lauantai 16. maaliskuuta 2013

Elle TENS -laite

Allaolevat tiedot Elle TENS -laitteesta ovat sen omasta käyttöoppaasta:

TENS on lyhenne sanoista Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation. Tens-laite toimii siten, että se lähettää elektrodilappujen avulla heikkoja sähköimpulsseja ihon läpi sen alla oleviin hermoihin. TENS-laitteen lähettämät impulssit lisäävät kehosi omia kipua lievittäviä kemikaaleja, kuten endrofiineja.

Laitteen avullla saavutettu kivunlievityksen taso vaihtelee henkilöstä riippuen. Joidenkin mielestä Elle TENS riittää ainoaksi kivunlievittäjäksi koko synnytyksen ajan, kun taas toiset tarvitsevat synnytyksen loppuvaiheissa myös muita kivunlievitysmenetelmiä.

 • TENS laitetta ei saa käyttää ennen 37.raskausviikkoa, ellet ole lääkärin valvonnassa
 • Elektodeja EI saa kiinnittää vatsaan (ennen vauvan syntymää), kaulaan eikä päähän siten, että sähkövirta kulkee pään läpi
 • TENS laitetta ei saa käyttää, jos sinulla on sydämentahdistin. Jos sinulla on epilepsia tai jos kärsit diagnosoimattomasta kivusta, ota yhteys lääkäriisi.

Omaa tekstiä:

Laitehan on siis käteen sopivan pieni, noin kotikäyttöisen alkometrin kokoinen. Toimii paristoilla ja neljällä elektrodilapulla, jotka kiinnitetään rintaliivirajan alapuolelle selkään. Laitteessa on muutamia asetuksia, esim burst ja boost, burst on perusasetus, jolloin impulsseja tulee tasaisesti, Boostia painetaan kun supistaa, se tuntuu huomattavasti voimakkaammalta. (kokeilin laitetta kyynärvarteen, ohjeiden mukaisesti ja kyllä se vaan tuntui!).

Laite tulisi ottaa käyttöön jo suht aikaisessa vaiheessa, mielellään jo ensimmäisistä supistuksista, jotta laitteen hyöty olisi täydellinen loppua kohti.

Tästä laitteesta on paljon hyviä kokemuksia ja keskusteluita erilaisilla keskustelupalstoilla, joten jos kiinnostuksesi heräsi, kannattaa googlettaa lisää tietoja, minulta niitä saa vasta, kun pikkuorava päättää tulla ulos (edellyttäen, että pääsen käyttämään tätä laitetta).

Omaa TENS-laitetta ei kaikkien tarvitse muuten ostaa, sillä monet yhdistykset vuokraavat näitä! Omani on vuokrattu, sain sen muutama viikko sitten, maksoin 35 euroa ja palautan sen heti kun synnytykseni on ohi. Pieni hinta JOS todella auttaaa :)

Toivottavasti tästä oli infoa edes joillekin!

Tässä linkki Elle TENS  sivulle (englanniksi).

ja tässä linkki keskutelupalstalle, jossa puheenaiheena luonnollisesti tens laite synntyksessä.

-K-

2 kommenttia:

 1. voi vitsi, tuo laite kuulostas tosi mielenkiintoiselta! :) Tekisi kieltämättä kyllä itekin mieli tota omassa synnytyksessä kokeilla, mistähän tuollaisen sais vuokrailtua.
  Olisi mukava kuulla synnytyksesi jälkeen, oliko tuosta laitteesta apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivinen synnytys ry vuokraa laitetta, tässä linkki http://aksytens.blogspot.fi/

   Itä-Suomessa vuokraa Liekku ry: http://www.liekku.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=61

   Seinäjoen alueella:
   http://www.hannaleskela.fi/tens-laite_vuokraus/

   Tampereen alue: http://www.tampereennapapiiri.fi/index.php/tens-vuokraus

   Nämä nyt muutamat, mitkä helposti löysin googlen haulla :) toivottavasti jokin paikka on edes lähellä sinua :) Ehdottomasti aion kertoa oman kokemukseni laitteesta synnytyksen jälkeen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)