri, joka tarkistaa paikat ja vauvan asennon jne.
Mun oli kyllä tarkoitus siivota talo tänään. Siihen hoitaja sanoi heti "ei". Mahdollisimman paljon lepoa nyt vain, ei rasitusta.. jeah.

Huomenna meillä on synnytysvalmennus! Jännää :) Ja keskiviikkona siis neuvolalääkäri. Keskiviikkona alkaa myös virallinen äitiysloma! :)

Kyselin neuvolassa myös maidonluovutuksesta, jota aion kokeilla, jos maitoa alkaa tulemaan hyvin. Jos kuljen äidin ja äidin suvun naisten jalanjäljissä, niin maitoa tulee olemaan paljon--PALJON. Joten varaudun jo siihen ajatukseen pikkuhiljaa, ja näin itsekin keskosena syntyneenä haluan ehdottomasti auttaa keskoksia ja muita pikkuvauvoja, jotka maitoani tarvitsevat. Toki, homma on työläistä mutta, jos sen ottaa heti rutiiniksi, niin uskon, että onnistuu. Harmi vaan, että maitoa ei tulla ovelta hakemaan, vaan se pitää itse kiikuttaa tk:hon, johon on kotoa hurjat 2 km :D

Siinäpä tärkeimmät. 'En muista oonko kertonut, että vauvan sydänäänet kuuluvat nykyään mahan läpi kun laittaa korvan mahaan kiinni. Mies kuuntelee joka ilta sydämenääniä ja laulaa edelleen pikkuiselle joka ilta unilaulun :) ja se hieroi viime viikolla oma-aloitteisesti mun jalkoja!
ihana mies <3

Nyt alan lettutaikinan tekoon, tekee niiiin kovasti mieli lettuja!

6 kommenttia:

 1. Oletko minkä kokoinen ollut,kun olet keskosena syntynyt? :) Itse hyvin pienenä keskosena syntynyt,kun painoa oli vain 600g ja pituutta 30cm :) Täälä on myös lapsi haaveissa,mutta kovasti toivotaan,että täälä tärppäisi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun sinä olet ollut pieni!
   Mua ei suhun verratuna edes voi sanoa keskoseksi, synnyin reilut 4 viikkoa etuajassa ja pituus oli 45cm, paino 2,480g. Pikemminkin olen syntynyt ennenaikaisesti kuin keskosena. Mutta en ollut tietenkään ihan täysin valmis tähän maailmaan eivätkä keuhkoni olleet täysin valmiita vielä. Pitkään äiti vei minua vauvahierontaan ja fysioterapeutille, kun ei tavarat pysyneet kädessä ja oli aika voimaton vauva.
   Nyt sitten oonkin 176cm ja painan normaalisti noi 68kg, on niistä ajoista siis kasvettu hyvin :)
   Toivottavasti sulla tärppää pian ja pääset odotuksen maailmaan! Tää on loppujen lopuksi aika ihanaa <3

   Poista
 2. Onpa siellä hankalammaksi tehty tuo maidonluovutus. Itse kysyin ihan samaa viimeksi terkkarilta, millainen homma se luovutus on, sillä kahdesta edellisestä kerrasta tiedän, että sitä maitoa on niin paljon, että viemäriin tulee kaadettua maitoa liiankin kanssa, sillä eihän se pakkaessa kauaa kesta.
  Kuopiossa siis ainakin maito haetaan kuulemma ihan kotiovelta asti noin kaks kertaa viikossa. Kun mukaan saa vielä välineet, niin eihän se kovin hankala homma olekaan. :) Maidon pumppausta on kuitenkin pakko tehdä, koska muuten rinnat pakkautuvat ja tulehtuvat..

  Jospa se luovuttaminen onnistuisi niin sinulla kuin minulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältäkin saa välineet, isompi kaupunki on 26 km päässä ja tämän kunnan tk tosiaan 2km päässä, jonne maidot voi viedä, ne menee sit tk ja sairaalan sisäisessä postissa eteenpäin. 15 km on kuulemma se raja, mistä maidot haetaan. Ma, ke ja pe ois vientipäivät, mies lupasikin jo kuriiriksi, joten siitä mun ei tarvitse huolehtia :)
   Toivotaan tosiaan, että kummallakin nämä maitosuunnitelmat onnistuu :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hetken mietin, että olen unohtanut meidän treffit :D
   Mutta sit muistinkin synnytysvalmennuksen! Huh, vähän jopa jänskättää! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)