perjantai 15. maaliskuuta 2013

Uni

Näin viime yönä unessa, että olin vanhempieni luona Thaimaassa meidän makkarissa ja isälläni oli viiskymppiset. Olin hakenut juhlia varten lohta ja neljä tarjoilijaa, vaikka vieraita oli vain viisi.. Noh, oltiin äidin kanssa tosiaan makkarissa peilin edessä, kun huomasin, että vauva liikkuu niin voimakkaasti, että kaikki näkyy mahan läpi, kädet, kasvot, pikkuvarpaat ja sitten yks kaks vauva tippui (vaatteet päällä) minusta ulos.

Otin vauvan syliini ja kysyin äidiltäni, että mitä mä nyt teen, eikös synnytyksen pitäisi sattua ja tää vaan tupsahti ulos. Äiti otti vauvan ja sanoi, että tää kyllä näyttää liian vaaleanpunaiselta eikä taida olla ihan valmis vielä..

Joten, työnetttiin se jalat edellä (alakautta juu) takaisin mahaan, ja mentiin olohuoneeseen juhlimaan isän synttäreitä.

Hmm. Mitähän tästäkin voisi päätellä näin rv 40+2 tai 40+4  (riippuu miten laskee).. Virallisesti +2...ööö, vauva ei siis taida olla vielä(kään) valmis :D


6 kommenttia:

 1. Hahah mikä uni! :D Toivotaan, että unesta huolimatta vauva olisi valmis tulemaan mahdollisimman pian ulos ;) Jännityksellä odotan!!!

  VastaaPoista
 2. Hei, miulla kans yhteen aikaan tuli ihan sikana näitä unia! Mut silleen et se oli koko ajan miun mahassa mutta nahka veny niin, et näky kasvot ja se oli miun sylissä...aika hurjaa!

  VastaaPoista
 3. Minä myös näin omaa synnytystäni edeltävänä yönä unta kuinka kaupan kassan taakse synnytin tytön ja lääkäri vieressä totesi, että sen verran liukkaasti tuli, että taitaa olla pari lonkkaluuta murtunut. :D

  VastaaPoista
 4. Vau! Mä en kertaakaan ole nähnyt synnytysunia. Tai siis omalla kohdallani! Olin n. 14-vuotias, kun tätini sai kaksoset. Silloin näin jonkin aikaa ennen synnytystä unen, jossa "kaksoset" esiteltiin jostain syystä minulle, heti syntymän jälkeen. Ne olivat omenia. Punaisia omenia, joista toinen oli syöty puoliksi. Koska mä uskon siihen, että unilla on merkitys, pelkäsin, että toisella kaksosista on jotain vialla. Nyt jälkikäteen ajateltuna uskon, että uni tarkoitti sitä, että tytöt eivät ole identtisiä. Sitä kun ei jostain syystä oltu tutkittu raskauden aikana, joten kukaan ei tiedä vieläkään, että ovatko tytöt identtiset. He näyttävät erittäin paljon samalta, mutta minä olen yksi niistä harvoista, joka on aina erottanut tytöt toisistaan, jopa kaljupäisinä vauvoina.

  Mä luulen, että sun uni ei kerro niinkään vauvan valmiudesta, vaan sinun. Varmasti odotat vauvaa innolla, mutta loppuvaiheessa raskautta on tosi luonnollista tuntea epävarmuutta ja vaikka tiedostamattakin ajatella, että jospa se vauva ei ihan vielä tulisikaan, koska vääjäämättä se muuttaa elämää jonkin verran.

  Minä olen nyt 3 päivää potenut baby bluesia. Itken ihan jatkuvasti ja vaikka olen hurjan iloinen vauvasta ja onnellinen, kun kaikki meni suurten epävarmuuksien jälkeen hyvin, niin mieleen on pilkahdellut erilaisia "entä jos en jaksa", "miten esikoinen koskaan tottuu tähän", "oliko tässä nyt mitään järkeä" -tyyppisiä ajatuksia. Nyt kun maito on noussut ja hormonit alkavat hieman löytää paikkansa, koen nuo ajatukset ihan hölmöiksi. Mutta näköjään nekin kuuluvat (ainakin joillain) tähän äidiksi kasvamiseen, vaikkakin teen tätä kasvua jo toista kertaa.

  Tällaista ajatusvirtaa täältä öiseltä imetyshetkeltä. Kaikki menee varmasti hyvin, ensin synnytyksen suhteen ja sitten vauvan kanssa :)

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sinusta Piia! Ymmärrän, että on varmasti rankkaa, baby bluesista puhutaan ihan liian vähän, mulla on kirjastosta lainattuna aihetta käsittelevä kirja, ois tarkoitus perehtyä siihen vielä ennen synnytystä.

   Analysoin itsekin untani ja kai se on sitten alitajunnasta sitä, että tuleva vähän pelottaa, ei niinkään se synnytys, vaan se, että meille tulee vauva, pieni ihminen, joka on aina meidän kanssa. Tämän kirjoittaminen sai hymyn huulilleni, joten kyllä minä siihen valmis olen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)