lauantai 16. maaliskuuta 2013

Synnytystoivelista rv 40+3 (40+5)

Nyt kun menossa on rv 40+3 (40+5), ois varmaankin aika jakaa teidän kanssa tuntemuksia tulevasta synnytyksestä. Kirjoitin äsken puhtaaksi synnytystoivelistani ja taidan raapustaa sen tähänkin.

Ymmärrän kyllä, että kaikki ei aina mene niin kuin toivoo ja en ole niin naiivi, että petyn ihan kamalasti, jos jokin kohta ei menekään niin kuin haluaisin tai ollenkaan. Jos pahin pelkoni toteutuu, niin synnytystäni käynnistetään cytotecilla monta päivää, sitten päädytään hätäsektioon ja muistot synnytyksestä on kaikkea muuta kuin ne mitä haluaisin. Mutta näinkin voi käydä ja olen täysin hyväksynyt sen. Alla oleva "lista" onkin lähinnä sellainen "täydellinen" synnytyskokemus, jota tottakai toivon.

Ihan aluksi täytyy sanoa, että kun synnytykseni lähtee käyntiin, esim supistuksilla, haluaisin olla mahdollisimman pitkään kotona. Olohuoneeseemme on laitettu kynttilöitä, on jumppapallo, lämpöpusseja, Tens-laite, musiikkia mutta myös rauhaa. Synnytyssairaalaan on matkaa noin 30 km, sinne pääsee tarvittaessa aika nopeasti.

Anyway, tässä minun toiveet:

 • ENSISIJAISESTI toivon (lähes) lääkkeetöntä synnytystä, johon puututtaisiin mahd. vähän toimeenpiteillä. Ilokaasua haluan kuitenkin kokeilla
 • TOIVON, että synnytyksessäni ei tule olemaan tarvetta oksitosiinitipalle, epiduraalille tai esim spinaalille. (En kuitenkaan ole totaalikieltäytyjä, oman tuntemukseni mukaan)
 • Hyväksyn, että kalvot voidaan joutua puhkaisemaan
 • AION käyttää Elle TENS-laitetta niin pitkään kuin mahdollista/koen sen tarpeelliseksi
 • Haluaisin erityisesti välttää cytotec-lääkkeen käyttöä mahdollisessa käynnistyksessä
Kun vauva on synytynyt:
 • toivoisin, että vauva nostettaisiin vatsalleni/syliini välittömästi synnytyksen jälkeen ( jos se on vauvan kannalta mahdollista)
 • toivoisin, että napanuoran saa sykkiä loppuun (min 2min)
 • toivoisin, että puolisoni leikkaa napanuoran
 • toivoisin, että istukan irtoamista ei nopeuteta oksitosiinitipalla, vaan kokeillaan luonnollisia menetelmiä, esim imettämällä
 • haluaisin imettää lastani ja toivon saavani tukea ja neuvoja siihen
 • ..ja tottakai toivon, että pääsemme perhehuoneeseen, mikäli se on vapaana

Eli toisinsanoen, ensisijainen aikomukseni on selvitä synnytyksestä ilokaasun ja Tens-laitteen avulla. Synnytysasennosta paras olisi varmaankin synnytysjakkara, jos sairaalassamme sellainen löytyy, en tiedä. Mutta mahd istualtani mielellään, ei maaten.
Tens-laitteesta aion kirjoittaa mahdollisesti jo tänään ihan oman postauksen, joten siitä on tulossa infoa pian, jos laite ei ennestään ole tuttu! :)

Näillä tuntemuksilla kohti lauantaipäivää!

ps. TUNTEMUKSET on edelleen liian normaalit: ei supistuksia, ei edes paineen tunnetta enää. Olo on ok, suht energinen, selkään vähän sattuu ja vasempaan sisäreiteen tulee välillä "supistusmaisia kramppeja"...that´s it. Eli odotellaan vielä :)

pps. Tuli ihan kyynel silmään kun te ihanat lukijat olitte arvailleet pikkuorvan syntymäpäivää, pituutta, painoa ja sukupuolta! Olette ihania, kiitos" <3

Tästä voi vielä huomiseen asti arvailla! Sit vaan odottelemaan!

-K-

5 kommenttia:

 1. Hyvältä kuullostaa sun toivelista! Paljon on samaa mitä olen itse ajatellut, ja paljon hyviä vinkkejä sitten omaa koitosta ajatellen :) Kiva jos kirjoitat tosta Tens-laitteesta, ei ole nimittäin mulle ainakaan tuttu! :) Tsemppiä koitokseen, täällä ollaan todella jännityksellä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos poppaliini! Tens juttu on julkaistu, ja heti kun on omaa kokemusta, kirjoitan huomattavasti kattavamman selostuksen!! :) täälläkin jännitetään..näyttäs vähän siltä, että limatulppa lähti tässä vähän aika sitten irtoamaan :D

   Poista
  2. Jeee jotain enteileviä merkkejä! ;) Hui että! Meinaatko päivittää syntymän sit faceen, tietää kato riittääkö et tsekkailee aina facen tilapäivitykset vai kurkkaako aina blogloviniin päivittyneet blogitkin ;D

   Poista
  3. Enpä oo ajatellu ilmoitanko miten pian faceen, jossain vaiheessa varmasti koska niiiin moni odottaa ja jännittää :) mutta jos en yleisesti, niin lupaan laittaa sulle yksityisviestin :)

   Poista
  4. Joo kiitos! :) Voi ihanaa, te näätte jo kohta pienen ihan oikeasti! <3 Mekin muuten vajaan kahden viikon päästä nähdään taas pieni, tosin vielä ultran kautta :D Rakenneultra kääk, sukupuoli jännittää jo kovasti :) Toivottavasti pieni suostuu sen vaan näyttämään! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)