torstai 14. maaliskuuta 2013

Tiukasti kiinni.

Eilen oli pikkuoravan laskettu aika syntyä tähän maailmaan. Mutta kuten monet muutkin vauvat, ei tämäkään halua tulla lämpimästä masusta pois. Toisaalta ymmärrän.

Onneksi en ole asiasta kauhean turhautunut tai siis en ollut turhautunut siihen asti, kunnes neuvolakäynnin yhteydessä neuvolalääkärillä sattui olemaan tyhjää aikaa ja hän ehdotti, jos kattois, mitä siellä alhaalla tapahtuu..

"Ei tää oo mihinkään tästä lähdössä, kohdunsuu on tiukasti kiinni eikä minun mielestä vauva ole edes kunnolla kiinnittynyt vielä, sormi mahtuu väliin. Kohdunsuu on puolipehmeä, pituus 2cm."

Mulla meinas ihan itku tulla! Entäs kaikki ne tuntemukset kuin joku leipoisi sämpylätaikinaa alapäässä? Tai ne supistelut ja kovetukset? Ei mitään vaikutusta? Näitten uutisten jälkeen olin jo vähän turhautunut. Vähän vaan.

Neuvola puolella oli perusjutut, kaikki hyvin, sf-mitta 34cm, mikä viikolle 40 taulukon mukaan keskikäyrän täysin keskellä, eli noin 3,5 kilonen vauva siellä taitaa olla. Ensimmäinen kerta, kun minulta ei mitattu hempparia, oli viimeksi kuulema niin hyvä (125) ja syön edelleen obsidania. Painossa oli tosin tapahtunut muutoksia! Se oli "tippunu" melkein 2 kiloa! Mähän sanoin, et olin viimeksi liian täydellä vatsalla ja suolella punnituksessa kun oli se 1,8kg nousu. Nyt on siis tasaantunut paino.

Eipä tässä sitten ihmeitä. Neuvolan täti varasi mulle äitipolille yliaikaisuuskontrolliajan 22.3 ja seuraava neuvolakin olisi ensi viikon tiistaina. Jospa se vauva kuitenkin tulisi ennen sitä? :) kirjattiin eilen miehen kanssa omat arvaukset milloin lapsi syntyy, pituus ja painoarvio myös.

Ajattelinkin, jos te lukijat haluaisitte liittyä meidän veikkausklubiin? Lupaan lähemmäksi arvanneelle palkinnon! :)

kommentoi siis pvm ja sukupuoli! Saa toki veikata painoa ja pituutta, jos haluaa :)

Odottavaista torstaita kaikille <3
8 kommenttia:

 1. 25.3 ja poitsu :) veikkaisin painoksi ~3400g ja pituutta 50cm!

  VastaaPoista
 2. Voi harmi kun olet "turhaan" kärsinyt.. Mutta eipä onneksi masuun ole mikään vauva asumaan jäänyt, joten ehkäpä me nämä beibit saadaan pukattua ulos vielä ennemmin tai myöhemmin. ;)

  Mun on pakko arvata et pituutta löytyy 49 cm, painoa 3150 g ja syntymäpäiväksi tulee 18.3. Niin ja luulisin pikkuoravan olevan tyttö!

  VastaaPoista
 3. Sieltä tulee pieni poika, meidän hääpäivänä, eli 20.3. <3

  Ja äskettäin samanlaisen lääkärikäynnin käyneenä voin lohduttaa, että mun lääkäri sanoi, että noi alakerran tilanteet voi muuttua aika hurjan nopeesti. Täysin epäkypsästä tilanteesta pehmeään kohdunkaulaan ja parin sentin avautumiseen voidaan kuulemma mennä ihan tunnin-parin aikana ja kivuttomankin tuntuisilla supistuksilla. Sinällään siis pöhköä, että lääkäri edes moista kommentoi, kun tilanne voi olla jo nyt täysin toinen!

  Tsemppiä :)

  - Piia

  VastaaPoista
 4. veikkaan poikaa ja ensviikon keskiviikkona jos syntyisi :)

  VastaaPoista
 5. Sieltähän tulee tyttö 18.3. 3300g ja 50cm :)

  VastaaPoista
 6. Minäpä veikkaan poikaa ja syntymäpäiväksi maanantaita 25.3. Painoa 3400g ja pituus 51 cm :)

  Onko olo muuten (normaalia) tukalampi?

  Tsemppejä loppumetreille!

  Olemme muuten molemmat miehen kanssa maanantailapsia, joten veikkaan että meidän poika syntyy kanssa maanantaina! Ja jos tähtää oikein kovasti, niin syntymäpäivä on ma 13.5.13! Toivottavasti meidän pojassa on sitten enemmän hannu hanhea kuin aku ankkaa, vaikka onkin noin huonot "ennusteet" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :)

   Olo ei oikeastaan ole kovin tukala, liikkuminen edelleen keskiraskautta helpompaa, kun ei selkään satu.
   Erilaisia tuntemuksia ja oloja on alakerrassa, se tekee olon välillä vähän tukalammaksi. Mutta näin kokonaisuudessaan, niin voisin sanoa, että voin liiankin hyvin siihen nähden, että painoa n.+17kg, viikot on 40+2 tai +4 riippuu miten laskee :D minäkin yritin tähdätä 13.3.13 päivään, mutta eipä onnistunut! Ei näköjään voi itse vaikuttaa, haha. :) tulee kun tulee, pääasia, että itse, en halua käynnistystä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)